MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİ !

Son güncelleme: 04.06.2006 02:05
  • Bazı eserlerde bildirildi ki :

    " Allahü teala şöyle buyurur ; ey kul (um!) tevbe edip tevbeni bozduktan sonra ikinci defa ( tevbe edip ) bize dönmekten utanma ! İkinci kere bozarsan , bize üçüncü defa dönmene haya mani olmasın. Şayet üçüncü kere de bozarsan dördüncü defa bize dön. Çünkü ben, hiç cimrilik yapmayan cömerdim ! Ben acele etmeyen halimim! Ben , günahkarı örtenim , tevbe edenleri kabul edenim, hatalı olanları affedenim, pişman olanlara merhamet edenim ve ben, merhametlilerin en merhametlisiyim.


    Kim. kapımıza geldi de reddettik ? Kim , tarafımıza sığındı da tardettik (kovduk) ? Kim , tevbe edip (bize döndüde ) kabul etmedik ? Kim , bizden istedi de vermedik ? Kim , günahlarının affını istedi de onu mağfiret etmedik ?

    Hiç şüphesiz günahları mağfiret eden ,kusurları örten ,sıkıntılı olanların imdadına yetişen , ağlayıp çağırana merhamet eden , gaybı bilen benim !


    Ey kulum , kapımda dur ! Seni , sevdiklerim arasına yazarım. Seherlerde benimle konuşmakla (bana dua etmekle) mütemetti ol seni , taliblerimden yazarım. Cenabım hazretiyle lezzetyab ol , sana çok lezzetli şerabımdan içiririm.

    Ağyarı (benden başkasını ) terket, fakirliğe devam et, seherlerde zillet ve inkisar (kırık kalb) ile çağır (bana dua et)"

    Enes bin malik radıyallahü anh diyor ki;

    "Resulullah ın şöyle söylediğini işittim ; Allahü teala buyurdu ki : Ey Ademoğlu! Beni çağırdığın ve benden ümitli olduğun müddetçe senden sadır olan günahları hiç aldırış etmem mağfiret ederim.

    Ey Ademoğlu ! Eğer sen , bana yeryüzü dolusu günahla gelsen sonra da , bana hiçbirşeyi ortak koşmadan , bana mülaki olsan , ben sana , onun (yeryüzünün) dolusu mağfiretle gelirim."( 1 )


    Bu hadisi şerif , Allahü tealanın kerem , rahmet ve cömertliğinin genişliğine (ve büyüklüğüne) delalet etmektedir.

    Allahü teala buyuruyor ki :


    " De ki , ey nefislerinin aleyhinde haddi aşan kullarım !Allahın rahmetinden ümit kesmeyin ! Şüphesiz Allah , bütün günahları affeder. Çünkü O , çok bağışlayıcı ve çok merhametlidir. " ( 2 )


    Yine şöyle buyurmaktadir :


    " Allahtan başka günahları kim bağışlar? " ( 3 )

    İsbahani hazretleri senediyle İbni Abbas radıyallahü anhümadan , Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemin şöyle buyurduğunu rivayet eder :

    " (Günahlarına ) pişman olan kimse , Allahtan rahmet bekler . Kendini beğenen kimsede gazab bekler . Ey Allahın kulları ! Biliniz ki ; herkes kendi amelinin kötü olanını görmeden dünyadan çıkmaz. Amellerin (kıymetleri ) sonuçlarına göredir . Gece ile gündüz iki tane binektir . Ahirete gitmek için üzerlerinde güzelce gidiniz .Tesviften (işinizi yarına bırakmaktan ) hazer ediniz (sakınınız !) Çünkü ölüm ani olarak gelir .Hiç biriniz Allah azze ve cellenin hilmine aldanmasın . Çünkü cennet ve Cehennem sizden ( her ) birinize ayakkabısının bağından daha yakındır ." Sonra resulullah ( s. a.v.) ! her kim zerre kadar bir hayır işlese onu görecektir .Her kimde zerre miktarı kadar bir şer işlese onu görecektir ." (ayeti kerimesini okudu )




    1- tirmizi rivayet etmiş ve hasen olduğunu söylemiştir.

    2- Zümer 53

    3- Al-i İmran 135
#22.05.2006 18:15 0 0 0
  • Paylaşımın için çok teşekkür ederim arkadaşım
#25.05.2006 11:35 0 0 0
  • paylasim icin tesekkürler arkadasim
#04.06.2006 02:05 0 0 0