Tavuklu Karnıyarık

Son güncelleme: 09.05.2011 10:47
  • Tavuklu Karnıyarık tarifi - Tavuklu Karnıyarık malzemeleri - Tavuklu Karnıyarık yapımı
    Malzemeler

    8 adet orta boy patlıcan

    1 adet tavuk göğsü

    4 çorba kaşığı sıvıyağ

    1 adet orta boy soğan

    2-3 adet sivri biber

    2 adet domates

    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber


    Kızartmak için: Sıvıyağ



    Üzeri için: çorba kaşığı domates salçası

    1 adet domates
    4 adet sivri biber


    Yapılışı

    PATLICANLARI alacalı soyup sıvıyağda kızarttıktan sonra kenara alın. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya

    alıp ince kıyılmış soğan ve sivri biberi birlikte sote edin. Üzerine küçük küpler halinde doğranmış tavuğu ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip 5 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatın. Patlıcanları bir fırın tepsisine alın. Ortalarını açıp tavuklu harcı paylaştırın. Salçayı suda açıp karnıyarıkların üzerine gezdirin. Domates ve biber dilimleri ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın.
#09.05.2011 10:47 0 0 0