Filistinli Çocuklar: '' Çocuk Gözüyle Savaş Resim Sergisi''

Son güncelleme: 03.01.2011 21:56
  • filistinde çocuk olmak - filistin - filistin konulu resim - filistinli çocuklar resim çizerse
    'Çocuk Gözüyle Savaş' isimli resimler, 2009 yılı Ocak - Mart aylarında yani İsrail'in saldırdığı günlerde, Gazze'de yapıldı ve 25 Ağustostan itibaren eski Bayrampaşa Cezaevinde sergilenecek.

    noimage

    noimage

    noimage

    "Fosfor bombaları ışığında çizilen resimlerde dev tanklar geçiyor, üstlerine roket düşen anneler ölüyor, ambulansların yaralı taşıyor, kaldırımlarında insanlar kanlar içinde yatıyor, kuşlar yerine bomba yüklü uçaklar uçuyor

    noimage

    noimage

    "BİZİM İÇİN AĞLAYAN TEK ÜLKE TÜRKİYE"

    İsrail'in bu yılın başında Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında Filistin'e giden gazeteci Abdullah Aytekin ,resimlerde 'komşuların' yer almadığını fark etti. Çocuklar, resimlerinde İslam ülkelerine yer vermiyorlardı. Dış siyasetten anladıklarından değil, yaşadıklarından ilham aldıklarından. En çok, ağlayan bir göz çizdiklerinde, damlayan gözyaşında Türkiye'nin izleri görünüyordu, o kadar. Çocuklar ''bizim için gözyaşı döken tek ülke, Türkiye '' diyordu.

    noimage

    noimage

    FÜZE KORKUSU
    Abdullah Aytekin, şöyle anlatıyor resimlerin macerasını: "'Pimaş borulara sarıp muhafaza ettim resimleri.25 metrelik kumaşlar büyük yer kapladı. Yarısını getiremedim. Kalanlarını da adım başı kontrole tabi tuttular. Sürekli açıp gösterdim resimleri görevlilere. Resimleri sardığım borular başına epeyi iş açtı. Renginden dolayı üstelik. Turuncu renk borular, Kassam'ın füzelerini andırdığı için, her gören tedirgin olmuş. Korktukları kadar korkuttular beni. "Nasıl olur da bir füzeyle dolaşırsın ortalıkta! Anında vurur seni İsrail askerleri!'' dediler.

    noimage

    noimage

    BAYRAMPAŞA'DA SERGİLENİYOR
    Tünellerden sağ salim Mısır'a geçmeyi başaran gazetecinin binbir zorlukla Türkiye'ye ulaştırdğı resimler 25.08.2009 'dan itibaren Bayrampaşa cezaevinde sergilenecek.
    Filistin'i sadece İsrail'in saldırdığı günlerde hatırlayanlardan olup, olmadığınızı test etmek için dahi gidip görmenizde yarar var..
    Yaklaşık 400 civarında A4-21x24 kağıt ebadından 150X75 kağıt ebadına kadar resim çalışması yer alıyor sergide. Bir de hikayesini yukarıda anlattığımız 25 metre uzunluğundaki bez tual.
    Gazze'nin İsraile direnişi esnasında anaokul-ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yaptırılan resimler, çocukların savaştan nasıl etkilendiğinini gözler önüne seriyor.

    noimage
#03.01.2011 21:56 0 0 0