Veiltail Japon Balığı

Son güncelleme: 09.06.2011 16:30
  • Japon Balığı - akvaryum Japon Balığı - akvaryum
    noimage

    Ortak İsim: Veiltail Japon Balığı
    Bilimsel Adı: Carassius Auratus
    Dağıtım: Asya
    Beslenme: Omnivor(Etçil/Otçul)
    Açıklama: ABD'de bir telesko japon balığı ile ryukin japon balığının melezlemesi sonucu üremiştir.Fantail Japon Balığı ile benzer özellikler taşısada, kuyruk sokumunda kamburluk yoktur.Uzun ve çift kuyrukludurlar.Sırt yüzgeçleri büyüktür.Akvaryumda, köşeli ve kesici nesneler, yüzgeçlerinin zarar görmemesi için bulundurulmamalıdır.
    Mizaç: Barışçıl.Zaman zaman kendinden küçük balıkları yiyebilir
    PH: 6.0 - 8.0
    Sıcaklık: 15C - 30C
    Maksimum Boy: 20 cm
    Ana Renkler: Turuncu-Beyaz-Altın-Metalik
    Varyansları: Philadelphia Veiltail,Avrupa Veiltail, Çin Veiltail
    Cinsiyet: Erkeklerin göğüs yüzgeci ve solungaç kapakları üzerince beyaz renkli darbeler vardır.Erkekler daha uzun, dişiler ise daha yuvarlak vücutludur.Genelde erkekler akvaryum içerisinde, dişileri sürekli takip edebilirler.
    Bakım: Yaprak yemler veya pond yemler ezilerek verilmelidir.Çok yemleme bağırsaklarda patlamaya neden olur ve balığı öldürür.Yemlemeye ek olarak sebze diyeti ve kurutulmuş canlı yemler japon balığı için lezzet kaynağıdır.Yavru balıklar salamura karides ile beslenebilir.Alacağınız balık sayısına ve balıklarınızın büyüklüğüne göre ne kadar yem atacağınızı akvaryumcunuza danışmanızda fayda vardır.
    Her ne kadar oksijen olmadan yaşayabilir densede, suyun sağlığı açısından bu balığın oksijeni uygun şekilde verilen akvaryumlarda bakılmasında fayda vardır.Filtresyonu iyi bir tank ve sürekli su değişikliği gerekir.Daha az sıcaklıkta yaşayabilir.Çoğunlukla ısıtıcı önerilmez ama ani ısı değişikliklerine hassa bir balık olduğundan, akvaryumunuzda ısıtıcı kullanmanız gerekir.Beyaz benek ve mantar hastalığına dikkat.
    Japon Balıklarının, Türkiye'de cam fanus içerisinde bakılması yaygındır.Ancak oksijen yetersizliği, nitrat zehirlenmesi nedeniyle cam fanus içerisinde bakılan bu balıklar zarar görmekte, bu yüzden de ölmektedirler.Bu yüzden bir çok ülkede cam fanus içerisinde satışı yasaklanmıştır.
    Üretim: Üretimi kolaydır.Yumurtalarını yayarak ürerler.Canlı gıdalar ve yüksek protein diyetiyle üreme daha kolay sağlanır.Sıcaklık üreme için arttırılmalıdır.Yumurtladıktan sonra ebeveynler mutlaka tanktan çıkarılmalıdır.Anaç balıklar yumurtaları yerler.Bu yüzden yumurtaların yenmemesi içi genelde akvaryum tabanına yakın ağlar çekilir.Ağların altına düşen yumurtalara anne ve baba balıklar ulaşamaz.
#02.05.2011 09:28 0 0 0
  • tatlı bir balık sevilecek tipten
#08.06.2011 23:14 0 0 0
  • ne seveceni arkadaşım .. kafasına göre takılıyor.. hem etçil hem de otçul takılıyor.. bu arada paylaşım için teşekkürler arkadaşım
#09.06.2011 00:46 0 0 0
  • görünüşe göre güzel ama ne nerse yesin insann kafasını yemesinden iyidir
#09.06.2011 11:35 0 0 0
#09.06.2011 16:30 0 0 0