Etli Maraş Dolması - Kahramanmaraş

Son güncelleme: 19.04.2011 18:56
  • Etli Maraş Dolması - Kahramanmaraş

    noimage


    Malzemeler:
    500 gr. kabak
    500 gr. dolmalık Kırmızı Biber
    500 gr. dolmalık Yeşil Biber
    500 gr. patlıcan
    500 gr. havuç
    1 demet maydanoz
    5 adet domates
    3 adet orta boy soğan
    1 kg. orta yağlı kıyma
    300 gr. kuyruk yağı
    500 gr. pirinç
    2 yemek kaşığı biber salçası
    Tuz
    Karabiber
    2 kaşık sumak ekşisi

    Yapılışı:
    Önce soğanlar ince ince doğranır. İçine kıyma, kuyruk yağı, doğranmış maydanoz, bir miktar ekşi, tuz, karabiber ve salça karıştırılıp yoğrulur. Yıkanmış olan pirinç içine katılır, karıştırıp dolmalar doldurulur. Tencereye dizip üzerine tabak yerleştirip, 2 yemek bardağı su konur. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 20-25 dakika pişirilir.
#19.04.2011 18:56 0 0 0