Muhallebili Baklava

Son güncelleme: 25.10.2010 23:48
  • baklava tarifleri - şerbetli tatlılar - muhallebili baklava nasıl yapılır
    noimage

    Muhallebili baklava malzemeleri

    Yarım paket baklava yufkası

    1.5 su bardağı süt

    1 paket vanilya

    2 yemek kaşığı toz şeker

    1 yumurta

    2 yemek kaşığı un

    1 yemek kaşığı irmik

    60 gr tereyağı

    Şerbeti için

    2 su bardağı su

    2 su bardağı tozşeker

    Yarım limonun suyu

    Üzeri için

    Toz antep fıstığı

    Muhallebili baklava hazırlanışı

    Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir t
    encerede kaynatıp soğumaya bırakın.

    Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı
    bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak
    koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

    3 baklava yufkasını üst üste dizin ve
    4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
    Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi
    yerleştirip muska şeklinde sarın.
    Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.

    Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün.
    180 dereceye ayarlanmış fırında
    kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp
    2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün.
    Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın.
#25.10.2010 23:45 0 0 0
  • Bu tatliyi denemem lazim harika görünüyor
#25.10.2010 23:48 0 0 0