ŞIHILMAHŞİ (DOLMALARIN ŞAHI)

Son güncelleme: 22.09.2006 23:20
  • noimage

    Malzemeler:

    1 kg 10 cm boyunda kabak 250 gr kıyma 1 baş soğan 2 kaşık salça 200 gr margarin 50 gr çam fıstığı (süneber) 1/2kg yoğurt Tuz,karabiber 2 diş sarımsak

    Yapılışı:

    Kabaklar yıkanır, şapkası ve alt çiçek yeri kesilir. Tırtıklı bıçakla sıyrılarak soyulur, yıkanır, kurulanır. Oyacakla çiçek tarafından azıcık oyulur. Tavada kızdırılmış yağda hafif kızartılır. Kıyma, doğranmış soğanla kavrulur. Biraz salça, fıstıklar, tuz, karabiber eklenir. Kabaklara doldurulur, tavaya dizilir, salçalı su ilavesiyle pişirilir. Servis yapılırken sarmısaklı yoğurt üzerine dökülür. Not: Arzu edilirse içine çam fıstığı maydanoz ilave edilir.

    mutlaka deneyin
#15.07.2006 12:26 0 0 0
  • paylaşımlarınnız için teşekkürler deneyeceğim mutlaka
#15.07.2006 15:36 0 0 0
  • ellerine sağlık
#19.08.2006 14:07 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#22.09.2006 23:20 0 0 0