Sarımsakları ince olarak kesin.Tavaya zeytinyağı ilave edin.
Üzerine sarımsağı alın. Biberleri kesin.
Üzerine biberleri ilave edip soteleyin.
Daha sonra üzerine domatesleri ilave edip soteleyin.
Üzerine karabiber ilave edin.
Daha sonra servis tabağınsa alıp kahvaltıda servis edin.
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı su
tuz,nane,kimyon,karabiber
isteğe göre 2 diş ezilmiş sarmısak
isteğe göre bir tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi
tüm malzemeleri iyice karıştırıp,servis yapıyoruz.
Kahvaltı Sosu Tarifi 1
Malzemeler
10-15 adet kurutulmuş sivri biber
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Kuru biberler akşamdan ıslatılır.
Ertesi günü birkaç parçaya kesilir, bir blendere konur.
Üzerine tuz, kimyon, kekik ve zeytinyağı eklenir ve çekilir.
Kahvaltılarda ekmeğe sürerek tüketilir.
Kahvaltı Sosu Tarifi 2
Malzemeler:
1 su bardağı ev yapımı biber salçası
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tutam tuz
Hazırlanışı
Tüm malzemeler bir kabın içinde karıştırılır.
Kahvaltılarınızda kızarmış ekmeğin üzerinde mükemmel bir tat.
Kahvaltı Sosu Tarifi 3
Malzemeler
Sızma zeytinyağı
Karabiber
Ceviz içi
Beyaz peynir
Kaşar peynir
Pul biber
Kekik
Nane
Siyah veya yeşil zeytin ya da ikisi birden
Bir tutam tuz
Birkaç damla limon ( gerçek limon lütfen limon suyu diye satılan sitrik asit değil)
Hazırlanışı
1. Hepsini derin bir kaseye koyup karıştırıyoruz.
Eğer o gün tüketilecekse ve hafta sonuysa sarımsak da eklenebilir. İyice karıştırıp ekmek dilimlerinin üzerine sürüyoruz; ekmek dilimlerini ister fırına sürün isterseniz soğuk yiyin.
Ya da ekmekleri kızartıp sofraya getirin sosu da üstüne sürün.
Kahvaltı Sosu Tarifi 4
Malzemeler:
* 5 kg. kırmızı biber(közlenip robottan geçirilmiş,közlemek zor gelirse haşlayıp kabuklarını soyabilirsiniz)
* 3 kg.patlıcan (mutlaka közlenecek)
* 2 kg. havuç(rendelenip 1 çay bar.su ile pişirilecek)
* 2 kg.salça( hazır veya ev salçası)
* 2-3 baş sarımsak
* bir kaç defne yaprağı
* 1/2 kg.bal veya 1 su.bar. şeker
* 750 gr.sıvıyağ
* 10 adet aspirin(eritilmiş)
* kimyon (damak tadına göre 1 tat, kaş.)
* tuz,karabiber
* isteğe göre baharat( bu damak tadınıza kalıyor)
Hazırlanışı:
Patlıcan ,biber,havuç ve salça karıştırılıp ateşte koyulaşana dek pişirilir.Dövülmüş sarımsak,defne yaprağı,baharatlar,bal veya şeker eklenir biraz daha kaynatılır(sürekli karıştırın bu aşamadan sonra dibi tutabilir) Sıvıyağ bir tencerede kızdırılıp malzemelere eklenip karıştırılır en son aspirin koyulup yağ ile malzeme birbirini tutana dek 10 dak kadar pişirilir .Sıcakken kavanozlara doldurulup kapakları kapatılır,battaniyeye sarılıp soğuyana dek bekletilir yada kavanozlar konserve gibi 10 dak kaynatılır
Kırmızı biberleri yıkayın ve fırın ızgarasında közleyin.
Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak mutfak robotunda ezin.
Biber salçası, bayat ekmek içi, dövülmüş ceviz,
ince kıyılmış sarımsak, karabiber,
tuz ve zeytinyağı ilave ederek tekrar mutfak robotunda karıştırın.
Kavanoza aktarıp üzerine zeytinyağı gezdirerek
buzdolabında muhafaza edin.
Ekmek dilimlerinin üzerine sürüp servis yapın.
Afiyet olsun.
Kahvaltılık salça artık hazır, afiyet olsun.
Fındıklı Acıka
Fındıklı acıka malzemeleri
1 su bardağı toz fındık
2 yemek kaşığı acı biber salçası
2 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı fındık yağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Fındıklı acıka hazırlanışı
Ekmekleri ıslatıp diğer malzemelerle birlikte mutfak robotuna alın ve karıştırın.
Servis tabağına alıp dövülmüş fındık ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Fındıklı acıka artık hazır, afiyet olsun.
3 kg salçalık domates
1 kg Kırmızı etli biber
Yarım kilo Patlıcan
250 gram havuç
2 çay bardağı sirke
1 Baş sarımsak
1 Tatlı tuz
1 Yemek kaşığı sıvıyağ1 Tatlı kaşığı Toz şeker
Hazırlanışı,
Patlıcan ve Kırmızı biberleri közleyin.
Kabuklarını soyup mutfak robotunda Çekin.
Havucun kabuklarını soyup yumuşayana
sorunu çözecek kadar bol suda haşlayın.
Haşlanan havucu mutfak robotunda Çekin.
Domatesların kabuklarını soyup mutfak robotunda Çekin.
Büyükbir tencereye çektiğiniz püresini Alin domates.
Icine Patlıcan, Kırmızı biber ve havucu ekleyin.
Yüksek ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana sorunu çözecek kadar pişirin.
Karışım göz göz kaynamaya başladıktan Hiçbiri sirke, tuz, yağ,
Toz şeker ve rendelenmiş sarımsak gittiğiniz.
Iyice karıştırıp tencereyi ocaktan indirin.
Tenceredeki lütenitsa soğuduktan Hiçbiri cam kavanozlara gittiğiniz ödersiniz.
Kavanozların kapağını sıkıca kapatın.
Büyük Bir tencerenin icine kavanozları yerleştirin.
Yarısına Gelecek sorunu çözecek kadar su ilave edin
Su kaynadıktan 15 dakika kisik Hiçbiri tencereyi ocaktan indirin.
Soğuduktan yapın servis.
Notlar,
Zahmetli görünse de nefis Bir tadı var. Sofralarınızın vazgeçilmez tadı olabilir.
Lütenitsayı kaynatırken sürekli karıştırmalısınız yoksa Dibi Tutar.
Lütenitsayı Sadece kahvaltılarda degil, Makarna ve et yemeklerinin uzerinde sos olarak da tüketebilirsiniz.
Domatesler ve sarımsak rendelenir. İçersine zetinyağı ve tuz ilave edilir. Eğer yeşillik seviyorsanız ince kıyılmış maydonoz ve yaş yada kuru nane birer tutam ilave edilerek masaya getirilir. Kahvaltıda çıtır ekmek bandırılır ve yanına peynir ilavesi ila süper gider.
4 adet dolmalık kırmızı biber
zeytinyağı
sarımsak
sirke
Hazırlanışı
Kırmızı biberler fırında közlenir.
Kabukları soyulup çekirdekleri ayıklandıkan sonra şerit şerit kesilir.
Bir kapta Zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve sirke karıştırılır.
Karışım kırmızı biberlerin üzerine dökülerek servis edilir.
Notlar
İstenilirse maydanoz ile süslenebilir.
Bu tarif istenilirse mikrodalga fırında da yapılabilir.
En yüksek watta 5 dakika kadar
tutulduğunda biberler közlenmiş olur.