Doğal Maskeler

Son güncelleme: 11.11.2010 12:49
  • Çeşitli Maskeler - Yüz Maskeleri - Güzellik Maskeleri - Cildinizi Korumak için Maskeler - Cildinizi Güzelleştirmek için Maskeler - Cilt Güzelleştirmek - Her Cilt için Maske Tarifleri - Hasta Çiltler için Maskeler

    DOĞAL MASKELER:

    NORMAL CİLTLER İÇİN :1çorba kaşığı yoğurt,1 tatlı kaşığı bal.

    Malzemeler birbirine karıştırılıp cilde sürülür.15-20 dakika sonra yüz önce ılık,sonra soğuk su ile yıkanır.Bu formülle cilt ve makyajda temizlenebilir.

    YAĞLI CİLTLER İÇİN:1tatlı kaşığı kil,1-2 damla limon suyu,1 tatlı kaşığı domates suyu

    Malzemeler birbirine karıştırılır.Göz hariç boyun dahil cilde sürülür.10 dakika sonra dairesel hareketlerle cilt yıkanır.yağı dengeler,siyah noktalara iyi gelir.

    YAĞLI CİLTLER İÇİN: 3 çorba kaşığı maydonoz( doğranmış),3 çorba kaşığı nane(DOĞRANMIŞ),1/2 bardak süt

    Maydonoz ve nanenin üzerine süt dökülüp karıştırılır.1-2 Saat bekletildikten sonra süzülüp cam şişeye konur.Buzdolabında saklanır.Maydonozun cildi aşırı yağlanmaya karşı koruduğunu ve naneninde ferahlatıcı olduğunu biliyoruz.Yağlı,lekeli,kızarmaya aday ciltlere bu iki bitkinin bileşimi ,hafif bir antideptik ve nemlendirici olarak kullanmalarını tavsiye ediyorum.

    YAĞLI CİLT İÇİN:1 dilim ezilmiş kavun,1 tatlı kaşığı bal,1 yumurta akı,1 çay kaşığı elma sirkesiMalzemeleri birbirine karıştırın.ve cilde uygulayın.15 dakika sonra cildi yıkayın.

    GÖZENEKLERİ GENİŞLEMİŞ CİLTLER İÇİN:3 Çorba kaşığı salatalık suyu,12 çorba kaşığı mürver çiçeği suyu,2 çorba kaşığı gülsuyu

    2 çorba kaşığı mürver çiçeği ,1,5 su bardak suda hafif ateşte kaynatılıp süzülür.Tüm malzeme karıştırılır.kullanılmak üzere bir şişeye konur.

    CİLDİ TEMİZLEMEK VE YUMŞATMAK İÇİN:2 veya 3 adet olgun üzüm(çekirdeği çıkarılmış)
    Üzümü ikiye bölerek temizlenmiş cilde sürünüz.Üzüm suyu kurudukça işlem tekrarlanır.Birkaç kat sürüldükten sonra kuruyan yüz yıkanır.İyi bir sonuç almak için 1 hafta süreyle bu işlem tekrarlanır.

    GEVŞEK CİLTLER İÇİN: 2-3 Adet kiraz,papatya losyonu

    Çekirdeği çıkarılmış kiraz ikiye bölünüp yüze ve boyuna sürülür.Yüz kurudukça işlem 2-3 kez tekrarlanır.15-20 dakika sonra cilt papatya losyonu ile yıkanır.

    KIRIŞIKLIKLAR İÇİN: 1 Küçük salatalık,1 adet yumurta akı,1 tatlı kaşığı krema

    Yumurta akı kabartılıp krema ile karıştırılır.Salatalığın suyu çıkarılıp karışıma ilave edilir.(karışım çok sulu olmamalı) maske temizlenmiş yüze uygulanır.20 dakika sonra yüz ılık maden suyu ile yıkanır.

    BESLEYİCİ MASKE: 1 Yemek kaşığı tahin,1 çay kaşığı greyfurt suyu

    Malzemeleri birbirine karıştırın.ve cilde uygulayın.10 dakika sonra cildi yıkayın.

    BESLEYİCİ MASKE:
    Yarım olgunlaşmış muz püresi,3 çorba kaşığı limonsuyu,1 çay kaşığı bal karıştırılır.20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

    BESLEYİCİ MASKE: Muz,havuç suyu,süt tozu

    Bütün malzemeleri birbirine karıştırın.Cildinize sürün..15 dakika bekledikten sonra cildinizi yıkayınız.

    KURU CİLT İÇİN:Çeyrek muz püresi,1 tatlı kaşığı badem unu,1 tatlı kaşığı süt

    Malzemeler karıştırılır.ve cilde uygulanır.15 dakika ciltte bekletilir.cilt ılık su ile yıkanır.

    TEMİZLEYİCİ VE BESLEYİCİ:1 havuç suyu,1 çay kaşığı maya,1 tatlı kaşığı krema
    Malzemeleri karıştırın.ve cilde uygulayın.10 dakika beklettikten sonra cildi ılık su ile yıkayın.

    AKNELİ CİLT İÇİN:
    1yumurta akı,12 damla limon suyu,1 çay kaşığı nişasta,1 çay kaşığı mısır unu

    Malzemeleri karıştırıp ,cilde uygulayın.10 dakika sonra cildi ılık su ile yıkayınız.

    LEKELER İÇİN:1 Patates,yarım çay bardağı pirinç,1-2 damla limon suyu,1 yemek kaşığı nişasta

    Patatesler rendelenir,pirinç haşlanır.İkisi birbirine karıştırılır.nişasta ve 1-2 damla limon suyu,az miktar su eklenir karıştırılır.ılık olarak yüze tatbik edilir.15 dakika bekletildikten sonra cilt yıkanır.

    YORGUNLUK MASKESİ:2-3 Tane fasulye,1 çay kaşığı bal,13 damla zeytinyağı,3 damla papatya yağı

    Fasulyeler haşlanıp çatalla ezilir.zeytin yağı ve badem yağı,bal ilave edilir.Ilık olarak yüze sürülür.20 dakika bekledikten sonra önce ılık ,sonra soğuk su ile cilt yıkanır.

    CİLTTEKİ HER TÜRLÜ LEKE VE YAZIN ÇIKAN ÇİLLER İÇİN; 1 Yumurta akına 15 damla limon suyu ilave edin.temizlenmiş cilde 3- 3 kat sürün.Yumurta akı aynı zamanda ciltteki gözenekleri sıkıştırır.Limon ise leke açıcı özelliğe sahiptir.

    GÖZLER ÖZEN İSTER!!
    Gözaltında oluşan torbacıklar,şişmeler ve morluklar için kuşburnunu lapa şeklinde pişirin.Küçük steril bir gazlı bezle ped yapıp gözaltına koyup bekletin.
    Gelincik çiçeği gözaltı çizgileri için çok faydalıdır.Gelincikleri toplayın ve kurutun.1 çorba kaşığı kadar gelinciğin üzerine 1 kahve fincanı sıcak su döküp bekletin.Soğuyunca sıkarak süzüp çıkarın,ve sabah akşam gözaltlarına sürün.
#11.11.2010 12:49 0 0 0