Moratti Tehdit etti

Son güncelleme: 28.06.2006 21:59
  • Futbolda şike ve hilecilik skandallarıyla sarsılan İtalya'da, FC İnter Kulübü
    Başkanı Massimo Moratti, bugün İtalyan gazetelerine verdiği özel demeçte, suçluların herkese ibret olacak biçimde cezalandırılmalarını istedi.

    FC İnter'in kurallara uyan temiz bir kulüp olduğuna dikkati çeken Moratti, ''İtalya'nın geçmişiyle hesaplaşması şart. Adalet tecelli etmelidir. Aksi taktirde İnter'i yurt dışına taşırım. Bunun yolunu aramayı düşünebilirim' dedi.

    Başkan Moratti, şampiyonluk unvanının temiz takımlara verilmesi gerektiğini de savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Hiç kimse olanların üzerine sünger çekmeye kalkışmamalı. Şampiyonluk unvanı, temiz takımlara verilmeli. Sıralamada önde yer alan takımlar, o dereceyi haksız biçimde elde etmişlerse buna seyirci kalınmamalı. Bu dereceler ellerinden alınarak, sırada en temiz takım kim varsa şampiyonluk unvanı ona verilmelidir. Bu, kurallara riayet edenler için bir ödül olacaktır. Bunu yapmamak, herkesin suçlularla aynı kefeye konması demektir.''

    Juventus ve AC Milan'ın, 29 Haziranda başlayacak yargılama neticesinde, küme düşmelerinin kendisini zerre kadar üzmeyeceğini belirten Moratti, ''Ligde, Juve veya Milan'ın eksikliğini hissetmeyeceğimizi rahatlıkla söyleyebilirim'' dedi.

    Moratti, FC İnter'in uğradığı mağduriyetten dolayı mahkemeye müdahil taraf olarak iştirak etmeyeceğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

    ''FC İnter'in, müdahil taraf olarak mahkemeye başvurmak gibi bir niyeti yok. Yargıya karışmayacağız. Biz her zaman olduğu gibi kurallara en iyi biçimde uymakla yetineceğiz. Futbolda neler olup bittiğini gazetelerdeki haberlerden öğrendik. Dolayısıyla yargılama aşamasını elbette izleyeceğiz. Yargıya saygımız sonsuz. Kurallara uyanbir takım olarak da herkesten saygı bekliyoruz.''

    61 yaşındaki Massimo Moratti, 1995 yılından bu yana FC İnter Kulübü'ndeki başkanlık görevini sürdürüyor.
#25.06.2006 16:09 0 0 0
  • İtalya iyiden iyiye kızıştı
#25.06.2006 16:18 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler...
#28.06.2006 21:59 0 0 0