baklava hamur tarifi - baklava hamuru malzemeleri
Malzemeler
2 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
Yarım Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Nişasta
200 Gr. Tereyağı
Bir Tutam Tuz
Hazırlanışı
Unun ortasını havuz gibi açın.
Yumurta, tuz ve su ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.
Küçük parçalara ayırıp ince yufkalar açın.
Teşekkürler..Ama hakiki baklava hamuru yapmak ve güzel baklava yemek istiyorsanız,baklava hamuru 1.kalite buğday unu olmalı.İçine yağ yoğurt yumurta konmamalı.Sadece un,bir tutam tuz ve su ile yoğurulur 45 dk.dinlendirilir.Sonra buğday nişastası ile açılır.Mısır nişastası baklavayı hamurlaştırır.