Bayram Baklavası

Son güncelleme: 16.11.2010 18:18
  • baklava nasıl yapılır - baklava şerbeti - baklava şurubu baklava tarifi
    Malzemeler:
    400 gr un
    300 gr tereyağı
    200 ml soğuk su
    10 gr tuz

    Şurup için:
    500 ml su
    400 gr tozşeker
    2-3 tane karanfil
    1 çubuk tarçın

    Yufka araları için:
    150 gr tereyağı
    250 gr ince çekilmiş ceviz içi

    Süslemek için:
    İnce çekilmiş antepfıstığı içi

    Şurup için su, şeker, karanfil ve tarçın
    çubuğunu sos tenceresine alın.
    Şeker iyice eriyip koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın.

    Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    Soğuyunca tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini içinden alın.
    Elenmiş un, tuz ve küçük doğranmış
    tereyağını parmak uçlarınızda ovalayarak toparlayın.
    Azar azar su ilave ederek yumuşak
    bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
    noimage

    Tereyağını eritin. Fırın tepsisini fırça yardımıyla yağlayın.
    Üzerine açtığınız ince yufkalardan ikisini üst üste serin.
    Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürün.
    Elinizdeki hamur sayısına göre miktarını ikiye ayırın
    ve bu işlemi hamurların yarısı bitene kadar uygulayın.
    Yarısının üzerine ince çekilmiş ceviz içi serpiştirin.
    Kalan yufkaları aynı şekilde cevizin üzerine dizin.

    noimage

    Hamuru streç folyoyla kaplayıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
    Hamuru buzdolabından çıkarıp 150 gramlık bezelere ayırın.
    Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde olabildiğince çok ince açın.

    noimage

    Yufkalar bitince en üstünü bıçak yardımıyla
    kare şeklinde dilimlere bölün. Önceden ısıtılmış
    180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.
    Fırından alıp soğuk şurubu üzerine gezdirerek dökün.
    İnce çekilmiş antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
    noimagenoimage
#16.11.2010 18:18 0 0 0