Erzurum Ketesi

Son güncelleme: 09.11.2010 09:32
  • erzurum ketesi nasıl yapılır - kete tarifi
    noimage
    Malzemeler :

    5 su bardağı un
    1 çay kaşığı kuru maya
    1 su bardağı ılık süt
    150 gr margarin
    1 yumurta
    1 tatlı kaşığı şeker
    tuz

    Hazırlanışı :

    Unun yarım su bardağını ayırıp bir kaba koyun.
    Tuzunu ekleyin. Ortasına havuz açın.
    Mayayı sütle ezip unun ortasına döküp
    mayalanmaya bırakın. Margarini eritip 3 çorba kaşığını ayırın.
    Birazıyla da tepsiyi yağlayın.
    Kalan süt ve yağı una ilave edin ve
    yumuşak bir hamur elde edin.
    1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
    Bu arada ayırdığınız yağ ve unu bir tencerede kavurun.
    Hamurdan cevizden büyük parçalar alın.
    İçini açın ve kavurduğunuz unda koyup yuvarlayarak kapatın.
    Tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp
    çatalla delikler ve süsler yapın.
    Üzerleri kızarana kadar fırınlayın..
#09.11.2010 09:32 0 0 0