SİYAD Gecesine Ünlü Yağmuru - SİYAD ödülleri

Son güncelleme: 25.02.2011 20:42
  • SİYAD ödüllerini kimler aldı - hangi film en iyi seçildi - 43. SİYAD ödülleri - SİYAD ödülleri hakkında -SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu
    Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) Türk Sineması Ödülleri'nde Kosmos en iyi film, yönetmeni Reha Erdem de en iyi yönetmen ödülünü kazandı. Erdem, üst üste ödül kazanan dördüncü yönetmen olarak SİYAD tarihine geçti.

    43'üncü SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) - Türk Sineması Ödülleri'nde ipi Reha Erdem, Kosmos filmiyle göğüsledi. Kosmos, en iyi film, en iyi yönetmen dahil, beş dalda ödül aldı. Reha Erdem de Lütfi Akad, Atıf Yılmaz ve Zeki Ökten'den sonra iki yıl üst üste en iyi film ödülünü alan dördüncü yönetmen olarak SİYAD tarihine geçti.

    Geçen yıl da Hayat Var ile en iyi film ve en iyi yönetmen ödüllerini kucaklayan Erdem ödülünü alırken, "Filmlerimin arasında devamlılık yok. Ama bu ödülün devamlı olması hoşuma gidiyor. Beni kendi yolumda yürümemde arsızca cesaretlendiriyor. Ben de koşmaya devam ediyorum. Sinema yazarlarına teşekkür ederim" dedi.

    Dün, İstanbul'daki Maslak Tim Show Center'da düzenlenen, oyuncu Şenay Gürler'in sunuculuğunu üstlendiği gecenin ödüllerini toplayan bir diğer yapım ise Seren Yüce'nin ilk filmi Çoğunluk'tu. Film, en iyi senaryo ve en iyi erkek oyuncu (Bartu Küçükçağlayan) dahil dört ödülün sahibi oldu. Kosmos ve Çoğunluk dışında, geceden ödülle ayrılan sadece iki film vardı.

    Prensesin Uykusu'ndaki performansıyla Sevinç Erbulak, en iyi kadın oyuncu ödülünü alırken, Selim Demirdelen Kavşak'la en iyi müzik ödülünü aldı. Semih Kaplanoğlu'nun, geçen yıl Berlin Film Festivali'nden Altın Ayı'lı Bal filminin ise aday olduğu hiçbir dalda ödül kazanmaması dikkatlerden kaçmadı.

    EZEL'E TEŞEKKÜR
    Oyuncu Tuncer Kurtiz, yönetmen Yusuf Kurçenli ve müzisyen Cahit Berkay da bu yıl onur ödülü alan isimlerdi. Ödülünü Ezel dizisinde birlikte çalıştığı Cansu Dere'nin elinden alan Tuncel Kurtiz, "Ezel dizisine çok teşekkür ediyorum. Bana şiir okuma fırsatı verdiler. Ne çok şairimiz var biliyorsunuz, ben de onların yanında oyunculuk yapmaya çalışıyorum" dedi.

    Cahit Berkay ise, ödülünü heykeltraş Mehmet Aksoy'un "elleri" adına aldığını söyledi ve o şahane bestelerinden bir bukle çalarak geceyi şenlendirdi. Geçen yıl, Cem Yılmaz'ın sahne performansı sayesinde pek neşeli geçen SİYAD gecesine bu yıl daha mütevazı bir atmosfer hâkimdi. Ödül töreninde, Emek Sineması'nın hâlâ kapalı olduğu da hatırlatıldı.

    Sunuculuğunu Şenay Gürler'in yaptığı gecede Cansu Dere, Tuba Büyüküstün, Engin Günaydın, Binnur Kaya, Ruhi Sarı ve Settar Tanrıöğen'in de aralarında olduğu birçok isim ödül vermek için sahnedeydi.

    İşte SİYAD Ödülleri

    - En İyi Film: "Kosmos"
    - En İyi Yönetmen: Reha Erdem
    - En İyi Senaryo: Seren Yüce
    - En İyi Kadın Oyuncu: Sevinç Erbulak
    - En İyi Erkek Oyuncu: Bartu Küçükçağlayan
    - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Nihal Koldaş
    - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Settar Tanrıöğen
    - En İyi Görüntü Yönetimi: Florent Herry
    - En İyi Müzik: Selim Demirdelen
    - En İyi Kurgu: Reha Erdem
    - En İyi Sanat Yönetimi: Ömer Atay
    - En İyi Belgesel: "Direnişçi" (Yön.: Murat Utku)
    - Ahmet Uluçay Umut Ödülü: Cahit Çeçen
    - En İyi Kısa Film: Bisiklet (Yön.: İ. Serhat Karaaslan)
    - En İyi Yabancı Film: "Das Weisse Band / Beyaz Bant"
    sabah
#25.02.2011 20:36 0 0 0
  • Kurtlar Vadisinin Olmaması Şaşırtıcı
#25.02.2011 20:42 0 0 0