Ankara Ostimde Patlama Ölenler Yaralananlar

Son güncelleme: 04.02.2011 09:16
  • Başkentte patlama - Ankara OSTİM Sanayi Bölgesi'nde patlama - Ankara Ostimde Patlama Ölenler Yaralananlar Kimler

    noimage

    ANKARA - OSTİM'deki bir fabrikada patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ise "Tüplerinin olduğu bölümde kesme işlemi yapılırken bir patlamanın olma ihtimali çok yüksek" dedi.İşte Ayrıntılar

    OSTİM'de saat 11.00 sıralarında Mega Center İş Merkezinde hidrolik makine üreten fabrikada henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu.
    Büyük bir gürültünün yaşandığı patlamada iş yerinin camları kırılırken yan tarafta bulunan binada çökme meydana geldi. Patlamanın meydana geldiği iş yeri ve çevresindeki çok sayıda araç da hasar gördü.
    Patlama nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve sivil savunma ekibi sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi.

    PATLAMADA 6 KİŞİ ÖLDÜ
    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AA muhabirine, patlamada 6 kişinin öldüğünü, ikisi ağır 27 kişinin yaralandığını bildirdi.
    Arama kurtarma köpeklerinin enkaz altında canlı bulunduğuna dair bir işarete rastlamadığını kaydeden Bakan Atalay, arama kurtarma faaliyetlerinin yine de sürdürüldüğünü bildirdi.

    ENKAZDAN BİR CESET DAHA ÇIKARILDI
    Bu arada, AKUT, Sivil Savunma ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yaptıkları uzun çalışmanın ardından göçük altında kalan bir kişinin daha cesedine ulaştı. Ekiplerin göçükteki çalışmaları devam ediyor.

    TEKNİK ÇALIŞMA BEKLENMELİ
    Beşir Atalay, patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde de bulundu. Atalay, burada yaptığı açıklamada, Ostim'in Türkiye'nin gözbebeği iş merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
    İş yerindeki patlamanın saat 11.00 dolayında meydana geldiğini ifade eden Atalay, "Bunun teknik boyutları araştırılıyor, ama şimdi bizim için önemli olan patlama sonucu çok can kaybı olmasın, dileğimiz temennimiz ve çalışmamız bunun için." dedi.
    Bakan Atalay, patlamanın nedeninin sorulması üzerine bu konuda erken bir şey söylememek gerektiğini belirterek, "Bu konuda, gerçi iş yeri sahibinin bazı tahminleri var ama teknik çalışmayı da beklemek lazım. Onun için ben o konuda bir şey söylemeyeyim" diye konuştu.

    Image

    VALİLİK: 4′Ü AĞIR 34 YARALI
    Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saat 11.00 sıralarında Mega Center İş Merkezinde hidrolik makine üreten fabrikada meydana gelen ve nedeni henüz belirlenemeyen patlamada 4′ü ağır 34 kişiden 15′inin taburcu edildiği, 19 yaralının tedavilerinin sürdürüldüğü kaydedildi.
    Açıklamada, patlamada yaralananların Onkoloji, Gazi Üniversitesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma, Numune, Dışkapı, İbn-i Sina, Etlik İhtisas ve Ankara hastanelerinde tedavi altına oldukları belirtilerek, "Patlamanın ardından ağır hasar meydana gelen binada enkaz altında kalanların olup olmadığı ile enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Sivil savunma, itfaiye, Büyükşehir Belediyesi ekipleri kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" denildi.

    3 YARALININ HAYATİ TEHLİKESİ YOK
    Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa İlhan, olaydan sonra hayati tehlikesi bulunmayan 5 yaralının hastanelerine getirildiğini belirtti.
    İlhan, yaralılardan ikisinin ayaktan tedavi olduktan sonra taburcu edildiğini, diğerlerinin ise tedavilerinin devam ettiğini bildirdi.

    noimage

    BETON KALIPLAR VİNÇLERLE ÇIKARILIYOR

    Patlama nedeniyle göçüğün olduğu yerdeki beton kalıplar vinçler yardımıyla dışarı çıkarılıyor. Patlama nedeniyle bina dışında zarar gören araçlar da çekiciler yardımıyla olay yerinden götürüldü.
    Öte yandan, arama kurtarma çalışmalarına sivil savunma ve AKUT ekiplerinin arama kurtarma köpekleri de katıldı.
    Patlamanın şiddeti nedeniyle çevrede bulunan çok sayıda iş yeri ile Abdülkadir Geylani Camisi'nin camlarının kırıldığı görüldü.
    İş yeri çevresindeki vatandaşlar ve işçi yakınlarının bekleyişi sürüyor.
    6 kişinin yaşamını yitirdiği patlamada yaralanalar Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

    OKSİJEN TÜPÜYLE KESME İŞLEMİNDEN ŞÜPHELENİLİYOR
    Olay yerindeki incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, üzücü bir tablo ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, OSTİM gibi nitelikli sanayi ürünleri üretme yolunda ilerleyen sanayi bölgesinde böyle bir kazanın meydana gelmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi.
    Ergün, OSTİM'de meydana gelen patlamaya ilişkin, "Çalışma esnasında oksijen tüplerinin olduğu bölümde kesme işlemi yapılırken bir patlamanın olma ihtimali çok yüksek. Bunun üzerinde ağırlıklı olarak duruluyor" dedi.

    UÇAKTAN İNİP OLAY YERİNE GELDİ
    Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da üzücü bir durumla karşı karşıya kaldıklarını, iş yeri sahibi Hasan Özkan'ı da yakından tanıdığını söyledi.
    Patlama nedeninin tam olarak belli olmadığını ifade eden Çağlayan, oksijen tüpleriyle çeliklerin kesildiği alanda, patlamanın meydana gelmiş olabileceğini bildirdi.

    GÖKÇEK: OLAY HENÜZ ÇÖZÜLEMEDİ
    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,OSTİM'deki patlamanın olduğu yere gelerek, yetkililerden bilgi aldı.
    Gazetecilere açıklamalarda bulunan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin patlama nedeniyle oluşan göçükten iki işçiyi sağ çıkardıklarını ve hastaneye gönderildiklerini belirterek, şöyle konuştu:
    "İtfaiye Müdürümüzün verdiği bilgiye göre olayın nedeni henüz çözülemedi ancak çalışmalarını sürdürüyorlar. Değişik bilgiler geliyor ancak ilerleyen sürede konu netleşecektir."

    İTFAİYE ARAŞTIRMAYI YAPACAK
    Patlamanın nedenine ilişkin de Gökçek, "Burada 2 tane kombi var. Kombi patlasa bile böyle bir netice olmayacağı söyleniyor. Oksijen ve normal tüpler varmış. Bu tür aletler suyla kullanılıyormuş. Yanlışlıkla hava pompaladıkları için böyle patlama oluyormuş. Bunlar yüzde yüz doğru bilgi değil. İtfaiye gerekli araştırmayı yapacak, sonra net konuşulacak" diye konuştu.
    Gökçek, iş yeri sahibi olduğu belirtilen Hasan Özkan'a da geçmiş olsun dileklerini iletti.

    SİYASİLER DE OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
    Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ile Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.
    Patlamanın olduğu yere gelen CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklandığını öğrendiğini söyledi.
    Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de patlamanın olduğu yere gelerek yetkililerden bilgi aldı.
    Tekin, "Bu tür, özellikle sanayinin, teknolojinin olduğu yerlerde kesinlikle denetimlerin olması lazım. Ruhsatların da mutlaka teknik bir denetimden geçmesi gerekiyor. Bu sadece burada yaşanmıyor, Türkiye'nin büyük kentlerinde bir çok yerde bu sorun yaşanıyor" dedi.

    KIZILAY HASTANEYE KAN GÖNDERDİ
    Türk Kızılayı, OSTİM'de iş yerinde meydana gelen patlamada yaralananların kaldırıldığı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi, Onkoloji Hastanesi ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kan gönderdi.
    Yaralıların, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi, Onkoloji Hastanesi ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirilerek, ilk aşamada Onkoloji Hastanesi'ne 14 ünite, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hatanesi'ne 40 ünite, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 28 ünite kan gönderildiği bildirildi.

    AA

    Ankara Ostimde Patlama dan Sonraki Görüntüler




    Kaynak:Cumhuriyet
#04.02.2011 09:02 0 0 0
  • Ankara'daki OSTİM sanayi bölgesindeki Mega Center'da bugün 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan büyük bir patlamadan sonra aynı bölgede ikinci bir patlama ile birlikte büyük bir yangın çıktı.İşte detaylar:

    Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, OSTİM'de bir tiner imal eden ve oto boyama yapan bir işyerinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğünü, 8 kişinin de yaralandığını açıkladı.

    Olay yerine gelen Vali Yüksel, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, patlama sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini; 8 vatandaşın da olay yerinden ekipler tarafından çıkarıldığını söyledi.

    Bütün ekiplerin seferber olduğunu dile getiren Yüksel, içeride halen birkaç vatandaşın bulunduğunu; bunların kurtarılmaya çalışıldığını belirtti.

    İçeride kaç kişinin bulunduğuna dair bir soru üzerine Yüksel, net bir sayının olmadığını ifade ederek, patlamanın saat 19.30-19.45 sıralarında OSTİM 25. caddede meydana geldiğini; patlamanın olduğu yerde tiner imal edildiğini ve oto boyaması yapıldığını kaydetti.

    Yüksel, gelişmelerden kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

    Vali Yüksel patlama bölgesinde yaptığı inceleme sonrasında yaptığı açıklamada ikinci yangında 4 kişinin öldüğünü 15 kişinin de yangında mahsur kaldığını açıkladı. Vali Yüksel mahsur kalanları kurtarmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Vali Yüksel, yangında tiner tankının patladığını açıkladı.
#04.02.2011 09:16 0 0 0