Salavatın Fazileti

Son güncelleme: 07.06.2011 23:57
  • Birgün - alemlere rahmet - efendimiz s.a.v
    (allahümmesallialaseyyidinamuhammed) oturuyorlardı.yanlarına ALLAHın 4 büyük meleği cebrail a.s, israfil a.s, mikail a.s ve azrail a.s geldiler.

    cebrail aleyhisselam efendimiz s.a.v ye dedi ki
    "ya resulallah(allahümmesallialaseyyidinamuhammed) senin üzerine 10 salavat getiren kişiyi ben sırat köprüsünden kendi kanatlarımla geçireceğim."

    israfil a.s dedi ki:
    "ya resulallah(allahümmesallialaseyyidinamuhammed) ben senin üzerine 10 salavat getiren kimseyi cennetteki kevser havuzuna kendim sokup çıkaracağım."

    mikail a.s dedi ki:
    "ya resulallah(allahümmesallialaseyyidinamuhammed) senin üzerine 10 salavat getiren kulun için secdeye gidicem ve o'nun affı için dua edicem kabul olana kadar başımı secdeden kaldırmayacağım."

    ve en son azrail a.s dedi ki
    "ya resulallah(allahümmesallialaseyyidinamuhammed) ben senin üzerine 10 salavat getiren kimsenin canını peygamberlerin canını kabzettiğim (aldığım) gibi kabzedeceğim."

    1. "İnsanların bana en yakını üzerime en çok salavat getirendir." - hadis-i şerif

    2. "Üzerime salavat getirenlere kıyamet günü şefaatçı olurum.salavat getirmeyenden ise uzağım." hadis-i şerif

    3. "Üzerime bir defacık salavat-ı şerife getiren kimse için ALLAH görevli meleklere: "Bu kulumun 3 gün içerisinde meydana gelen günahlarını yazmayınız" emrini verir" hadis-i şerif

    dipnot:kıssada 10 salavat getirmenin faziletini gördük ya bir de günde 100 defa hatta getirebiliyorsak 1000 defa salavat getirirsek efendimiz s.a.v (allahümmesallialaseyyidinamuhammed) nin üzerine ALLAH bizi ne kadar sever ne makamlara ulaştırır düşünebiliyor musunuz ? ALLAHın resulu (allahümmesallialaseyyidinamuhammed) efendimiz, herşeyimiz bizi ne kadar sever bizden ne kadar hoşnut olur. o hoşnut olduğu zman emin olun ki ALLAHın rızasına sevgisine mazhar olmuşsunuzdur. ve o sizi ahirette asla yalnız bırakmaz. her gün düzenli salavat getirirsen efendimiz s.a.v bizi tanır.ve ahirette mahşer alanında bizi gördüğünde der ki ALLAHım ben bu kulunu tanıyorum benim üzerime hergün salavat getiriyodu.ona şefaat ediyorum der. ve kurtuluşa erenlerden oluruz.
    __________________
    Yarın Elbet Bizim, Elbet Bizimdir !
    Gün Doğmuş, Gün Batmış ; Ebed Bizimdir !

    Üstad Necip Fazıl Kısakürek (rahmetullahialeyh)

    Kim Umar Senden Vefayı, Yalan Dünya Değil misin ?
    Muhammed'ül Mustafayı (s.a.v) Alan Dünya Değil misin ?

    Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri kuddisesirruhu

    Eğer bir gün dünya seni sıkarsa,
    Rabbine dönüp "benim büyük bir sıkıntım var" deme.
    Sıkıntına dönüp "benim ne büyük bir Rabbim var" de!
#13.05.2011 12:12 0 0 0
  • اللهم صلى على سيدنا محمد و على آل سيدنا محمد

    Bu değerli paylaşım için teşekkürler NUR. ALLAH(C.C)Senden razı olsun.Tekrar hatırlattığın ve getirdiğimiz salavatı şerife vesile olduğun için sağol...
#13.05.2011 12:21 0 0 0
  • rica ederm :) Allah hepimzden razı olsn :)
#13.05.2011 12:34 0 0 0
  • ALLAH sendn razı olsun arkadaşm : )
#07.06.2011 23:57 0 0 0