Eğitimli futbol alt yapı projesi

Son güncelleme: 05.07.2006 22:18
  • Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İstanbul İl Müdürlüğünün işbirliğinde düzenlenen Eğitimli Futbol Altyapı Projesi'nin tanıtım toplantısı ve ödül töreni yapıldı.

    İstanbul Olimpiyatevi'nde gercekleşen törene İstanbul Valisi Muammer Güler, Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı ve İstanbul Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Balıbey de yer aldı.

    Doğa Okullarının ana sponsorluğu ve Şafak hastaneler grubu sponsorluğunda tüm ilçelerden finallere seçilen

    960 sporcu arasında gerçekleştirilen seçmeler sonucunda 30 minik, 30 yıldız ve 30 B Genç kategorisinde olmak üzere, toplam 90 sporcu seçmelerde mutlu sona ulaşarak ödüllerini aldı. Bu sporculardan 20'si Doğa Eğitim Kurumlarında % 100 eğtim bursu ile tahsil görecek. Geri kalan 70 sporcu ise Doğa eğitim kurumlarını yan kuruluşları tarafından dersane ve İngilizce bursu ile ödüllenderildi.

    İstanbul Valisi Muammer Güler minik futbolcuları seslenirken, öncelikle Fair - play ruhunu içlerinde taşımalarını söyledi. Türkiye'de futbolun Fair -play ruhu yerine şiddet ortamına sürüklendiğini vurgulayan Güler, "Türkiye'de malesef spor şiddet ortamına sürükleniyor. Kimsenin rakibine saygısı yok. Herkes sadece kendi başarısını düşünüyor. Bu spor değildir. Bu sporun kimseye faydası da olmaz. Bu tür haraketleri yaparak, toplumu futboldan uzaklaştırıyoruz. Önemli olan, öncelikle Fair - play duygusunu taşımanız gerekir. Fair - play duygusunu yakalayamazsanız, yaptığınız sporun kimseye faydası olmaz. Gençlerimiz arasındaki şiddet olgusunu, futbol da körüklemiş oluyor. Gençler, buna izin vermeyin. Rakibinize saygınız olsun" diye konuştu.

    Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar ise, bu tür projelerin devam edeceğini ifade ederek, "İstanbul'da bütün okulları taramak suretiyle başlattığımız bu proje, inşallah Anadolu'nun diğer illerine de yayılır. Böylesine projeler sayesinde Türk futboluna centilmen, ahlaklı, kültürlü ve başarılı sporcular kazandırmayı umud ediyoruz" dedi.
#14.06.2006 12:40 0 0 0
  • abi süper bişimiş yaa ellerine sağlıkk
#17.06.2006 02:43 0 0 0
  • paylaşım için sağol kardes
#05.07.2006 22:18 0 0 0