Profıterol

Son güncelleme: 25.02.2011 17:12


  • noimage
    Profıterol

    1 su bardagı su
    yarm paket margarın
    8 corba kasığı dolusu un
    Yarım paket kabartmatozu
    4 yumurta
    Vanılya
    içi:krem şantı
    üzeri :
    1su bardagı süt
    2 yemek kaşığı şeker
    2 yemek kaşığı kakao
    1 yemek kaşığı un
    5 gram margarın
    (yada uzerı için hazır çikolata sosuda kullanılabilinir )

    Hazırlanışı: Suyu kaynatıp margarını eritin,ocaktan almadan unu ilave edip karıştırarak ezin. Daha sonra altını kapatıp ılıdıktan sonra içine kabartma tozu , vanilya katıp karıştırın. Derin bir kaba alın ve yumurtaları birer birer ara ile ekleyip hamura yedirin.hamuru avucun içine alıp sıkarak suya batırılmış bir tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıtlı bir tepsiye aralıklarla dizin hamurun buyukluğu az olmalı yoksa devasa bir profiterol elde edersiniz :) )ardından fırında pembeleşinceye kadar pişirin bişirdikten sonra alt kısmından yuvarlak şekilde oyarak kapak şeklinde açın açtığınız boşluğa krem şanti karışımınızı ekleyip kestiğiniz kısmı kapak gibi kapatın tüm bezelere anı işlemi yapıp en sonda ılık çikolata sosunu hazırlayarak üzerine dökün. Afiyet Olsun....!


    Not: hamur ekler hamurudur ekler yapımındada kullanılabilinir :) ( denenmiştir çok lezzetli oluyor tavsiye ederim :) )
#13.02.2011 07:15 0 0 0
  • ayyy çok canm çekti şimdi
    çok seviyorum bunu yhaa
#19.02.2011 14:55 0 0 0
  • bende çk seviyorum hep alırız bundan :D
#19.02.2011 15:08 0 0 0
  • tadı çok güzel
#25.02.2011 17:12 0 0 0