Sapık Katilin Facebook Profilinde 21 Çocuk Var

Son güncelleme: 29.03.2011 16:43
  • Kayseri canavarı haberi - Katilin Facebook Profilinde 21 Çocuk Var haberi - kayseri de kaybolan üç kardeş - Katil zanlısı Uğur Veli G haberi - kayseri de kaybolan üç kardeş cinayeti haberi

    noimage
    Kayseri canavarına ilişkin çıldırtan detaylar. Katilin izini süren polis, Uğur Veli G.'nin çocuklara ilgisini tespit etti.
    Zanlının facebook profili de dikkat çekici. Listesindeki 99 'arkadaşından', 21'inin profilinde çocuk fotoğrafı var...

    Vahşetin izleri, canavarın listesinde... Kayseri Talas'ta, 1.5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplamak için evine gelen Ahmet Tuna (8) ve Dilruba Tekin (6) kardeşler ile Türkan Ay'ı (10), katleden Uğur Veli G.'ye ilişkin çarpıcı ayrıntı. Çocuklardan birine tecavüz eden caninin facebook'ta 'Derbeder' lakabıyla açtığı sayfa dikkat çekici. Zanlının facebook'ta eklediği kişilerin çocuklarına ait fotoğraflara yorumlar yazdığı görülüyor. Hem de 3'lü cinayetten çok çok sonra. Listesinde 99 arkadaşı olan Uğur Veli G.'nin, bu arkadaşlarından 21'inin profilinde, yaşları 2 ila 14 arasında değişen çocuk resimleri var. Bunlardan bir kısmı çocuklara, bir kısmı sanal arkadaşlarının çocuklarına ait.

    noimage

    10 OCAK'TA YAZMIŞ

    3 çocuğu katleden Uğur Veli G., bir arkadaşının çocuklarının fotoğrafı altına 10 Ocak'ta 'gız vay gurban olduklarım vayyy maşşallah yedi binkere süphane allah' yorumu eklemiş. Başka bir çocuk fotoğrafı için 'gurban oldum seni yirim gız maşallah büyümüşsün gıııızzzzz' diye yazmış.

    ADLİ TIP'A ULAŞTI

    Yozgat Çayıralan'da gömülü olarak bulunan ve kayıp çocuklara ait olduğu belirtilen kemik ve elbise parçaları ise sabah saatlerinde Keçiören'deki Ankara Adli Tıp Kurumu'na getirildi. İnceleme 1-2 gün sürecek.

    MAHALLEDE1 YIL DOLDU KATLETTİ

    KATİL zanlısı Uğur Veli G.'ye ilişkin de yeni detaylar ortaya çıktı. Zanlının Talas İlçesi'ndeki binaya, cinayetlerden bir yıl önce yerleştiği ortaya çıktı. Canavara ilişkin bilgiler şöyle:
    - 2 Haziran 2003 tarihinde F.Ş. ile evlenen Uğur Veli G., 20 Mart 2006'da eşinden boşandı.
    - 2007 yılında Avusturya'da bir süre kalan Uğur Veli G. 18 Eylül 2008 tarihinde, cinayetleri işlendiği Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki binaya yerleşti.

    YAŞINI 2 YIL BÜYÜTMÜŞ

    - Zanlının 1999 yılında mahkemeye başvurarak yaşını büyüttüğü bilgisine de ulaştı. Uğur Veli G.'nin 23 Şubat 1999'da Çayıralan Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurduğu ve mahkeme kararıyla '09.09.1980' olan doğum tarihini '09.09.1978' olarak değiştirdiği tespit edildi.
    - Uğur Veli G.'nin 2010 yılında da Çayıralan İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurarak yeni nüfus cüzdanı aldığı öğrenildi.

    'SAPIKLIK' TESTİ

    POLİS, zanlının pedofili eğilimini tespit için bir dizi taktik uyguladı. Sivil ekipler, 2 ay boyunca katili izledi, parkta, durakta sohbet kurdu. Uzman polisler, tepkisini ölçmek için bazen zanlıya yoldan geçen bir çocuğu gösterip, 'Ne güzel değil mi?' gibi sorular yöneltti.

    CANAVARI ÇÖZEN SÖZLER - Onlar masumdu mezarları olsun

    Polİs, soruşturmada sona gelinince katliam evine girdi. Duvarlara kimyasal maddeler sıkıldı. Özel gözlüklerle 12 saat delil arandı. Çocuklardan birine ait kan izi bulan ekip, Uğur Veli G.'yi gözaltına aldı. O, suçlamayı kabul etmedi. Çocukların fotoğrafıyla sorguya katılan polis 'Onların geleceği vardı. Masumdular. Masumiyetlerini kirlettin. Vicdanını kirletme, bir mezarları olsun. En azından arkalarından dua edilmesini sağla' deyince suçunu itiraf etti.

    Çocuk zaafı yakalattı

    3 ÇOCUĞUN bir türlü iz bulunamayınca, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, 2010 Kasım'ında, 'Konya CSI' olarak adlandırılan ekibin başındaki isim Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'i görevlendirdi. 8 kişilik özel ekip 4 ay adeta kentte katil avına çıktı. Bu süreçte,
    - Üç çember oluşturuldu. Küçük çemberde mahalle, orta çemberde ilçeler büyük çemberde kentin tamamı ele alındı.
    - Önce 400 şüpheli belirlendi. Geçmişinde Pedofili ve kaçırma gibi suçlamalar olan kişiler mercek altına alınıp şüpheli sayısı 20'ye indirildi.
    - 20 kişi arasında yer alan Uğur Veli G. ilk ifadesinde 'Haberim yok' dedi. İki ay boyunca takibe alındı. Küçük kız çocuklarına zaafı olduğu tespit edildi.

    Kaynak:AKŞAM
#28.03.2011 12:07 0 0 0
  • GECE EVDEN DIŞARI ÇIKACAK CESARETİ OLMAYAN BİR ÇOCUKTU

    Kayseri'nin Talas ilçesinde yaklaşık 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplarken kaybolan Türkan Ay (10), Ahmet Tuna Tekin (7) ve Dilruba Tekin (6) kardeşleri öldürdüğünü itiraf eden Uğur Veli Gülışık'ın Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı Külekçi köyünde yaşayan hasta annesi Fatma ve babası Ahmet Gülışık evine kapanırken, olayı "utanç verici" olarak nitelendiren köylüler şokta.

    Gülışık'ın Almanya'dan emekli olup 6 yıl önce köye dönen anne babasının samimi birkaç arkadaşları dışında kimseye kapıyı açmadığı belirtildi. Külekçi Köyü Muhtarı Arif Kaygısız, "Bu cinayeti işleyecek bir tip değil. Askere gidinceye kadar köyde yaşadı. Geceleri dışarı çıkıp gezecek bir cesareti yoktu. Tek başına yaptığına ihtimal vermiyorum, yapacak biri değil" dedi. Olayın tüm Türkiye'nin acısı olduğunu belirten Kaygısız, çocuklarını kaybeden ailelere baş sağlığı dileyerek, "Olay acı, keşke olmasaydı. Uğur Veli'nin böyle bir şey yaptığını duyunca şok olduk, böyle bir şey yaptığına ihtimal veremiyorum. Şu anda aile de yıkıldı. Aile büyük stres yaşadı. Anne ve babası rahatsız, yaşlılar. Baba Almanya'dan emekli. Köyde herhangi bir yanlış hareketi yoktu. Bu işi yapacak bir tip de değildi. Hiç kimseye bir yanlışı yoktu. Sessiz sakin içine kapanık bir gençti. Köylüler olarak şok içerisindeyiz, stres, çok büyük bir şok içerisindeyiz. Böyle bir vahşetle anılmak istemezdik" diye konuştu. "Zanlının daha önce de sapıkça işlerin içine girdiğine" dair iddiaları duymadığını belirten Kaygısız, "Televizyondan takip ettiğimiz kadarıyla bazı yanlış bilgiler çıktı. Çocuğun daha once bazı şeyler yaptığı söyleniyor, öyle şeyler söz konusu değil, görmedik, duymadık" dedi. Zanlının ağabeyi ile ablasının Avusturya'da, oturduğu evi kendisine tahsis eden diğer ablasının ise Fransa'da yaşadığı öğrenildi
#29.03.2011 16:43 0 0 0