EKŞİLİ MAHLITA

Son güncelleme: 07.07.2006 09:28
  • MALZEME:

    Kırmızı mercimek 2 su bardağı
    Limon tuzu 2 çay kaşığı
    Sarmısak 5 diş
    Sızma zeytinyağı 6 çorba kaşığı
    Patlıcan 1 orta boy
    Kuru nane 2 çorba kaşığı
    Kırmızı biber
    1 çorba kaşığı Tuz
    Su 8 su bardağı

    YAPILIŞI:
    Mercimeği, nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve süzdürün. Sarmısakları dövün. Patlıcanı, kabuklarını alacalı soyup 1 cm.'lik küçük küpler biçiminde doğrayın. Mercimeği bir tencereye koyun, üzerine suyu ekleyerek bir taşım kaynatıp köpüğünü alın. İçine patlıcanları atıp, ateşi kısın. Mercimek ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sarmısağı, limon tuzunu ve tuzu katıp, karıştırın. Zeytinyağını, kırmızı biber ve nane ile bir tavada kızdırıp, çorbanın içine boşaltın. Yağı karıştırarak, sıcak servis yapın.
#11.06.2006 13:56 0 0 0
  • emeğinize sağlık paylaşımlarınız için
#14.06.2006 11:26 0 0 0
  • tamam ya, burasi tam bana göre! ögrenciyim, yalniz oturuyorum ve ac kaliyorum! pizza'dan biktik!!!
#17.06.2006 21:52 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 22:18 0 0 0
  • teşekkürler
#07.07.2006 09:28 0 0 0