Eksik Takas Dosyasi Hatasinin Düzeltilmesi

Son güncelleme: 24.05.2006 05:57
  • Takas dosyasinin bulunmasina ve sabit disk üzerinde yeteri kadar bos alan olmasina ragmen bu dosyanin bulunamadigina veya cok kücük olduguna dair bir hata mesaji aliyorsunuz.

    Bu sorun Kayit Defteri'ndeki hatali bir degerden kaynaklanmaktadir. Düzeltmek icin ilk olarak Baslat / Calistir komutu ile ekrana gelen penceredeki Ac kutusuna "regedit" yazdiktan sonra Tamam dügmesine tiklayarak Kayit Defteri Düzenleyicisi'ni calistirin. Buradaki "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management" anahtarini etkinlestirin. PAGEFILE.SYS ismindeki takas dosyasinin konumu ve MB cinsinden büyüklügü buradaki "PagingFiles" kaydinda tutuluyor. Buradaki iki sayi, dosyanin minimum ve maksimum büyüklügünü belirtiyor. Her ikisi icin de ayni degerleri girin. Böylece sabit bir büyüklük atanan dosyanin parcalanmasi önlenmis olacaktir. Eger söz konusu anahtar altinda ayrica "TempPageFile" adinda baska bir öge bulunuyorsa, bunu Düzen / Sil komutunu kullanarak silin. Dosya / Cik komutunu kullanarak Kayit Defteri'ni kaydedin ve yaptiginiz degisikliklerin etkili olabilmesi icin bilgisayari yeniden baslatin. Windows artik söz konusu hata mesajini vermeyecektir.

    Eger NTFS dosya sistemini kullaniyorsaniz bu sorunun baska bir nedeni olabilir. Söz konusu neden ise "SYSTEM" kullanicisinin takas dosyasinin üzerinde bulundugu sabit diske yeterli erisim hakkinin sahip olmamasidir. Ilgili ayari kontrol etmek icin Windows gezginindeki sürücü simgesine farenin sag tusunu kullanarak tiklayin ve acilan nesne menüsündeki Özellikler komutunu calistirin. Ekrana gelen penceredeki Güvenlik Ayarlari sekmesi üzerindeki listede "SYSTEM" ismindeki kullanicinin da bulunmasi gereklidir. Sayet bu kullanici mevcut degilse Ekle dügmesine tiklayin ve takip eden pencereden "SYSTEM" ve "ADMINISTRATORS" (ADMINISTRATOR degil) kullanici türünün üzerine cift tiklayin. Yaptiginiz degisikligi Tamam dügmesine tiklayarak onaylayin. Ardindan kullanicilarin takas dosyasinin bulundugu diske erisebilmeleri icin her ikisine de tam erisim hakki atayin ve yaptiginiz degisiklikleri onaylayin.
#24.05.2006 05:57 0 0 0