Baklava Hamuru

Son güncelleme: 28.09.2011 17:07
  • baklava hamur tarifi - baklava hamuru malzemeleri
    Malzemeler
    2 Su Bardağı Un
    2 Adet Yumurta
    Yarım Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Nişasta
    200 Gr. Tereyağı
    Bir Tutam Tuz


    Hazırlanışı

    Unun ortasını havuz gibi açın.
    Yumurta, tuz ve su ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.
    Küçük parçalara ayırıp ince yufkalar açın.
#07.03.2011 19:42 0 0 0
  • Teşekkürler..Ama hakiki baklava hamuru yapmak ve güzel baklava yemek istiyorsanız,baklava hamuru 1.kalite buğday unu olmalı.İçine yağ yoğurt yumurta konmamalı.Sadece un,bir tutam tuz ve su ile yoğurulur 45 dk.dinlendirilir.Sonra buğday nişastası ile açılır.Mısır nişastası baklavayı hamurlaştırır.
#28.09.2011 17:07 0 0 0