Yüreğimizi kanattı

Son güncelleme: 07.08.2004 11:14
  • Yüreğimizi kanattı

    Bir kanama problemi yüzünden Dünya Şampiyonluğunu kaçıran Süreyya Ayhanı bu kez midesi yakaladı. Mide kanaması, adalesinde sakatlığa neden olan milli atlet olimpiyatta yarışma fırsatını kaybetti
    07.08.2004


    Biraz geç açıkladılar
    Spor dünyası dün Süreyya Ayhanın Atinada gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunlarında koşamayacağının açıklanmasıyla şok yaşadı... Ayhanın doktoru Tamer Çavuşun, milli atletimizin Olimpiyat Oyunlarna katılamamasına ilişkin yaptığı açıklamasıyla, şampiyon sporcumuzun 17 Hazirandan bu yana hastalık ve sakatlıkla boğuştuğunu ortaya çıkardı. Atinadaki madalya umudumuz Süreyya Ayhanın sakatlığıyla ilgili açıklama yapan Çavuş özetle şunları söyledi:

    Midede gizli kanama!
    Ayhanın sakatlık süreci Kayserideki kampta geçirdiği mide kanaması ile başladı. 17 Haziranda halsizlik, çabuk yorulma ve mide ağrısı şikayetlerinin ortaya çıkması üzerine Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde tetkikler yapıldı. Kan değerlerinde düşme tespit edilen sporcuya, aynı gece Gazi Üniversitesinde Doç. Dr. İbrahim Doğan tarafından yapılan endoskopi sonucu, midede selicobakter pylori mikrobunun bulunduğu açıklandı.

    Mideden baldıra
    Kan değerlerindeki düşme midedeki gizli kanamadan kaynaklandı. 15 günlük tedavi sonrası kan değerlerinin yükseldiği ve normal çalışmalarına başlayabileceği söylendi. Çalışmalarına devam ederken 23 Temmuzda bu kez sağ uyluk alt bölgesinde ağrı olduğunu söyleyerek bana geldi. Dr. Kenan Sarıdoğan tarafından yapılan muayeneden sonra da sağ baldırındaki kaslarını saran zarların iltahaplandığı kanaatine varıldı.

    Süre yetersiz
    Rehabilitasyon Ana Bilim dalıyla yapılan konsültasyonda hazırlanan fizik tedavi şeması 3 gün boyunca uygulandı. Ağrılarında azalma olmayınca Münihteki doktoru Müller Wolfarta gidildi. Bugüne kadar yapılan tedavisinden fayda sağlanamadı. Ağrıları devam etti ve şikayetlerinde azalma da olmadı. Bunun üzerine, uzun süreli bir istirahatın gerekmesi, oyunlara az süre kalması nedeniyle kalıcı sakatlık riskinden dolayı oyunlara katılmaması uygun görüldü.

    Başbakandan teselli
    Süreyya Ayhanın Olimpiyat Oyunlarına gitmeyeceğinin açıklanması hükümetin de gündemine girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü Türkiyeye dönmesi beklenen Ayhanın, tedavisi bitene kadar Almanyada kalması talimatını verdi. Olayı duyduktan sonra telefonla milli atlete ulaşan Başbakan Erdoğanın, Geçmiş olsun. Çok üzüldüm. Ancak bu herşeyin sonu değil. Bundan sonraki yarışmalara bakmalısın. Moralini bozma dediği öğrenildi.

    Şahin: Alınan karar doğru
    Güreş Milli Takımının kampını ziyareti sırasında olayı öğrenen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Süreyya Ayhanın geleceğini düşündüğü için doğru bir karar aldığını söyledi. Süreyya, olimpiyatta koşmak isteseydi spor hayatını bitirebilirdi diyen Şahin, 1500 metrede Türkiyeyi temsil edecek atletimiz var. Her insanın başına gelebilecek bir olay. Hayli üzgünüz. Yine de Atinada diğer sporcularımız önemli başarılara imza atacaklardır ifadesini kullandı.

    Süreyya Ayhan kadroda kalacak
    Açıklanan karar karşısında şaşkınan dönen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da olayın şokunu üzerinden atamıyor. Ayhanın tedavisinin bitmesi halinde Türkiyeye dönmesini istediklerini belirten Atalay, Olayın üstünden bir süre geçmesini, şoku atlatmayı bekliyoruz. Kararı ondan sonra vereceğiz. Kendisini Atina Olimpiyat Oyunları kadrosunda tutmayı düşünüyoruz. Orada bizimle ve arkadaşlarıyla birlikte olması arzumuz. Teklifi yapacağız, kararı o verecek diye konuştu.

    Atinadan sonra rekor bekliyoruz
    Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön ise, caima olarak çok üzgün olduklarını kaydederek, şunları söyledi: Ödem giderilmeden zorlanması halinde spor hayatı bitebilirdi. Atinada altın madalyaya çok yakın olan Süreyyanın yaşadığı bu şanssızlık üzücü. Olimpiyata 1 ay süre olsaydı, tedavisi tamamlanır ve koşabilirdi. Biz 2005 Dünya Şampiyonasında Süreyyadan yeni bir rekor bekliyoruz. Türkiyeye daha çok başarılar kazandıracak.

    Hatipoğlu: Çok üzgünüz
    Süreyya Ayhanın Atina Olimpiyat Oyunlarında hazırlandığı 1500 metrede koşmayacağını açıklamasının ardından, gözler bu kategoride yarışacak olan diğer sporcumuz Elvan Abeylegessee çevrildi. Çalışmalarını Boluda sürdüren genç atletin, antrenörü Ertan Hatipoğlu çok üzgün olduklarını ifade ederek, Vatanımız bir madalyadan oldu. Aynı yarışta iki Türkün koşması çok daha güzel olurdu açıklamasını yaptı.
#07.08.2004 11:14 0 0 0