Kadir Gecesi Tövbe Duası

Son güncelleme: 04.01.2011 09:33
  • Tövbe Duası - Kadir Gecesi Okunacak Tövbe Duaları - Tövbe Duaları

    tövbe duası.....

    "Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm."

    "Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır."


    "Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt. Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh."



    esmaül hüsna.....

    Rahman ve Rahim Olan ALLAH'ın adıyla,O'nun sevgilisi ve Rasulu Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimizin şefatine nail olmak ümidiyle,HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL,GÜZEL INSANLARLA RABBIMIZIN GÜZEL ISIMLERINI VE ANLADIKLARIMIZI ANLATMAK ISTEDIKLERINI PAYLAŞALIM ISTEDIK,ONSUZ BIR HAREKET VE DÜSÜNCE YOKTUR. ALLAH KENDISINI ESMÂ-ÜLHÜSNÂ (ESMA-IHUSNA)EN GÜZEL ISIMLER ILE ISIMLENDIRMISTIR.CENÂB-I ALLAH'IN GÜZEL ISIMLERI:
    ALLAH(CELLE CELALUH) HUVALLAHULLEZI LA ILAHE ILLAHU ER-RAHMAN ER-RAHIM EL-MELIK EL-KUDDUS ES-SELAM EL-MU'MIN EL-MUHEYMIN EL-AZIZ EL-CABBAR EL-MUTEKEBBIR EL-HALIK EL-BARI' EL-MUSAVVIR EL-GAFFAR EL-KAHHAR EL-VEHHAB ER-REZZAK EL-FETTAH EL-ALIM EL-KABID EL-BASIT EL-HAFID ER-RAFI' EL-MUIZ EL-MUZILL ES-SEMI' EL-BASIR EL-HAKEM EL-ADL EL-LATIF EL-HABIR EL-HALIM EL-AZIM EL-GAFUR ES-SEKUR EL-ALIYY EL-KEBIR EL-HAFIZ EL-MUKIT EL-HASIB EL-CELIL EL-KERIM ER-RAKIB EL-MUCIB EL-VASI EL-HAKIM EL-VEDUD EL-MECID EL-BAIS ES-SEHID EL-HAKK EL-VEKIL EL-KAVIYY EL-METIN EL-VELIYY EL-HAMID EL-MUHSIN EL-MUBDI EL-MUID EL-MUHYI EL-MUMIT EL-HAYY EL-KAYYUM EL-VACID EL-MACID EL-VAHID ES-SAMED EL-KADIR EL-MUKTEDIR EL-MUKADDIM EL-MUAHHIR EL-EVVEL EL-AHIR EZ-ZAHIR EL-BATIN EL-VALI EL-MUTEALI EL-BERR ET-TEVVAB EL-MUNTEKIM EL-AFUVV ER-RAUF MALIKUL MULK ZULCELALI VE'L IKRAM EL-MUKSIT EL-CAMI EL-GANIYYU EL-MUGNI EL-MU'TIY EL-MANI ED-DARR EN-NAFI EN-NUR EL-HADI EL-BEDI EL-BAKI EL-VARIS ER-RESID ES-SABUR
    CENAB-I HAK BUYURUYOR: "ALLAH, GÖKLERIN VE YERIN NÛRUDUR. O'NUN NÛRUNUN TEMSILI, IÇINDE LAMBA BULUNAN BIR KANDILLIK GIBIDIR."
    ALLAH; O'NDAN BASKA ILAH YOKTUR. EN GÜZEL ISIMLER O'NUNDUR.(TAHA SURESI / 8)
    O ALLAH KI, YARATANDIR, (EN GÜZEL BIR BIÇIMDE) KUSURSUZCA VAR
    EDENDIR, 'SEKIL VE SURET' VERENDIR. EN GÜZEL ISIMLER O'NUNDUR.
    GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBIH ETMEKTEDIR. O, AZIZ,
    HAKIMDIR. (HASR SURESI / 24)

    hacet namazı

    Bismill â hirrahm â nirrahîm
    ALLAH'tan herhangibir haceti olan veya mürşidine ulaşmak isteyen kimse hacet namazı kılar. Bu namaz, perşembeyi cumaya bağlayan gece ya da kandil gecelerinde kılınır. Bu mümkün olmazsa herhangi bir gecede de kılınabilir.

    Öncelikle boy abdesti alınır. Hacet namazına niyet edildikten sonra aşağıdaki âyetler okunur:

    1. Rekât: subhaneke+ fatiha + 3 ayetel kürsü
    2. Rekât: fatiha + ihlas + felak + nas
    Oturuş: ettehiyyatü + ALLAHümme sali ve barik + rabbena duaları + selam

#04.01.2011 09:32 0 0 0
  • emeğinize sağlık çook yararlı bunlar allah herkese nasip etsin inşallah
#04.01.2011 09:33 0 0 0