Ferec Duası ve Anlamı

Son güncelleme: 16.10.2010 20:04
  • ferec duası nasıl yapılır - ferec duasının fazileti - ferec duasının anlamı

    FEREC DUASI:

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

    İlâhi, azum'el-belâu ve berih'al-hefâu v'en-keşef'el-ğitâu ve'ngata'er-recâu ve zâgati'l-arzu ve muniet'is-semâu ve ente'l-musteanu ve ileyke'l-müştekâ ve aleyk'el-muavvelu fiş-şiddeti ve'r-rehâ.

    Allâhum-me salli elâ Muhammed'in ve âl-i Muhammed; uli'l-emrillezine ferazte aleyna taetehum ve arreftena bi-zalike menziletehum fe-ferric enna bi-haggihim feracen âcilen gâriben kelemh'il-basari ev huve egrabu yâ Muhammed'u, Yâ Aliyy, Yâ Aliyyu, Yâ Muhammed, ikfiyâni feinnekuma kâfiyan. Vensurâni feinnekuma nasirân.

    Yâ mevlana yâ Sahib'ez-Zaman! El-ğavs, el-ğavs, el-ğavs, edrikni, edrikni, edriknî, es-saate, es-saate, es-saate, el-acel, el-acel, el-acel, yâ erham'er-rahimine, bihaggi Muhammedin ve âlihit-tâhirîn.


    FEREC DUASININ ANLAMI:

    RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA

    Allah'ım! Zulüm çoğalmıştır ve gizliler açılmıştır. Kapalı perde kalkmıştır ve ümitler yok olmuştur; yeryüzü daralmış, gökyüzü senin rahmetinden mahrum kalmıştır. Ey Allah'ım! Sen varsın ve ancak sen yardım edersin, yüce makamına şikayet ediyoruz. Kolaylık ve zorlukta güvenimiz sensin. Allah'ım, peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a) ve onun pak evladına rahmet et. O emir sahiplerine ki, onlara itaati bizler için farz etmiştin ve onların yüksek makamlarını bizlere tanıtmıştın. Onların yüzü suyu hürmetine bize ferahlık ver, acil ve yakın; tıpkı göz açıp kapama gibi ya da ondan daha yakın.
    Ey Muhammed, ey Ali; ey Ali, ey Muhammed ; bana kafi geliniz ki, bana kafi gelen sizlersiniz. Bizlere yardım edin, bizim yardımcımız sizsiniz. Ey saygı değer, ey zamanın sahibi ve imamı. Feryat, feryat, feryat; sesimi duy, sesimi duy, sesimi duy; hemen, hemen, hemen; acil, acil, acil; ey merhamet edenlerin en merhametlisi. Hz. Muhammed'in ve onun pak evlatlarının yüzü suyu hürmetine onun gelişini çabuklaştır.

    AMİN!

    ["Kuran ve Ehlibeyt Kaynaklı Dualar Kitabı"

    Hürriyet Varol.]
#16.10.2010 15:34 0 0 0
  • Duanın kaynağı Kur'an ve hadise dayanan kaynakları kaalaya alınız.Bu dua bana hoş gelmedi.Sanki duanın muhatabı Allah değil de birileri olmuş.Medet ve imdat Allah'tan istenir.

    Hadis ve Kur'an kaynaklı dualar daha makbuldür Allah katında...Salavat-ı şerife olmayan duadan hayır gelmez vesselam.Mübarek kişileri vesile edilir ama onlardan imdat ve medet beklenmez

    Celcelütiye duasına dikkat ederseniz Hz.Ali efendimiz sadece Rabbimizden medet ummuştur..Celcelütiye duasının mealine bakabilirsiniz..
#16.10.2010 20:04 0 0 0