Maradona'ya "Brezilya" tepkisi!

Son güncelleme: 14.05.2006 18:39
  • Gazoz reklamında Maradonayı Brezilya formasıyla gören yüzlerce Arjantinli futbol efsanesini vatana ihanetle suçladı. Boca Juniors takımının yıldızı olan Maradona ise "Brezilya formasında bir sorun yok. Ancak River Plate (B.Juniorsun ezeli rakibi) formasını asla giymem" dedi.

    Aarjantinin efsanevi futbolcusu Diego Maradonanın bir reklam filmi için ezeli rakipleri Brezilya milli takımının formasını giymesi Arjantinlileri çileden çıkardı. Maradonanın "vatan haini" olduğunu söyleyecek kadar ileri gidenler bile var.

    Maradona, Brezilyalı bir meyve suyu üreticisinden Ronaldo ve Kaka ile birlikte bu reklamda oynamak için 150 bin dolar aldı. Reklam, Ronaldo ve Kaka ile yan yana dizilmiş Maradonanın Brezilya milli marşını okumasıyla başlıyor. Sonra birden uyanıp kendine gelen Maradona, yatağında olduğunu ve Arjantinin mavi, beyaz milli formasını giymiş olduğunu farkediyor ve "Kabusmuş" dediği duyuluyor. Şaşkın bir şekilde başucundaki boş meşrubat kutularına bakan Maradona, "Guarana Antarcticayı fazla kaçırmışım" diye devam ediyor.

    Maradonanın reklamında oynadığı meşrubat üreticisi, Haziran ve Temmuz aylarında Almanyada yapılacak 2006 Dünya Şampiyonasında altıncı kez kupayı almaya çalışan Brezilya milli takımının sponsorlarından biri. İki kez dünya kupasını eve götürmeyi başaran Arjantin, Brezilyanın en sıkı rakiplerinden biri olarak kabul ediliyor. İşte bu nedenle de Arjantinde Maradonanın Brezilya forması giymesi bir ihanet gibi algılandı. Eski Boca Juniors oyuncusu olan Maradona, biri 1979 yılında 20 yaş altında Güney Amerika Şampiyonası ve diğeri 1990 Dünya Kupası olmak üzere iki kez Brezilya forması giydiğini, bundan da pişmanlık duymadığını belirterek, "Asla giymeyi kabul etmeyeceğim tek forma River Plateninkidir (Boca Juniorsın rakibi)" dedi.
#03.05.2006 12:05 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler...
#14.05.2006 18:39 0 0 0