2011 Seçim Tahminleri - 2011 Seçim Anketleri

Son güncelleme: 13.06.2011 00:48
  • 2011 Genel Seçim Anketi Sonuçları - 2011 Milletvekili Genel Seçimleri Oy Anketler - 2011 Tahmini Oy Oranları - Anket Sonuçlarına Göre Partilerin Oy Oranları 2011 - oy tahminleri 2011 - oy oranları 2011

    2011 Haziran ayı Milletvekili genel seçimlerine kısa bir süre kala partilerin yoğun oy kavgası hızla sürüyor. 2010 Eylül ayı referandumunun Ak Parti'ye katkısı ne olacak?, Başörtüsü sorunu karşısında halk nasıl bir tavır sergileyecek. Başörtüsü sorunu CHP'ye mi yoksa Ak Parti'ye mi yarayacak.

    2011 Seçimleri Türk Siyasi tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak görülmekte. Zira Ak Parti yine iktidara gelirse ilk olarak Anayasa değişikliği olmak üzere, köklü değişiklikler başlayacak. "Daha Demokratik Bir Türkiye" sloganıyla yola çıkan AKP'mi yoksa "Daha Cumhuriyetçi ve Laik Bir Türkiye" sloganıyla yola CHP'mi önde gidiyor. Yoksa sessiz sedasız ilerleyen MHP'mi atak yapacak.

    Numan KURTULMUŞ'un yeni kurduğu parti "Has Parti" ve Necmettin ERBAKAN'ın tekrar başkanlığına geldiği Refah Partisi'nin performansı da merak konusu

    2011 Seçim Anketlerini - Taraflı Tarafsız Bütün Anket Şirketlerinin Seçim Anketlerini Bu Sayfadan Takip Edebilirsiniz

    8 Ocak 2011 Tarihli ve MHP'ye Moral Veren Seçim Anketi:

    noimage

    Referandumdan sonra yapılan araştırmalarda baraj altına kadar düşen MHP'yi sevindiren anketi, Ortadoğu Gazetesi manşetten yayınladı. 'MHP yükseliyor' şeklinde yorumlanan anket haberinde bir partinin oylarını yer verilmedi.

    Ortadoğu Gazetesi'nin "Yandaş basın ve AKP Hükümeti; MHP oylarını düşük göstermek için her yola başvurup MHP'siz bir Meclis arayışı içine girerken halk gerçekleri görüyor ve MHP'nin oyları hızla tırmanıyor. Gerçek anketler MHP'nin oylarının bugün itibariyle yüzde 20′lere dayandığını gösteriyor." spotuyla verdiği haberde, BDP'nin oy oranına yer verilmedi.

    Eğilim-Z Grup Araştırma Merkezi'nin "Türkiye'nin Siyasi Gündemi" araştırmasının Aralık ayı sonuçları açıklandı. Siyaset bilimi, sosyoloji ve iletişim alanlarında uzman öğretim üyelerinden oluşan bir grup bilim insanı tarafından 16 büyük ilde 1100 kişiyle anket yapıldı.

    BDP'YE YER YOK

    Ortadoğu Gazetesi'nde yayınlanan ankette, "Yakında bir genel seçim olsa hangi partiye oy vermeyi düşünürsünüz?' Sorusuna karşılık katılımcıların verdiği cevapların yüzde dağılımı şu şekilde: Yüzde 40,1 AK Parti, Yüzde 25,2 CHP, Yüzde 17,9 MHP, Yüzde 6,8 Kararsız

    BDP'nin oy oranına yer verilmediği anketin sonuçlarına bakılırsa, son araştırmalarda yüzde 47′lerde olduğu gösterilen AK Parti ciddi bir düşüş yaşıyor.

    Araştırmada; 'Türkiye'nin en önemli sorunları nelerdir?' sorusuna yönelik verilen cevaplar ise şöyle: Yüzde 18 İşsizlik, Yüzde 13 PKK, Yüzde 11 Bölücülük, Yüzde 10 Ekonomi, Yüzde 8 Eğitim, Yüzde 7 Yolsuzluklar
    Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketinin Yaptığı ve Aralık Ayında Yayınladığı Son Geniş Katılımlı Seçim Anketi:

    Konsensus araştırma ve danışmanlık'ın yaptığı "Türkiye Gündemi Kasım 2010″ anketi sonuçlandı. Ankete göre AK Parti'nin oylarında düşüş diğer partilerde kıpırdanma var. İşte Kasım ayında yapılan anket sonuçları;

    Konsensus araştırma ve danışmanlık'ın Habertürk Gazetesi için yaptığı "Türkiye Gündemi Kasım 2010″ anketi sonuçlandı. Ankete göre AK Parti'nin oylarında düşüş, MHP'de ise kıpırdanma görülüyor. Bir ara gündeme gelen CHP BDP ittifakıyla bugün seçime gidilse sonuç AK Parti'ye yarıyor.

    TÜRKÎYE'nin önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden Konsensus Araştırma ve Danışmanlığın yaptığı "Türkiye Gündemi-Kasım 2010″ başlıklı anket çalışmasını açıkladı.

    Konsensus, 4-16 Aralık tarihleri arasında 81 ilde, 17 yaş üstü 745′i erkek, 755′i kadın olmak üzere toplam 1500 kişiyle "telefon anketi yöntemi"yle görüştü. Anket yine önemli ipuçları verdi.

    2010 Kasım ayı araştırmasından çıkan sonuçlara göre geçen ay AK Parti'nin oylarında düşüş MHP'de ise artış görüldü. Parti liderlerinin siyasi performansında ise Başbakan Erdoğan yine ilk sırada yer aldı.

    Kasım ayı içerisinde gündeme gelen olası bir CHP BDP ittifakının sonuçlarını da Konsensus mercek altına aldı. Çıkan sonuç olası bir ittifakın CHP'den çok AK Parti'ye artış getireceği biçiminde oldu.

    İşte Türkiye'de bugün seçim olsa hangi siyasi partinin ne kadar ilgi göreceğinden, liderlerin performanslarına vatandaşın nabzı

    AK Parti'nin oylarında yüzde 4 düşüş yaşandı

    Siyasi partilerin son iki aylık oy oranlarına bakıldığında kasım ayında AK Parti'nin yaklaşık yüzde 4 oranında oy kaybına uğradığı sonucu çıktı. Ekim ayında yüzde 44.8 oranında oy oranına sahip olan AK Parti'nin geçen ay oy oranı yüzde 40.9′a geriledi. Ekim-Kasım oy oranı değişimine bakıldığında ise CHP'nin yaklaşık yüzde 1, MHP'nin ise yüzde 1.3 oranında oyunu Yükselttiği gözlendi. BDP'nin oyları yüzde 6.7′den 7.5′e yükseldi.


    BUGÜN SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ?

    Kararsızlar dağıtılarak Kasım 2010 Kararsızlar

    noimagenoimage

    Bugün seçim olsa ne olur?
    Konsensus, bugün seçim olsa kararsız olduğunu söyleyen seçmenle birlikte AK Parti'nin sandıktan yüzde 40,9 ile birinci parti olarak çıkacağı sonucuna ulaştı. CHP'yi yüzde 14.2 ile MHP izlerken, BDP'ye oy vereceğini söyleyen seçmenin oranı yüzde 7.5′ti

    Kararsızlara rağmen yüzde 34.3
    Konsensus, katılımcılara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 6.3′ü "Kararsız" olduğunu söyledi. Kararsız seçmenin dağılımı yapılmadan ortaya çıkan tabloda AK Parti yüzde 34.3, CHP yüzde 21.8, MHP ise yüzde 11.9 ilgi gördü.

    noimage


    Bugün Seçim Olsa Kadın ve Erkeklerin Tercihi Ne Olurdu?

    Altı ay sonra yapılacak olan seçimler öncesinde 70 bin kişiyle yapılan dev araştırmada kadın ve erkeklerin siyasi parti tercihleri incelendi. Buna göre kadınlar partilerine daha bağlı ve iki kadından birisi AK Parti'li

    Araştırma şirketi ANAR'ın AK Parti için yaptığı araştırma, seçmelerin tercihlerini ortaya koydu. Buna göre, bugün seçim olsa kadınların yüzde 50′si AK Parti'ye, yüzde 30′u CHP'ye oy vereceğini söylüyor. MHP'ye oy vereceklerin oranı ise yüzde 9.3. Erkek deneklerin aynı soruya verdiği yanıtlarda ise AK Parti ve CHP'nin yüzdelerinde düşüş, MHP ve BDP'de ise artış var

    AK Parti'nin, araştırma şirketi ANAR'a yaptırdığı bir çalışma, kadın ve erkek seçmenlerin profiline ilişkin çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. 45 ilde gerçekleştirilen araştırmada, kadın ve erkek katılımcılara bugün genel seçim olsa siyasi parti tercihlerinin ne olacağı soruldu.


    CİNSİYET ANALİZİ

    '12 Eylül Halkoylaması Seçmen Davranışları ve Etkileyen Faktörler' konulu araştırmanın sonuçları AK Parti Kadın Kolları'nın son toplantısında da masaya yatırıldı. Seçmenlerin cinsiyet analizini de mercek altına alan çalışmaya göre, sadece kadınların oy kullanması durumunda AK Parti yüzde 50′yi geçiyor, CHP yüzde 30′u buluyor. Sadece kadınların oy kullanmasından olumsuz etkilenen partiler ise MHP ve BDP.

    İşte o sonuçlar:

    70 bin denek üzerinde yapılan çalışmada, 'Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusu erkek ve kadınlara ayrı ayrı yöneltildi. Sonuçlar şöyle:

    - Bugün seçim olsa (sadece kadınlar): AK Parti yüzde 50.3, CHP yüzde 29.7, MHP yüzde 9.3, BDP yüzde 4.8, DP yüzde 1.7, Saadet Partisi yüzde 1.6, DSP yüzde 1.

    - Bugün seçim olsa (sadece erkekler): AK Parti yüzde 43.2, CHP yüzde 23.9, MHP yüzde 14.9, BDP yüzde 7.3, Saadet Partisi yüzde 3.8, DP yüzde 2.3.

    'Evet'in gerekçesi hükümetin başarılı dış politikası

    - Çalışmanın ortaya koyduğu bir başka çarpıcı sonuç da, kadınların partilerine olan bağlılığının erkeklerle başa baş çıkması. Buna göre, 29 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'ye oy veren kadınların yüzde 82.4′ü referandumda 'evet' derken, CHP'li kadınların yüzde 83.9′u 'hayır'da karar kıldı. Kendini MHP'li tanımlayıp da 'hayır' diyen kadınların oranı ise yüzde 64.2.

    - Referandumda 'evet' diyen kadınların en önemli gerekçesi ise 'hükümetin dış politikadaki başarısı' olarak belirlendi. Bunu sırasıyla 'çetelerle mücadele', 'ekonomik durum' ve 'yaşam tarzı' izledi. 'Paketin içeriği' ile 'demokratik açılım' en az tercih nedenleri olarak sıralandı.

    alinti
#09.01.2011 21:38 0 0 0
  • yani anlaşilan her sonucta akp iktidar olacak diğerleride eleştirmeye devam edecek baska bi secenek yok galiba !!
#09.01.2011 21:45 0 0 0
  • Sanırım o düşük yüzde ile bile MHP birilerinin korkulu rüyası.
    Emeğine sağlık Leyli Lal kardeşim.
#16.01.2011 21:12 0 0 0
  • Ülkemizde basin MHP nin yüklemesini kirmak icin MHP baraj sorunu yasiyacak diye Halkimizi etkilemeye calisiyor.
    MHP ye AKP ve yandas kartel medya tarafindan cok haksizliklar yapiliyor, Bu MHP ye yarayacaktir.
#20.01.2011 03:21 0 0 0
  • Demokrat partinin başına Namık kemal Zeybek'in getirilmesi MHP nin oylarını bölmek için yapılan bir düzendir zaten.Sonuçta Türk halkı keriz değilki, kime inanıyorsa gider oyunu ona verir.En hayırlısı hangisi ise Allah cc onu getirsin başımıza.
#23.01.2011 19:46 0 0 0
  • Güzel arastırma elinize sağlık.
#28.01.2011 22:33 0 0 0
  • 12 Haziran 2011 Seçim Sonuçları

    Tarhan Erdem, 13 Haziran sabahı için olası sandalye dağılımı senaryolarını yazdı. Hangi parti en az ve en fazla kaç vekil çıkarabilir? Rakamlarla partilerin olası vekil sayıları:

    noimage

    Radikal Gazetesi yazarı Tarhan Erdem, 13 Haziran sabahı için olası sandalye dağılımı hesabı yaptı. tarhan Erdem'e göre sandıktan nasıl bir dağılım çıkabilir?
    Yaptığı anket çalışmaları ile de gündeme gelen Tarhan Erdem'e göre durum şöyle:
    Partilerin milletvekili sayıları
    Seçim günü akşamı önce MHP'nin barajı geçip geçmediğini, hemen sonra da her partinin kaç milletvekili çıkaracağını öğrenmeye çalışacağız.
    Oy verme günü geldi, sonuçlar da belli gibi görünüyor; daha doğrusu herkesin bir tahmini var. Artık seçim döneminin güzelliklerini tartışmayı bile sonraya bırakıp önümüze bakıyoruz.
    Seçim akşamı oyların sayımını izlerken, partilerin Meclis'te kazandıklarımilletvekili sayısını merak edeceğiz. Okuyucularımın benden bu hususta bir şeyler beklediğini biliyorum. Teknolojinin gelişmesiyle pazar akşamı saat dokuz çevresinde partilerin ülke genelinde aldıkları oy oranı ortaya çıkar gibi olacak. Ancak pazar akşamı güneş batmadan, saat 7-8 sıralarında, ben MHP'nin oylarını izleyeceğim. Bugünlerde bazıları MHP'nin barajı geçtiğini söylese de ben onlar kadar rahat değilim!

    Hangi partinin baraj konusu var?

    Pazar akşamı ilk olarak AK Parti ve CHP'nin oy oranlarının yaklaşık nerelere varabileceğini anlamaya çalışacak, genel yüzdeleri anlar gibi olurken, MHP'nin alacağı oy sayısını görmek isteyeceğiz.
    Çünkü bu seçimde baraj problemi olan tek parti MHP'dir. Oy pusulasında adı bulunan 16 partiden ikisinin, AK Parti ve CHP'nin, barajı kolaylıklageçmeleri doğaldır. MHP dışındaki diğer 13 partinin de barajı geçme olasılığı çok az görünüyor!

    MHP en az kaç oy almalıdır?

    MHP'nin baraj sorunu izlenirken, 50 milyon 200 bin olan seçmenin 42 milyon çevresinde kişinin oy kullanacağını, geçersiz oyun yüzde 2'nin altına inmeyeceğini kabul edersek güvenli hesap yapabiliriz.
    O halde ekranda MHP'nin 4 milyon 100 bin oy aldığı yazılıncaya kadar MHP'liler tedirgin olmalıdır. Seçime katılım ve geçersiz oy oranları azaldığında bu sayı 3 milyon 700 bine inebilir, ama baraj sınırının kaç oy olduğu bilinmeden bu sayı alınınca 'baraj geçildi' denilemeyecektir.

    Oy oranlarından sonra

    Pazar günü akşamdan yatsıya dönerken, partilerin oy oranları anlaşılır büyüklüğe ulaşacak, Meclis'teki grup sayısı görülecektir. Bu değerler belirirken akla ilk gelen, partilerin milletvekili sayılarının ne kadar olacağı sorusudur.
    Bu soruları, AK Parti'nin anayasanın Meclis'te kabulü için gerekli 330 milletvekili çıkarıp çıkarmayacağı sorusu izler. AK Parti'nin tek başına iktidar olacağını herkes kabul ettiğine göre, ikinci merak konusu anayasa meselesidir. AK Parti yeni anayasayı Meclis'ten tek başına geçirip halkoyuna sunabilecek mi? Seçim akşamı bu soru hep akıllarda olacağından, AK Parti'nin 330'u geçip geçmediği öğrenilmeye çalışılacaktır.
    İnsan elindeki bilgiyle yetinmez, geleni öğrenince yeni bilgileri edinmek ister. Ne yazık ki, bir partinin kazanacağı milletvekili sayısı sadece oy oranıyla hesaplanamaz. Bu durum, değişik varsayımlara dayalı kurgularla, gelecek Meclis'te partilerin sandalye sayıları için yaklaşık değerler vermemizi engellemez.

    Varsayımlar

    BDP'nin desteklediği bağımsız adayların ne kadarının seçileceği, diğer partilerin sandalye sayısı için ilk belirleyicilerden biridir. Benim tahminim, sayının 25 ile 35 arasında olacağıdır. Onun için BDP'nin 30 milletvekili alacağını kabul ederek bugünkü hesabımı yapacağım.
    İkinci varsayımım, partilerin oy oranları aralığıdır. Çok değişik araştırmaları dikkatealarak partiler aşağıdaki sınırlar arasında oy alacaklardır.
    Partilerin milletvekili sayıları
    Yukarıdaki oy oranları sınırlarına göre, partilerin çıkaracağı milletvekili sayısının alt ve üst sınırları aşağıdaki tabloda gösterilmektedir. Bu sayıların kimsenin merakını gidereceğini sanmıyorum, ama bir partinin milletvekili sayısını belirlemek için kendi oyunun bütün ülkeye dağılımını bilmek yetmez, diğer partilerin de dağılımı bilinmelidir.
    kullan
    Az ihtimal olmakla birlikte, MHP barajı geçmez ise AK Parti ve CHP'nin sayıları artacaktır. Oy dağılımına bağlı olarak MHP'nin bıraktığı sandalyeleri bazı yerlerde AK Parti, bazı yerlerde CHP kazanacaktır. Böyle bir durumda yukarıdaki tablonun geçerliği kalmayacaktır. Bence önümüzdeki günlerde MHP'liler, nereden alabilirlerse, oylarını arttırmaya bakmalı, barajın üstüne çıkmayı garantilemelidirler.
    MHP barajı geçemezse
    MHP barajı geçemezse demokrasimize bilinen ve bilinmeyen zararlar verecek; halkın mecliste temsilini zayıflatacaktır. Yanında olalım veya olmayalım, MHP'nin meclise girmesi, halk içinde var olan bir eğilimin temsil edilmesini sağlamaktadır; barajı geçememesi o siyasal görüşü meclis tartışmalarının dışında bırakacaktır.
    MHP'nin meclis dışında kalmasından kamuoyumuz rahatsızlık duyacak, toplumun huzurunu bozacak gelişmeleri teşvik edecektir.
    Nedenlerini şimdi tartışmak yararsız, ancak yazımın bütünlüğü için MHP'nin barajı geçememesi halinde mecliste sandalye dağılımını da belirtmeliyim. Hiç istenmediğim ve olasılığını çok zayıf gördüğüm böyle bir durumda, partilerin sandalye sayıları alt ve üst sınırları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:
    Bu noktada olasılıklar
    Bu kadar yazıp da ne olacağı hakkında kişisel düşüncemi yazmamak olmaz.Gençliğimde kamuoyu araştırmaları yoktu, o zaman kendime göre örnekler bulup, sonuç hakkında hüküm yürütürdüm. Seçim sonuçları açıklanınca, hesapladığım sonuçları hatırlamazdım bile. Yıllardan beri de arkadaşlarımla birlikte araştırma yapıyoruz. Bu yıl yaptığımızı bugün internet sayfamızdagörebilirsiniz.
    Araştırmanın milletvekili sayılarını bulma amacı yoktur. Çünkü milletvekili sayılarını bulmaya yönelik bir araştırmanın masraflarını ödeyecek bir kişi bulmak kolay değildir. Eğer bu seçimlerde partiler kaç milletvekili çıkarır diye bir tahmin yapmamı isteyen olur diye düşünerek, seçeneklerin çok azını göz önüne alarak, kâğıt üzerinde bir hesap yaptım ve aşağıdaki 'Yazarın Tahmini' tablosunu hazırladım. Bu tablonun, okuyuculara bazı sınırları hatırlatmaktan başka bir iddiası yoktur.

    RADİKAL
#12.06.2011 12:09 0 0 0
  • Referandumdaki %57 nin bir kısmı bu seçimde de Ak partiyi desteklemeye devam edebilir

    %49_51 civarı tahminim var ..Hayırlısı olsun ,İnşaallah daha yüksek bir oranla seçimi kazanır.
#12.06.2011 13:08 0 0 0
  • 2011 Seçim Sonuçları - 2011 Genel Seçim Sonuçları

    TÜRKİYE GENELİNDE PARTİLERİN OY DAĞILIMI
    Oy Oranı Toplam Oy
    1. AK PARTİ - Adalet ve Kalkınma Partisi 49,91 21.436.505
    2. CHP - Cumhuriyet Halk Partisi 25,91 11.126.256
    3. MHP - Milliyetçi Hareket Partisi 12,99 5.579.693
    4. Bağımsızlar - Tüm Bağımsızlar 6,65 2.855.343
    5. SP - Saadet Partisi 1,24 533.746
    6. HAS - Halkın Sesi Partisi 0,76 325.742
    7. BBP - Büyük Birlik Partisi 0,73 314.713
    8. DP - Demokrat Parti 0,65 278.210
    9. HEPAR - Hak ve Eşitlik Partisi 0,28 121.693
    10. DSP - Demokratik Sol Parti 0,25 105.889
    11. DYP - Doğru Yol Partisi 0,15 64.409
    12. TKP - Türkiye Komünist Partisi 0,14 60.758
    13. MP - Millet Partisi 0,14 59.355
    14. MMP - Milliyetçi ve Muhafazakar Parti 0,08 36.493
    15. EMEP - Emek Partisi 0,07 31.556
    16. LDP - Liberal Demokrat Parti 0,04 15.667

    --------------------

    Sandıkların Yüzde 70'i Sayıldı, Akparti Seçimin Galibi

    İşte ilk sonuçlar



    Elde edilen sonuçlara göre Akparti sahillerde daha dengeli sonuçlar almış durumda.



    Türkiye genelinde şu ana kullanılan sandıkların yüzde 70'i sayıldı. Şu anda Haber7'ye ulaşan rakamlar çok çarpıcı...

    İşte ilk sonuçlar...

    Sandıkların yüzde 70'i sayıldı...

    Ak Parti yüzde 51,6
    CHP 24,5
    MHP 13,4
    Bağımsızlar 6,1

    SEÇİM SONUÇLARI SAYFASI İÇİN BURAYA TIKLAYIN!
#13.06.2011 00:48 0 0 0