Toyota'da Matta'nın yerine Zonta

Son güncelleme: 06.08.2004 09:47
  • Toyota'da Matta'nın yerine Zonta

    noimage

    Formula 1 takımlarından Toyota, sezonun son 6 yarışında, Cristiano da Matta'nın yerine bir diğer Brezilyalı pilot Ricardo Zonta'nın yarışacağını açıkladı.
    06.08.2004

    Toyota, daha önce de Willimas-BMW'nin Alman pilotu Ralf Schumacher'le yeni sezon için sözleşme imzalamıştı.
    Bu sürpriz değişikliğin ardından bir açıklama yapan takım direktörü Tsutomu Tomita, takımın test pilotluğunu yapan Ricardo Zonta'nın büyük bir gelişme gösterdiğini belirterek, "Son 3 yarışta alınan sonuçların ardından planlarımızda revizyona gittik. Ricardo Zonta, performansını sürekli olarak geliştirdi. Özellikle 2004 sezonunun ilk yarısında gerçekten iyi bir performans sergiledi. Yeni sezonda yarışacağımız pilotu belirlemek için artık final olarak adlandıralabilecek bir döneme girdiğimiz şu günlerde, Zonta'ya sahip olduğu potansiyeli bir yarışın tamamında gösterebilmesi için bir şans verilmesinin zamanının geldiğine inanıyoruz" dedi.
    Daha önce 2005 yılı için Willimas-BMW'nin Alman pilotu Ralf Schumacher'le sözleşme imzalamış olan Toyota Takımı, Ralf'in takım arkadaşı olacak pilot için bir karar vermemişti.
    Formula 1 takımları arasında en geniş bütçelerden birisine sahip olan Toyota, ilk kez boy gösterdiği yarışlardaki ilk senesinde Brezilyalı pilot Cristiano da Matta ve Olivier Panis ikilisi ile mücadele etmişti.
    1999 ve 2000 yılllarında BAR takımında görev alan Zonta, 2001'de de Jordan takımı ile 2 yarışa çıkmıştı.
    Geçtiğimiz Mayıs ayında koşulan Monaco GP'sinde 6. olmasından bu yana takımına bu sezon tek bir puan dahi kazandıramayan Cristiano da Matta'nın takımla sözleşmesinin sürdüğü ancak alacağı görevin belirsiz olduğu belirtiliyor.
    Yapılan bu sürpriz değişikliğin ardından, Macaristan GP'sinde Toyota koltuğunda Zonta otururken, test pilotluğunu ise Avustralyalı Ryan Briscoe'nin yapacak.
    Son olarak koşulan Almanya GP'sinde yenilenmiş otomobili ile mücadele eden Toyota, takımlar klasmanında topladığı 8 puanla 7. sırada bulunuyor.
#06.08.2004 09:47 0 0 0