baklava tarifleri - şerbetli tatlılar - muhallebili baklava nasıl yapılır
Muhallebili baklava malzemeleri
Yarım paket baklava yufkası
1.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
60 gr tereyağı
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Toz antep fıstığı
Muhallebili baklava hazırlanışı
Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir t
encerede kaynatıp soğumaya bırakın.
Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı
bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak
koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
3 baklava yufkasını üst üste dizin ve
4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi
yerleştirip muska şeklinde sarın.
Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün.
180 dereceye ayarlanmış fırında
kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp
2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın.