Facebook Chat Üzerinde Nasıl Çevrimdışı Olunur?

Son güncelleme: 05.04.2011 08:11
  • Artık yavaş yavaş Windows Live Messenger'ın yerini almaya başlayan Facebook Chat uygulaması, popüler paylaşım sitesinin en sık kullanılan özelliklerinden biri oldu.
    noimage

    Facebook Chat en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından biri oldu
    Çevrimdışı Olmak



    O an çevrimiçi olan arkadaşlarınızla anlık mesajlaşma yoluyla sohbet edebildiğiniz Facebook Chat uygulamasında kendinizi çevrimdışı gösterip, kimsenin sizi görmemesini sağlayabilirsiniz.
    Peki sadece belli kişilerin sizi Facebook Chat'te görmemesini istiyorsanız, ne yapmalısınız? İşte bu sorunun cevabını sizin için hazırladığımız yazıda bulacaksınız.


    İstenmeyenleri Birleştirin

    Öncelikle sizi Facebook Chat'te sizi görmesini istemediğiniz kişileri bir araya getirmelisiniz. Bunun için bu kişileri belli bir grup içinde toplamalısınız.


    noimage


    Sağ üst köşedeki Hesap sekmesinin altındaki Arkadaşlarını Düzenle bölümüne tıklayın.


    noimage


    Açılan ekranda, arkadaşlarınızın listesinin sağ üst tarafında yer alan Bir Liste Oluştur tuşuna tıklayın.


    noimage


    Çıkan pencerede sol üstteki kutucuğa, oluşturacağınız listenin adını yazın. Listeye ekleyeceğiniz kişileri, resimlerine tek tek tıklayıp seçebileceğiniz gibi, adlarını sağ üstteki kutuya yazarak da belirleyebilirsiniz.
    En son olarak Liste Oluştur tuşuna basıp işlemi tamamlayabilirsiniz.



    İstemedikleriniz Görmesin

    Şimdi sıra Facebook Chat'te sizi kimlerin göreceğini ayarlamaya geldi.

    noimage


    Facebook ana sayfasında sağ alt kısımda bulunan Sohbet kısmına tıklayıp o an çevrimiçi gözüken arkadaşlarınızın listesini açın.


    noimage


    En üstte, oluşturduğunuz arkadaş listelerinin adlarının yer aldığını görebilirsiniz. Bu grupların yan taraflarında küçük düğmeler bulunuyor.


    noimage


    Bu düğmenin üzerine tıkladığınızda o gruptaki kişiler için çevrimdışı gözükmeye başlıyorsunuz. Böylece birkaç kişiden gizlenmek için tüm arkadaşlarınıza çevrimdışı gözükmenize gerek kalmıyor.
    İşlemi geri çevirmek için ise düğmeye bir kez daha basmanız yeterli.
#05.04.2011 08:11 0 0 0