Pratik Milföy Baklavası

Son güncelleme: 17.03.2011 15:11
  • milföylü tatlılar - milföylü tatlı - milföylü tatlı tarifleri - şerbetli tatlılar
    noimage
    Pratik milföy baklavası malzemeleri

    8 kare milföy hamuru

    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

    1 çorba kaşığı tarçın

    2 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı

    2 çorba kaşığı tozşeker

    Şerbet için:

    2 su bardağı su

    2 su bardağı tozşeker

    Yarım limonun suyu


    Pratik milföy baklavası hazırlanışı

    Pratik milföy baklavası: Ceviz, tarçın ve tozşekeri bir kapta karıştırın.
    Milföy hamurlarının her birini dört eşit parçaya
    keserek küçük kareler haline getirin.
    Herbirinin ortasına birer tutam cevizli
    karışım ekleyip köşelerini üstte birleştirerek gül şeklini verin.
    Fırın tepsisine yanyana dizin. Önceden ısıtılmış
    180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
    Soğumaya bırakın.

    Şerbeti hazırlamak için;
    tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
    Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın.
    Soğuk milföy baklavasının üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün.
    Şerbeti iyice çekince
    Antep fıstığı serpip servis yapın.
#17.03.2011 15:11 0 0 0