5 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
150 gr margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Hazırlanışı :
Unun yarım su bardağını ayırıp bir kaba koyun.
Tuzunu ekleyin. Ortasına havuz açın.
Mayayı sütle ezip unun ortasına döküp
mayalanmaya bırakın. Margarini eritip 3 çorba kaşığını ayırın.
Birazıyla da tepsiyi yağlayın.
Kalan süt ve yağı una ilave edin ve
yumuşak bir hamur elde edin.
1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Bu arada ayırdığınız yağ ve unu bir tencerede kavurun.
Hamurdan cevizden büyük parçalar alın.
İçini açın ve kavurduğunuz unda koyup yuvarlayarak kapatın.
Tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp
çatalla delikler ve süsler yapın.
Üzerleri kızarana kadar fırınlayın..