baklava nasıl yapılır - baklava şerbeti - baklava şurubu baklava tarifi
Malzemeler:
400 gr un
300 gr tereyağı
200 ml soğuk su
10 gr tuz
Şurup için:
500 ml su
400 gr tozşeker
2-3 tane karanfil
1 çubuk tarçın
Yufka araları için:
150 gr tereyağı
250 gr ince çekilmiş ceviz içi
Süslemek için:
İnce çekilmiş antepfıstığı içi
Şurup için su, şeker, karanfil ve tarçın
çubuğunu sos tenceresine alın.
Şeker iyice eriyip koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini içinden alın.
Elenmiş un, tuz ve küçük doğranmış
tereyağını parmak uçlarınızda ovalayarak toparlayın.
Azar azar su ilave ederek yumuşak
bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Tereyağını eritin. Fırın tepsisini fırça yardımıyla yağlayın.
Üzerine açtığınız ince yufkalardan ikisini üst üste serin.
Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürün.
Elinizdeki hamur sayısına göre miktarını ikiye ayırın
ve bu işlemi hamurların yarısı bitene kadar uygulayın.
Yarısının üzerine ince çekilmiş ceviz içi serpiştirin.
Kalan yufkaları aynı şekilde cevizin üzerine dizin.
Hamuru streç folyoyla kaplayıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Hamuru buzdolabından çıkarıp 150 gramlık bezelere ayırın.
Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde olabildiğince çok ince açın.
Yufkalar bitince en üstünü bıçak yardımıyla
kare şeklinde dilimlere bölün. Önceden ısıtılmış
180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.
Fırından alıp soğuk şurubu üzerine gezdirerek dökün.
İnce çekilmiş antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.