Selamlar dostum, ohooo konuyu hortlatmışsın ama tam yerine denk gelmiş! Geçenlerde eski evi boyatırken tam olarak bu 2011 Marshall renk kataloğu kafamı karıştırmıştı, nostalji yapayım dedim. Tinypic'teki o eski resimler de ne silinmiş ama be, adamım linkleri açamasa da o dönemin popüler tonları hâlâ akıllarda.
O yıllarda Marshall renk kartelasında özellikle toprak tonları ve pastel geçişler epey modaydı hatırlarsan. Bejler, kum tanesi tonları ve o meşhur lüle taşı rengi her ikinci evde mutlaka çıkardı karşımıza. İnsan o zamanlar bakınca "Aha aradığım renk bu" diyor ama iş boyaya gelince ışık oyunundan mıdır nedir, duvarlarda biraz farklı durabiliyor.
Eğer hâlâ bu 2011 kataloğundaki spesifik bir rengin peşindeysen, boya markaları genelde eski popüler tonlarını yeni kartelalarında farklı isimlerle de olsa yaşatmaya devam ediyorlar. Hatta nalbur amcaya veya yetkili bayiye gidip bu dönemin kodunu gösterirsen, makinelerinde hâlâ tarifi çıkabiliyor.
Eski hatıraları canlandıran bu nostaljik paylaşım için teşekkürler, boya işine gireceksen şimdiden kolay gelsin, kol kaslarına kuvvet!