Kahveli Tatlılar

Son güncelleme: 30.06.2006 15:29
  • SOĞUK TATLI
    noimage
    Malzeme (4 kişilik)
    0.8 dl kahve
    140 gr. sütsüz çikolata
    100 gr. toz şeker
    2 yumurta
    100 gr margarin
    2 dl krem şanti
    1 çay kaşığı toz nescafe
    1 parça beyaz çikolata
    Hazırlanışı:
    Kahveyi 120 gr ufalanmış çikolata ile birlikte ısıtın. Çikolata iyice eridiğinde önce margarini ve toz şekeri, sonra yumurtaları ilave edip çırpma aleti ile karıştırın. Malzemeyi, yağlı kağıt serdiğiniz bir plum cake kalıbına dökün ve 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve 20 dakika orada bekletin. Sonra servis tabağına alıp üzerini çırpılmış krem şantiy, toz nescafe ve rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyin.
#12.06.2006 14:12 0 0 0
  • FAS USULÜ CREME BRULEE
    noimage
    Malzeme (4 kişilik)
    1 çay kaşığı toz nescafe
    100 gr. sütsüz çikolata
    4 yumurta sarısı
    60 gr. toz şeker
    4 dl krem şanti
    Tuz
    Hazırlanışı
    Çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü eritin. Krem şantiyi ilave edin ve karıştırın. Bir kasede yumurta sarılarını 20 gr. toz şekerle iyice çırpın. Erimiş çikolatayı yavaş yavaş kremaya karıştırın. Kremayı 2 dl.lik kalıplara dökün. Bir fırın tepsisinin 3te ikisini kaynar suyla doldun. Kremayı koyduğunuz kalıpları tepsiye yerleştirin ve 160 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kalıpları tepsiden alın, soğuduktan sonra buzdolabına koyup 4 saat bekletin. Kalan toz şekeri toz nescafe ile havanda dövün. Kremaların üzerine serpin. Karamelleşmesi için fırının grill bölümünü ısıtın ve şekerin pembemsi bir renk almasını bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.
#12.06.2006 14:14 0 0 0
  • CEVİZLİ TURTA
    noimage
    Malzeme (6 kişilik)
    2 dl kahve
    270 gr. un
    120 gr. margarin
    3 yumurta
    100 gr. toz şeker
    100 gr. pudra şekeri
    100 gr. iç ceviz
    Toz kakao, tuz, çekirdek kahve
    Hazırlanışı:
    250 gr. unun ortasına yumuşatılmış ve küçük parçalara ayrılmış margarini, toz şekeri ve bir çimdik tuzu koyun, Hamuru elinizle yoğurun, 1 yumurtayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Hamuru top haline getirip bir folyoya sararak yarım saat buzdolabında bekletin.
    Cevizleri kalan unla birlikte mikserde çekin. İki yumurtayı bir kapta çatalla çırpın. Bir cezvenin içinde kahveyle şekeri ısıtın. Köpük oluştuğunda cezveyi ateşten indirin ve kahveyi yavaş yavaş yumurtalara ilave edin. Mikserde çevktiğiniz cevizleri de koyun ve karıştırın.
    Hamuru ince açın ve yağlı kağıtla kaplı, çapı 20 santimlik bir kalıba yayın. Kalıptan taşan hamuru kesin ve hamura çatalla birkaç delik açın. Cevizli harcı üzerine yayın.
    200 dereceye ayarlı, önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Üzerine kakao serpin ve çekirdek kahve ve iç cevizle süsleyerek servis yapın.
#12.06.2006 14:15 0 0 0
  • SICAK PUDİNG
    noimage
    Malzeme (4 kişilik)
    2 çorba kaşığı toz nescafe
    100 gr. sütsüz çikolata
    90 gr. un
    1 yumurta
    2 yumurta sarısı
    100 gr. esmer şeker
    75 gr. taze ekmek içi
    1 çimdik kabartma tozu
    100 gr. margarin
    3.5 dl süt
    50 gr. toz şeker
    1 parça beyaz çikolata
    Tuz
    Hazırlanışı
    Çikolatayı parçalara bölün ve 0,5 dl. sütle birlikte bir kapta, kısık ateşte karıştırarak eritin, Ekmek içlerini mikserde çekip un, kabartma tozu ve bir çimdik tuzla karıştırın. Esmer toz şekeri margarinle birlikte yoğurun. Erimiş çikolatayı, bir yumurta sarısını, çekilmiş ekmek içini ve bir çimdik tuzla iyice çırpılmış yumurta akını ilave edin. İyice karıştırın. 2 dl.lik 4 puding kabını yağlayıp unlayın, malzemeleri kalıplara dökün, üzerini folyo kağıtla kapatıp benmari usulü 45 dakika pişirin. 2 yumurta sarısını toz şekerle çırpın. Kalan sütü biraz ısıtın ve yumurta sarılarına katın. Toz nescafeyi ilave edip keramayı benmari usulü, toparlanana kadar pişirin. Sonra buzdolabına koyun. Pudinglerin üzerine soğuk kremayı dökün ve rendelenmiş beyaz çikola ile süsleyerek servis yapın.
#12.06.2006 14:17 0 0 0
  • MOKA SUFLE (MOCHA SOUFFLÉ)
    Malzeme
    150 ml süt
    3 yemekkaşığı nescafe
    2 yemekkaşığı yağ
    25 g un
    25 g bitter çikolata
    2 yemekkaşığı rom veya kahve likörü
    3 yumurta sarısı
    4 yumurta beyazı
    Hazırlanışı
    Sütü nescafe ile kaynatınız.
    Yağı eritin. Unu katın ve karıştırın. Ateşi kısın ve ılınmış sütlü kahveyi ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın.
    Çikolatayı küçük parçalara bölün ve ekleyin, eriyene kadar ateşin üzerinde karıştırın. Ateşten alın.
    Yumurta sarılarını ekleyin ve hızla çırpın. Kahve likörünü ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını yumuşak tepe oluşturana kadar çırpın. Önceki karışıma yavaşça karıştırın. İyice yağlanmış sufle kabına boşaltın. 200 Ca kadar ısıtılmış fırına koyun ve yarım saat pişin. Sıcak sıcak servis yapın.
#12.06.2006 14:21 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler gecelerx.yaz mevsimi için ideal tatlılar deneyecegim
#12.06.2006 17:52 0 0 0
  • @SU-PERISI
    ama tek basına denemeyin biz tarif verdik sizde ikram yapın :)
#12.06.2006 18:08 0 0 0
  • guzele benziyor denemek lazim
#30.06.2006 15:29 0 0 0