Esmaül Hüsna Ile Dualar 23

Son güncelleme: 05.11.2010 07:32
  • esmaül hüsna ile dua - allahın 99 güzel ismiyle dualar - Ya Gafûr ismiyle dua - en güzel dua örnekleri
    Ya Gafûr: Kullarının günahlarını çok örten, onları cezalandırmayan ve bağışı bol olan anlamına gelen Yüce Allah'ın İsm-i Şerifidir.



    Sevgili Allah'ım,

    Rabbim,

    En Sevgili, Ya Gafûr,

    Zamanın tespihinden öyle çok yere saçılıp, öyle çok düştüm ki. Öyle çok günahlar işleyip, öyle kusurları terkime doldurdum ki. Bunları sen biliyor, sen görüyorsun. Her şey sana ayan. Kainat sessizce uyurken, biz her gece bedenlerimizden soyunup derin uykulara dalarken herşeyi gözeten, bizi koruyup kollayan sensin Rabbim. Biz kullarının her fenalığını sabırla gözleyensin. Hiç bir kusur, hiçbir günah cezasız kalmazken hayat kitabında, sen sabırla kulunun tövbe sularında yıkanıp durulmasını beklersin. İçten bir tövbenin anahtarını bize vermek için bütün kapıların ardına kadar açık iken biz gaflet uykularına yatan kullarını her haliyle korur ve gözetirsin.

    Senden başka güvendiğimiz, sığındığımız yok Allah'ım…

    Affeyle bizi Ya Gafûr…

    Kullarını dû cihanda

    Affeyleyensin "Ya Gafur"

    Gönülleri temizleyip

    Saf eyleyensin "Ya Gafur"

    Ey Ulu Sultanım,

    Mevsimler gelip geçiyor… Ömür feracemiz eskiyor, lime lime dökülüyor hayatın kanayan eli. O kadar çok yanılmış, o kadar çok ziyana düşmüşüz ki tepeden tırnağa karayız. Girdiğimiz mağaralarımızda bir ışık arıyoruz. Bir yol arıyoruz bizi sana getiren. Hep yanıldık Allah'ım, kusurlar işledik, saptık sapıttık. Tam ümidimiz tükenmişken, tam artık iflah olmayız bundan böyle demişken senin "Gafûr" ismin bir yıldız düşürdü zindan yüreklerimize. Bir umut maverasına yol buldu düşlerimiz. Gittiğimiz bütün yollardan dönüşümüz hep sana, gelişimiz hep sana, yanışımız hep sana Rabbim. Dert biziz Ya Gafûr, derman sensin ruhlarımıza. Dünyanın bütün kirleri üstümüzde. Merhametinin sularında arıt bizi Ya Gafûr, durut bizi…Bizi yeni baştan onar, bizi sağalt.

    Senden başka gittiğimiz, baş koyduğumuz yok Allah'ım,

    Affeyle bizi Ya Gafûr…

    Her günaha örtü hali

    Gizleyip suçu vebali

    Kötü düşünce hayali

    Def eyleyensin "Ya Gafur"

    Rabbim,

    Ya Gafûr, Sevgili, En Sevgili,

    Adım attığımız her yerde senin mührün var. Bir çiçeğin tohumunda, bir ummanın katresinde, bir yıldızın zerresinde, her canlının hücresinde senin mührün var. Her yerde ve her şeyde sonsuzluğunun sırrı mevcut. Binbir güzelliğin cezbesinde senin esrarın gizli. Güzel olan her şey sensin, her şey senin. Her şey senin emrinde hareket halinde. Sen ol! dersin olur. Günahlarımızı aza çeken, iyiliğimizi çoğa katan sensin. Bir saniyede binlerce kötülüğü başımızdan def eden sensin Allah'ım. Sensin aldığımız nefes, sensin hayatın ta kendisi. Ruhlarımızı kötülüğün şerrinden koruyup, vicdanın ellerine veren, merhameti kalbimizin en derinlerine eken, sevgiyi bütün hücrelerimize zerk edensin. Rahim'sin, Rahman'sın, Gafûr'sun… Senin her şeye gücün yeter, Sen her şeye kadirsin.

    Senden başka taptığımız, tapındığımız yoktur,

    Affeyle bizi Ya Gafûr…

    İyilik tohumun eken

    Çirkinliğe perde çeken

    Günah defterini yakan

    Ref eyleyensin "Ya Gafur"

    Rabbim,

    Sultanım, Ya Gafûr,

    İyiliğim, güzelliğim, merhametim, şefkatim sendendir. Ruhumun esrarında senin sevgin, senin kokun olmazsa her türlü kötülüğü yapacak bir insanım, bir kulunum hayat zindanında. Nefsimin dizginlerini bana bıraksaydın, aklımın hudutlarını sonsuzluğa açsaydın halim nice olurdu? Düşüncesi bile içimi titretirken, beni bir başıma bırakmayıp her dem beni koruyup gözetleyen senin varlığını bilmek beni rahatlatıyor, huzur veriyor can evime. Beni şefkatinin ve merhametinin hamurunda yoğuran Allah'ım, sana bütün nimetlerin için hamd ederim. Beni zulmün ve kötülüğün ellerinde bırakmadığın için şükürler olsun. Şüphesiz sen Gafûr'sun, bağışlayıcısın. Sen Ey merhametin kalbi, ey sevginin zirvesi Ulu Allah'ım, sana inandım, sana geldim, sana sığındım…

    Senden başka tanıdığımız, bildiğimiz yoktur,

    Günahlarımız var dizin dizin…

    Affeyle bizi Ya Gafûr…

    Bağışlaman nur-u erdem

    Kurtarıp bizleri dardan

    Nefsi temizleyip kirden

    Sûf eyleyensin "Ya Gafur"

    Ey Yüce Allahım,

    Ey Merhametin Pınarı,

    Ya Gafûr,

    Biz günahkarız sen bağışlayan, biz aciz kullarınız. Biz geldiğimiz bu fani dünyada ne için yaşadığını, bu misafirliğe niçin geldiğini unutan, türlü dertlere duçar olmuş, derman yanı başındayken gaflete düşmüş kullarınız Allah'ım. Şaşmış, şaşırmışız yolumuzu. Günahlardan kapanmış yollarımızı aç Allah'ım. Sana kavuşmak dileyen biz aciz kullarının bahtını açık eyle. Kusur ve günahlarımızla senden himmet dileriz. Şüphesiz sen bağışlayan, affedensin. Merhamet edensin. Sen Gafûr'sun Rabbim. Senin merhamet ve şefkati çağlayanlar gibi ruhlarımıza düşüren güzel isminin önünde eğiliyoruz. Afv diliyoruz. Şüphesiz sen bağışlayansın. Senden umut kesmeyiz. Her daim açık olan merhamet kapılarından bizi de al içeri Allah'ım.

    Şüphesi senden başka inandığımız, güvendiğimiz yoktur…

    Affeyle bizi Ya Gafûr…


    Kur'an'da doksan kez geçip

    Bağışlayıp bahtın açıp

    İnsanları övüp seçip

    Kehf eyleyensin "Ya Gafûr"

    * Şiirler: Musa Tektaş

    Meryem Aybike Sinan
    Esmâü'l Hüsnâ Yazıları (36)
#05.11.2010 07:32 0 0 0