Usame Bin Ladin öldü mü ?

Son güncelleme: 25.11.2022 11:24
  • Usame Bin Ladin öldürüldü - Bin Ladin öldü - Usame Bin Ladin öldü iddiası

    ABD Başkanı Barrack Obama son zamanlarda gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları sonucunda Usame Bin Ladin'in yerinin nokta olarak belirlendiğini ve kendisinin talimatıyla gerçekleştirilen bir kara operasyonu sonucu ölü olarak ele geçirildiğini söyledi. Öte yandan Bin Ladin'in ölü olarak ele geçirildiğine dair ABD medyasında verilen haberlerde, FBI'ın Ladin'in DNA örneklerinin karşılaştırıldığı ve ölü olarak ele geçirilen kişinin Ladin olduğu belirtildi. Çok sayıda ABD vatandaşı haberi Beyaz Saray önünde çoşkuyla kutlamaya başladı
    ABD Başkanı Barack Obama, El Kaide lideri Usama Bin Ladin'in öldürüldüğünü açıkladı.

    El Kaide Lideri Bin Ladin, Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarında ABD askerleri tarafından düzenlenen bir saldırı sonucu öldürüldü ve cesedi de ABD güçleri tarafından ele geçirildi.

    ABD Başkanı Barack Obama, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in ABD güçlerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

    Obama, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Bin Ladin'in öldürülmesi konusunda, "Adalet yerini buldu" dedi. Bin Ladin'in Pakistan'da Amerikan güçlerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü ve cesedinin Amerikalı yetkililerin elinde olduğunu kaydeden Obama, operasyonda hiçbir Amerikalının hayatını yitirmediğini ve sivil kayıpların meydana gelmemesine de dikkat edildiğini söyledi.Obama, "ABD, El Kaide lideri ve binlerce erkek, kadın ve çocuğun ölümünden sorumlu bir terörist olan Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü bir operasyon yürüttü" ifadesini kullandı.

    BİN LADİN ÖLDÜRÜLDÜ
    "İslama karşı bir savaş değil" Bin Ladin'in öldürülmesi ya da ele geçirilmesini terörle savaşta en öncelikli konu olarak gördüğünü vurgulayan Obama, geçen Ağustos'ta Bin Ladin hakkındaki bir ipucu hakkında bilgilendirildiğini ve geçen hafta, Bin Ladin'inöldürülmesi için operasyon yetkisi verdiğini kaydetti.Obama, Bin Ladin'in Pakistan'ın içindeki bir binada saklandığını ve BinLadin'in öldürüldüğü operasyonun bugün gerçekleştirildiğini belirtti. Hem yurt içinde, hem yurt dışında teyakkuz halinde olmaya devamedeceklerini kaydeden Obama, ABD'nin İslam'a karşı savaş yürütmediğinin tekrar altını çizdi. Obama, bu gece Pakistan Cumhurbaşkanı Ali Asıf Zerdari'yi aradığını, Bin Ladin hakkındaki ipucuna ulaşılmasında Pakistan ile terörle mücadele işbirliğinin katkı sağladığını söyledi. ABD Başkanı Obama, ABD'nin Amerikan vatandaşlarının savunulmasında gereken her şeyi yapacağını da vurguladı.

    Eski başkan George W. Bush Bin Ladin'in ölümünü çok önemli bir başarı olarak niteledi. ABD'de sevinç gösterileri Öte yandan Bin Ladin'in ölü olarak ele geçirildiğine dair ABD medyasında verilen haberlerde, FBI'ın Ladin'in DNA örneklerinin karşılaştırıldığı ve ölü olarak ele geçirilen kişinin Ladin olduğu belirtildi. Çok sayıda ABD vatandaşı haberi Beyaz Saray önünde çoşkuyla kutlamaya başladı.
    kaynak
#02.05.2011 06:06 1 0 0
  • ABD, yıllardır peşinde koştuğu El Kaide örgütü lideri Usame Bin Ladin'i, Pakistan'ın İslamabad kentinde düzenlenen bir CIA operasyonunda öldürdü. Dünyaya Amerikan televizyonu CNN'in duyurduğu Bin Ladin'in ölümü, ABD Başkanı Barrack Obama tarafından düzenlenen sürpriz bir basın toplantısıyla açıklandı.

    Obama, düzenlediği basın toplantısında, yıllardır Bin Ladin'i ele geçirmek için uğraştıklarını vurgulayarak, "Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonda bir tek ABD askerinin bile burnu kanamadı" dedi.

    "El Kaide pek çok ülkede sayısız Müslüman'ın da canına kıydı. Pakistan'ın içinde de gerekirse harekete geçeceğimizi söylemiştik. Pakistan'la ortak istihbarat çalışmaları Bin Ladin'in nerede olduğunu bulmamızda büyük faydaları oldu. Bin Ladin'in öldürüldüğü bir günün kendileri için de tarihi olduğu konusunda hemfikirler. ABD'ler bu operasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ediyorlar. 11 Eylül'den sonra her şeye rağmen yeniden inşa etmemiş olmamız, bizim açısından en büyük başarıdır" diyen Obama, Bin Ladin'in cesedinin ellerinde olduğunu da bildirdi.

    Obama açıklamasını, "Tanrı Amerika'yı korusun" diyerek noktaladı.

    Obama'nın açıklamasından sonra, Beyaz Saray’ın önünde bir kalabalık ellerinde Amerikan bayraklarıyla sevinç gösterisi yapmaya başladı. Amerikan milli marşı söyleyen kalabalığa turistlerin de katıldığını belirtildi.

    Usame bin Ladin, başta 11 Eylül 2001’de düzenlenen terör saldırıları olmak üzere, tüm dünyada düzenlenen birçok eylemin talimatını vermekle suçlanıyordu.

    USAME BİN LADİN KİMDİR?

    1957'de 54 çocuklu bir babanın oğlu olarak doğan Usame bin Ladin'in kökü Güney Yemen'de Hadramut. Babası Muhammed 1930'da geldiği Suudi Arabistan'da hızla yükseldi ve zamanla Ortadoğu'nun en büyük müteahhitlerinden biri oldu. 1968'de kaza sonucu öldüğünde mirası 11 milyar dolardı. Oğulları hep Suud prensleriyle birlikte büyümüş ve okumuştu.

    Genç yaşta Müslüman Kardeşler teşkilatının fikirlerinden etkilenen Usame bin Ladin, 1979 Aralık ayında, arkadaşı, Suudi Gizli Servisi Şefi Prens Turki bin Faysal tarafından Pakistan Peşaver'e yollandı. Buradaki kamplarda, başta Arap ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki İslamcı gençler birer profesyonel savaşçıya çevriliyordu. Beş ülkenin birlikte üstlendiği bu projenin sorumluluğu Pakistan Gizli Servisi ISI'deydi, yürütücüsüyse Filistin asıllı Abdullah Azzam'dı.



    Azzam'a asistanlık yapan Usame bin Ladin, bizzat savaştı, hatta Celalabad yakınlarında yaralandı. 1986'da kendi kamplarını kurdu. Serveti, cömertliği, sade yaşantısı, karizması, savaştaki cesareti nedeniyle efsaneleşti. Kurumsallaşmasının temelini 1988'e doğru gönüllüler hakkında bilgileri içeren bir veritabanı kurarak attı. Bu bilgisayar kayıtlarından hareketle 'El Kayda' adlı bir yapılanma ortaya çıktı. Suud rejimi, cihadı her yere yaymak isteyen bu kişiden korkmaya başladı ve 1989'da pasaportuna el konuldu

    Haziran 1990'da Saddam Kuveyt'e girince Usame bin Ladin, Suudi sınırlarının korunması görevinin kendisi ve tabanına verilmesini istedi. Kral Fahd Amerikan askerlerini çağırınca çok öfkelendi; önce Pakistan'a, ardından Afganistan ve nihayet Sudan'a gitti. Artık Pakistan'da istenmeyen ve kendilerine yer arayan binlerce 'cihadcı'yı Sudan ve Yemen'e yerleştirdi, onlara birçok ülkede iş buldu

    ABD'ye karşı ilk cepheyi Somali'de açan ve 1994'te Suud vatandaşlığından çıkarılan Usame bin Ladin, uzun bir süredir, iktidarı almalarına epey yardımcı olduğu Taliban'ın himayesinde Afganistan'da yaşıyor. ABD'nin, yakalanması için 5 milyon dolar ödül koyduğu Usame bin Ladin, hiçbir eylemi açıkça üstlenmiş değil, ama hiçbirini kınamış da değil. Zaten Usame bin Ladin'in adı yapılandan çok, yapılacağı iddia edilen eylemlerle anılıyor.

    LADİN'İN ÜNLÜ FETVASI:

    'SİVİL YA DA ASKER AMERİKALILARI VURMAK HER MÜSLÜMAN'A FARZDIR'

    23 Şubat 1998'de Londra'da Arapça yayınlanan El Kudüs el Arabi gazetesinde Şeyh Usame bin Muhammed Bin Ladin, Mısır Cihad örgütü lideri Ayman el Zevahiri, Mısır İslami Cihad örgütü lideri Ebu Yasir Rifa'i Ahmed Taha, Pakistan Cemiyet-ül Ulema yöneticisi Şeyh Mir Hamza ve Bangladeş Cihad Hareketi lideri Fazlul Rahman'ın, 'Dünya İslam Cephesi' adı altında kaleme almış oldukları fetva yayınlandı. 'Haçlılara ve Yahudilere karşı cihad' çağrısı yapan fetvanın önemli bölümleri şöyle:



    "Yedi yıldır ABD, İslam'ın en mukaddes topraklarının bulunduğu Arap Yarımadası'nı işgal ediyor, zenginliklerini sömürüyor, yöneticileri elinde oynatıyor, halkını tehdit ediyor, komşuları terörize ediyor ve buradaki üslerini komşu Müslüman ülkelere saldırı amacıyla kullanıyor.

    Amerikalılar yalnızca ekonomik ve dini nedenlerle Müslümanlara savaş açmış değiller, aynı zamanda küçük Yahudi devletine hizmet ediyor ve Kudüs'ün işgali ile orada Müslümanların katlini de gizlemeye çalışıyorlar.

    Amerikalıların işlediği tüm bu suç ve günahlar Allah'a, onun Peygamberine ve Müslümanlara karşı açık bir savaş ilanıdır. Ve İslam tarihi boyunca ulema, düşmanın Müslüman ülkeleri yok etmeye çalışması durumunda cihadın kişisel bir farz olduğunda birleşmişlerdir.

    Bundan hareketle ve Allah'ın emrine uygun olarak tüm Müslümanlar için geçerli olmak üzere şu fetvayı çıkartmış bulunuyoruz: El Aksa Camii ve Mekke'yi işgalden kurtarmak ve ordularını İslam topraklarından söküp atmak için, -ister sivil, ister asker olsunlar-Amerikalıları ve onların müttefiklerini, hangi ülkede mümkünse orada öldürmek, her Müslüman için farzdır.

    Biz Allah'ın rızasıyla, Allah'a inanan ve onun tarafından ödüllendirilmek isteyen her Müslümanı, ele geçirdikleri her yerde ve her zaman Amerikalıları öldürmeye ve paralarına el koymaya çağırıyoruz. Aynı zamanda Müslüman alimleri, liderleri, gençleri ve askerleri, ABD şeytanının ordularına ve şeytanın işbirlikçilerine saldırılar düzenlemeye; bunların arkalarındaki güçleri ortaya çıkarmaya ve onlara unutamayacakları bir ders vermeye çağırıyoruz."

    USAME BİN LADİN'İN KRONOLOJİSİ

    Aralık 1992: Yemen'deki ABD'li askerleri hedef alan otel bombalama olayları.

    1993: Somali'de Batılı güçlere karşı Aidid'e destek verip Mogadişu'da 18 Amerikalı'nın öldürülmesi.

    Şubat 1993: New York'ta Dünya Ticaret Merkezi'nin bombalanması.

    Ocak 1995: Filipinler'de Papa'ya suikast girişimi.

    1995: Cezayirli Silahlı İslami Grubun (GIA) Fransa'ya karşı yürüttüğü savaş.

    Haziran 1995: Etiopya'nın başkenti Adis Ababa'da Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e yönelik suikast girişimi.



    Kasım 1995: Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da beş ABD'li askerin ölümüne yol açan kamyonla bombalama olayı.

    Kasım 1995: 17 kişinin öldüğü Pakistan'daki Mısır Büyükelçiliği'nin bombalanması

    Haziran 1996: Suudi Arabistan'ın Hobar kentinde 19 Amerikan askerinin ölümüne yol açan patlama.

    23 Ağustos 1996: 'Kafirleri kutsal topraklardan kovun' çağrısıyla ABD'ye cihad ilan etti

    Şubat 1998: Mısır, Bangladeş ve Pakistanlı birkaç küçük grupla birlikte 'Yahudilere ve Haçlılara' karşı Uluslararası İslami Cephe'yi kurdu. Kuruluş bildirgesinde "Her Müslümana, dünyanın her köşesinde, sivil veya asker Amerikalı öldürmek farzdır" dendi.

    7 Ağustos 1998: Amerikan askerlerinin Kutsal Topraklar'a girişinin sekizinci yıldönümünde Kenya ve Tanzanya'daki ABD büyükelçilikleri havaya uçuruldu ve toplam 257 kişi öldü, 5 bin 500 kişi yaralandı.

    20 Ağustos 1998: ABD misilleme olarak Sudan'da bir fabrikayı ve Afganistan'daki eğitim kamplarını bombaladı. Usame bin Ladin'in yakalanması için 5 milyon dolar ödül kondu.

    12 Ekim 2000: Yemen'in Aden limanında USS Cole destroyerine yönelik intihar saldırısında 17 Amerikan denizcisi öldü.

    11 Eylül 2001: İkiz kulelerin bombalanması.
#02.05.2011 06:06 1 0 0

  • Bugünkü Takvim gazetesinin manşetindeki Bülent Erandaç imzalı haber büyük tartışmalara yol açacak bir iddia içeriyor.

    30 Haziran 2010 Çarşamba 12:45 tarihinde eklendi, 539 kez okundu.
    Bugünkü Takvim gazetesinin manşetindeki Bülent Erandaç imzalı haber büyük tartışmalara yol açacak bir iddia içeriyor.
    El-Kaide lideri 13 Aralık 2007'de böbrek yetmezliğinden öldü. Ancak CIA Başkanı Panetta, önceki gün, '10 yıldır Ladin'den haber alamıyoruz' dedi...
    Dünyanın en büyük istihbarat örgütü CIA Başkanı Leon Panetta, önceki gün, "10 yıldır Usame Bin Ladin'den haber alamıyoruz" açıklaması yaptı. CIA Şefi Panetta, bir kaç hafta önce de, El- Kaide'nin 3 numaralı adamını öldürdüklerini belirterek, "Ladin, Pakistan sınırında. Baskıyı sürdürürsek yakında ortaya çıkar" dedi. Oysa Afganistan'daki Türk istihbarat birimlerinden aldığım bilgiye göre, El-Kaide lideri Usame Bin Ladin, 13 Aralık 2007'de Tora Bora dağlarında öldü. Yıllar önce sol böbreği işlemez hale gelen El- Kaide lideri, 2004 yılında sağ böbreğinde de sorun yaşadı. "ABD'yi titreten" Ladin, Tora Bora'daki ilkel şartlar altında, 3 yıl tek böbreğiyle hayatta kalmaya çalıştı. 13 Aralık 2007 sabahı Ladin hayatını kaybetti.
    El-Kaide liderinin ölüm haberi başta CIA olmak üzere birçok gizli serviste şok etkisi yarattı. Ancak, ABD Başkanlık seçimlerinde bile etkili olan Ladin'in ölümü, "Dünya hazır değil" gerekçesiyle açıklanmadı. Amerika ölüm gerçeğini uzun vadeli planları uğruna sakladı. Eğer saklamasaydı ve gizlemeseydi, Afganistan ve Irak işgallerine kılıf uydurmakta zorlanacaktı. Ladin ölmesine karşın, 2007'den beri Washington, sahte sesli mesaj veya video görüntüleriyle Ladin'i "yaşatıyor" ve adını kullanıyor. ABD ihtiyaç hasıl oldukça yani o andaki dünya gündemine ilişkin veya "teröre karşı savaş" stratejisinin bir parçası olarak Ladin'in teknoloji harikası kurmaca görüntülerini yayınlayarak hedef şaşırtmaya devam ediyor.
    27 Aralık 2009 tarihinde Ömer Faruk Abdülmuttalib adlı Nijerya vatandaşı, Noel gününde Amerikan Delta Havayolları (Northwest) ile Amsterdam-Detroit seferini yapan uçağı güçlü bir patlayıcıyla havaya uçurmaya çalışmakla suçlandı. Ömer Faruk Abdulmuttalib verdiği ifadelerde El Vuheyşi ile yüz yüze görüştüğünü ve eylem emrini bizzat ondan aldığını söyledi. Böyle önemli bir emri Bin Ladin'in değil de, Vuheyşi'nin vermesi dikkatlerden kaçmadı. Usame Bin Ladin'in yerine Ebu Basir Nasır El Vuheyşi'nin getirildiği iddia ediliyor.
    LADİN ARAŞTIRMACISI
    Gelişmeler, Amerika'nın önde gelen Bin Ladin uzmanlarından olan Profesör David Ray Griffin'in , "Yaşıyor Mu, Öldü Mü" adlı kitabında açıkladığı bilimsel kanıtlara gözlerin bir daha çevrilmesine yol açtı. Bin Ladin'in 2001-2008 döneminde yayınlanan tüm mesajlarını inceleyen Griffin, tüm kasetlerin ABD ve İngiliz gizli servislerinin işi olduğunu yazıyordu. Bin Ladin'e ait olabileceği açıklanan ses bantlarının da ABD gizli servisleri tarafından üretilmiş olabileceği iddialarına dayanan komplo teorisi böylece inanırlık kazanmaya başladı.
    ÖLDÜĞÜNÜ GÖSTERİR DELİLLER
    11 Eylül 2001 saldırılarının ardından Bin Ladin'e ait olduğu söylenen çok sayıda ses ve video kaydı ortaya çıkmıştı. Ancak bunların gerçekliğine ilişkin hep soru işaretleri oldu. Bu bantların hiçbirinin gerçekliği kanıtlanamıyor. En az üçününse sahte olduğu biliniyor. Ve birileri sahte Bin Ladin videoları yapıyorsa, tüm video ve ses kayıtlarının sahte olabileceği şüphesi doğmuş durumda. Bin Ladin'in son gerçek ses kaydı, 28 Eylül 2001'de yayınlandı. El Kaide lideri o kasette 11 Eylül saldırılarının sorumluluğunu reddetmiş, "Biz masum öldürmeyiz" demişti.
    Son gerçek videosunu 3 Kasım 2001'de yayınladığında, gizleme içerisinde son derece solgun görünüyordu. "Kâfirlerin başında George W. Bush var" dese de, "11 Eylül'ü biz yapmadık" iddiasını tekrarlamıştı. Bu tarihten sonra yayınlanan ve 11 Eylül'ün sorumluluğunu üstlenen görüntülerdeki kişi, makyajla Bin Ladin'e benzetilmiş bir aktördü. Kalın burnu, cüssesi, büyük elleri, esmerliği ve farklı sakal rengi onu ele veriyor. Vahhabiler asla altın takmaz. Bazı görüntülerde Bin Ladin altın yüzük takıyor. Ayrıca Bin Ladin solak, oysa görüntülerde sağ elle yazıyordu. Bin Ladin bir kasetinde "11 Eylül'de demir iskeletli o koca binaları yıktık" diyor. Oysa bir inşaat mühendisi olarak bunu söylemez, çünkü gökdelenlerin demir değil, çelik iskeletli olduğunu bilir. Videolardan biri de Ekim 2004'te ABD Başkanlık seçimlerinden günler önce yayınlandı. Bu video George W. Bush'un ikinci kez başkan seçilmesini sağladı.
    ZERDARİ'NİN AÇIKLAMASI
    Pakistan devlet başkanı Asıf Ali Zerdari, Mayıs 2009'da yaptığı açıklamada, 11 Eylül Saldırısı'ndan 3 ay sonra El Kaide liderini Tora Bora'da yakalayarak ABD yönetimine teslim ettiklerini ancak Bin Ladin'in kısa bir süre sonra serbest bırakıldığını öne sürmüştü. Zerdali, bu ifşaatı esnasında Bin Ladin'in yaşadığını düşünmediğini de söylemişti.
    Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh "Ladin yakalansaydı Afganistan'ın işgal gerekçesi biterdi. ABD bunu istemedi" dedi. ABD'nin Afganistan/Pakistan politikalarını belirleyen Bruce Riedel ise "Bin Ladin'in nerede olduğuna dair elimizde bir ipucu yok" demişti.
#02.05.2011 06:10 1 0 0
  • ABD, BİN LADİN'İN OĞLUNUN DA ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYOR
    ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, Usame Bin Ladin'in Pakistan'da düzenlenen baskınla öldürülmesi sırasında yanındaki 3 kişinin daha hayatını kaybettiğinin düşünüldüğünü bildirdi.

    Reuters ajansının duyurduğuna göre, Amerikalı yetkili, saldırıda öldürülenlerden birinin Bin Ladin'in oğlu olduğunun sanıldığını belirtti.

    BİN LADİN HELİKOPTER BASKINIYLA ÖLDÜRÜLDÜ
    Amerikan AP ajansı, Pakistanlı ve ABD'li yetkililere dayanarak, Usame bin Ladin'in Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın kuzeyindeki bir bölgede bulunan büyük bir evdeyken helikopterle düzenlenen baskında öldürüldüğünü duyurdu.

    Ajansın haberine göre, Pakistanlı istihbarat yetkilisi, evin bulunduğu İslamabad'ın yaklaşık 100 kilometre kuzeyindeki Bilal bölgesine dört helikopterle baskın düzenlendiğini, helikopterlerden birinin yerden açıldığı sanılan ateşle vurulduğunu anlattı.

    Pakistanlı yetkili, helikopterlerin ülkenin kuzeyindeki bir hava üssünden havalandığını kaydetti.

    Amerikalı bir yetkili de baskının İslamabad yakınındaki büyük bir eve düzenlendiğini belirtti.

    ABD Başkanı Barack Obama, Bin Ladin'in öldürüldüğünü ilan ederken askeri operasyonun dün düzenlendiğini bildirmişti.

    Öte yandan AP ajansı, Bin Ladin'in İslamabad yakınlarında öldürülmesinin, şimdiye kadar nasıl yakalanamadığı ve ne kadar süredir orada bulunduğu sorularını gündeme getireceğine dikkat çekti.

    Bugüne kadar ABD istihbaratının, Bin Ladin'in hep Pakistan ve Afganistan arasındaki sınırda kanunların uygulanamadığı bölgede saklandığını düşündüğü belirtiliyordu.

    'ADALET YERİNİ BULDU'
    ABD Başkanı Barack Obama, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in ABD güçlerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

    Obama, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Bin Ladin'in öldürülmesi konusunda, ''adalet yerini buldu'' dedi.

    Bin Ladin'in Pakistan'da Amerikan güçlerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü ve cesedinin Amerikalı yetkililerin elinde olduğunu kaydeden Obama, operasyonda hiçbir Amerikalının hayatını yitirmediğini ve sivil kayıpların meydana gelmemesine de dikkat edildiğini söyledi.

    Obama, ''ABD, El Kaide lideri ve binlerce erkek, kadın ve çocuğun ölümünden sorumlu bir terörist olan Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü bir operasyon yürüttü'' ifadesini kullandı.

    Bin Ladin'in öldürülmesi ya da ele geçirilmesini terörle savaşta en öncelikli konu olarak gördüğünü vurgulayan Obama, geçen Ağustos'ta Bin Ladin hakkındaki bir ipucu hakkında bilgilendirildiğini ve geçen hafta, Bin Ladin'in öldürülmesi için operasyon yetkisi verdiğini kaydetti.

    Obama, Bin Ladin'in Pakistan'ın içindeki bir binada saklandığını ve Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonun bugün gerçekleştirildiğini belirtti.

    Hem yurt içinde, hem yurt dışında teyakkuz halinde olmaya devam edeceklerini kaydeden Obama, ABD'nin İslam'a karşı savaş yürütmediğinin tekrar altını çizdi.

    Obama, bu gece Pakistan Cumhurbaşkanı Ali Asıf Zerdari'yi aradığını, Bin Ladin hakkındaki ipucuna ulaşılmasında Pakistan ile terörle mücadele işbirliğinin katkı sağladığını söyledi.

    ABD Başkanı Obama, ABD'nin Amerikan vatandaşlarının savunulmasında gereken her şeyi yapacağını da vurguladı.

    DÜNYANIN EN ÇOK ARANAN İSMİYDİ
    1957 Suudi Arabistan doğumlu, El Kaide lideri Bin Ladin'in en belirgin özellikleri solak olması ve bastonla yürümesiydi.

    Dünya üzerinde 3000'den fazla insanın ölümüne neden olan, birçok terörist saldırıdan aranan Bin Ladin'in kullandığı takma adlar: Usama Bin Muhammad Bin Ladin, Shaykh Usama Bin Ladin, the Prince, the Emir, Abu Abdallah, Mujahid Shaykh, Hajj, the Director

    FBI'ın en çok aranan firariler listesinde başı çeken Bin Ladin için ABD Dışişleri Bakanlığı 25 milyon dolar ödül vaadediyordu.

    Halk Beyaz Saray önünde sevinç gösterisi yapıyor
    Amerikan Başkanı Usame bin Ladin'in öldürüldüğünü açıkladığı Beyaz Saray'ın önünde binlerce Amerikalı sevinç gösterisi yapıyor.

    Beyaz Saray önünde toplanan ve ''USA, USA'' diye bağıran göstericilerin bazıları Amerikan bayrakları salladı.

    19 yaşındaki John Kelly adlı bir öğrenci, ''Hiç bu kadar mutlu olmamıştım. Bu o kadar uzun zamandır beklediğimiz bir şeydi ki'' dedi.

    Jon Garcia isimli bir başka öğrenci de, ''Adaletin yerini geldiğini düşünüyorum. 11 Eylül kurbanlarının aileleri için adalet yerini buldu. Bu Afganistan'daki görevimize bir anlam verdi'' diye konuştu.

    BEYAZ SARAY'IN ÖNÜ BAYRAM ALANINA DÖNDÜ
    Terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in öldürüldüğünün duyulmasının ardından Washington'da sevinç gösterileri düzenlendi.

    Beyaz Saray'ın önüne akın eden Washingtonlılar, ellerinde Amerikan bayrakları ve pankartlar taşıyıp, Amerikan milli marşını söylediler.

    ''ABD, ABD'' şeklinde sloganlar atan Amerikalılar, uzun süre Beyaz Saray'ın önünden ayrılmadılar ve zaman zaman Obama'dan dışarı çıkıp kendilerine hitaben konuşma yapmasını istediler.

    AA muhabirine konuşan bazı Amerikalılar, bugün çok mutlu olduklarını, Bin Ladin'in sonunda öldürüldüğünü ifade ettiler.

    Bugünün çok değerli bir gün olduğunu belirten bazıları da, ''Duygularının sözlerle ifade edilemeyecek kadar yoğun olduğunu'' dile getirdiler.

    'BİN LADİN'İN ÖLDÜRÜLMESİ ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARI'

    Eski ABD başkanlarından George W. Bush, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesini ''çok önemli bir başarı'' olarak niteledi.

    Bush, yaptığı yazılı açıklamada, ''Teröre karşı savaş devam ediyor, ancak bu gece Amerika çok net bir mesaj verdi: Ne kadar sürerse sürsün, adalet yerini bulacaktır'' ifadesini kullandı.

    Bin Ladin'in öldürüldüğünü öğrendikten sonra ABD Başkanı Barack Obama'yı kutladığını kaydeden Bush, Bin Ladin'in Amerikan güçlerince öldürüldüğü bilgisini vermek için Obama tarafından telefonla arandığını belirtti.

    Bush, açıklamasında, ''Bu çok önemli başarı, Amerika için, dünya genelinde barışın peşinde olan insanlar için ve 11 Eylül 2001'de sevdiklerini kaybeden herkes için bir zafer anlamına geliyor'' ifadesine yer verdi.

    BÜTÜN AMERİKAN BÜYÜKELÇİLİKLERİ ALARM DÜZEYİNE GEÇİRİLDİ
    ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına, Usame Bin Ladin'in öldürülmesinin EL Kaide örgütünün misilleme saldırılarına yol açabileceği, daha büyük güvenlik riskiyle karşıya karşıya oldukları uyarısında bulundu.

    Bütün Amerikan büyükelçiliklerini alarm düzeyine geçiren Bakanlık, yurt dışındaki Amerikan vatandaşlarını El Kaide ve bağlantılı örgütlerin olası saldırılarına karşı uyardı.

    Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ABD Başkanı Barack Obama'nın Bin Ladin'in askeri bir operasyonla öldürüldüğünü ilan etmesinin ardından kısa süre sonra vatandaşlarına yönelik dünya çapında seyahat uyarısında bulundukları belirtildi.

    Açıklamada, yurt dışında yaşayan ya da seyahatte bulunan Amerikan vatandaşlarının, özellikle de geçmişte ABD karşıtı saldırılara hedef olan bölgelerde olanların dışarıya çıkmayı sınırlamaları ve kalabalık yerlerden uzak durmaları gerektiği kaydedildi.

    CAMERON: "DÜNYA RAHAT BİR NEFES ALDI"
    İngiltere Başbakanı David Cameron, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in ölümüyle dünya halklarının rahat bir nefes aldığını söyledi.

    Cameron yayımladığı açıklamada,"Usame Bin Ladin'in ölümü haberiyle dünya halkları rahat bir nefes aldı. Usame Bin Ladin dünyanın en korkunç terör eylemlerinin sorumlusuydu; 11 Eylül 2001 ve aralarında çok sayıda İngilizin de bulunduğu binlerce kişinin yaşamına mal olan diğer saldırılar" dedi.

    Bin Ladin'i bulabilmenin büyük başarı olduğunu ve artık korku yaratacak terör eylemlerini sürdüremeyeceğini belirten Cameron, "Usame Bin Ladin tarafından öldürülenleri anmanın zamanı geldi. Aynı zamanda bizi terörizmden korumak için bütün dünyada aralıksız çalışanlara teşekkür etmenin de zamanı geldi. Onlar çalışmaya devam edecekler. Başkan Obama ve bu operasyonun sorumlularını kutluyorum" ifadesini kullandı.

    NETANYANU:'BİN LADİN'İN ÖLDÜRÜLMESİ, DEMOKRASİ ZAFERİ'
    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 11 Eylül 2001'de New York'ta 3 bin kişiyi öldüren El Kaide örgütü lideri Usame bin Ladin'in dün ABD operasyonuyla öldürülmesinin demokrasiler için zafer olduğunu bildirdi.

    Netanyahu makamından yaptığı açıklamada, ''Bu, terörizme karşı omuz omuza savaş veren demokratik ülkelerin paylaştığı adalet ve özgürlük için büyük yankı getiren zaferdir'' dedi.

    Kaynak
#02.05.2011 09:21 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#25.11.2022 11:24 0 0 0