Kumru

Son güncelleme: 01.04.2011 15:57
  • Kumru hamuru - Kumru yapılışı - Kumru tarifi
    noimage

    Malzemeler: 5 su bardağı un
    1 paket kuru maya
    1 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı tuz
    2 çorba kaşığı toz şeker
    Aldığı kadar un

    Susam mantosu için:
    1 kase susam

    Kumru içi için:
    Yarım kangal sucuk
    Yarım kangal salam
    Kaşar peyniri

    Kumru Tarifi:
    Öncelikle karıştırma kabının içerisine unu boşaltalım. Maya, tuz ve toz şekeri katıp karıştıralım. Daha sonra sıvıyağı, süt ve alabildiği kadar da suyu ilave edip yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayalım. Hamurlara kumru şekli verdikten sonra üstüne su sürerek susama bolca bulayalım. Bu biçimde 40 derecelik bir fırında 10 dakika mayalansın. Mayalandıktan sonra çıkartıp 180 derecelik bir fırına alalım ve pişirelim. İlk sıcaklığı geçtikten sonra üstünü keselim. Daha önce ızgarada pişirdiğiniz sucuğu, biber ve salamları içine yerleştirelim. İsterseniz kaşar peyniri ve domates dilimleri ile zenginleştirebiliriz.
#01.04.2011 15:57 0 0 0