Arpa Şehriyeli Sebzeler

Son güncelleme: 07.11.2010 20:19
  • peynirli sebzeler - soslu sebze nasıl yapılırMalzemeler:

    4 adet domates
    4 adet renkli biber
    4 adet patlıcan
    4 adet kabak
    4 adet mantar
    2 çorba kaşığı Zeytinyağı
    tuz
    karabiber

    Sosu İçin :

    yarım su bardağı Sızma Zeytinyağı
    yarım çorba kaşığı maydanoz
    1 çorba kaşığı taze kekik
    2 diş sarımsak
    1 adet limon

    Harcı İçin :

    115 gram yağsız beyaz peynir
    100 gram Arpa Şehriye
    yarım çorba kaşığı kimyon
    yarım çorba kaşığı kişniş
    bir buçuk çorba kaşığı kuru üzüm
    bir buçuk çorba kaşığı yer fıstığı
    1 çorba kaşığı Taze nane
    yarım soğan

    Tarifi:

    Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkartın. Biberlerin üst kısmını kesin ve saplarını ayırdıktan sonra bir kenara alın. Domates dışında tüm sebzeleri, biberlerin ayırdığınız üst kısımlarıyla beraber fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika kadar pişirin ve oda sıcaklığında 1 saat soğutun. Her bir patlıcanın ve kabağın içini oyun. Yağsız beyaz peynirin yarısıyla harç için gereken tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız harç ile diğer tarafta soğumaya bıraktığınız sebzelerin içini doldurun. Sebzeleri ve domatesleri tencereye yerleştirin. Kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Sos için gerekli bütün malzemeleri 6 çorba kaşığı suyla beraber karıştırın. Biberlerin daha önceden kestiğiniz üst kısımlarıyla hazırladığınız dolmaların üzerine kapatın. Pişen sebzeleri servis tabağına alın. Kalan beyaz peynirleri küp şeklinde doğrayıp sebzelerin üzerine yerleştirin. Arpa şehriyeli sebzelerin üzerine hazırladığınız sosu dökün. Nane yaprağıyla süsleyip servis yapın.


    alıntı
#07.11.2010 20:19 0 0 0