EKSi ASI

Son güncelleme: 19.07.2006 19:44
  • 1/2kg patlıcan (Arzuya göre havuç,kabak) 1 kg domates 1,5 yemek kaşığı margarin 1 baş soğan 2-3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı salça 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nane

    YAPILIŞI

    Soğan ve sarımsak yağda sarartılıp kabuklarını soyulup ve doğranmış patlıcan ilave edilerek hepsi birlikte ateşte öldürülür. Domatesin kabuğu soyulup, bir bardak suda eritilen un ve nar ekşisiyle süzgeçten geçirilir. Şeker tuz ve 4 bardak su ilave edilerek bütün malzemeyle beraber pişmeye bırakılır. Not: Arzu edilirse karpuz suyu ve üzüm suyu kullanılabilir. Köftesi: Yukarıda tarif edilen oruk köftesinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içi parmakla oyularak mekik şekli verilir. İç yağı (margarin) makinede püre haline getirilerek, tuz ve nane ilavesiyle oyulan oruk köftelerinin (normal, şam oruğundan daha küçük) içine azar azar konup ağzı kapatılır. Kaynayan çorba suyunun içine atılıp pişinceye kadar kaynatılır.
#11.07.2006 07:33 0 0 0
  • eline saglık arkadaşım.çorba oldugu için bu bölüme kaydırıyorum
#12.07.2006 01:02 0 0 0
  • Ellerıne Saglık
#19.07.2006 19:44 0 0 0