Satış Eğitim Felsefesi - Aöf Sosyoloji Dersleri

Son güncelleme: 04.06.2011 13:47
  • satış eğitim felsefesinin amacı - satış eğitim programı - grup eğitim felsefesiSatış eğitim felsefesinin amacı, eğitim gören kişilerin davranışlarının değişmesi ve satış çabalarının fonksiyonel hale getirilmesi doğrultusundadır.

    Yürürlükte olan satış eğitim programına, eğitilen elemanların cevap vermesi gerekir. Sübjektif felsefe, eğitilen kişinin kişilik ve analiz yeteneklerinin gelişmesini sağlar. Eğitim şartlarına göre yapılan eğitim felsefesinde, satış ekibi ve bütün eğitilen kişilerin şartlara göre aynı reaksiyonu göstermeleri beklenir. Eğitim felsefesinin biri kişilerin kendileriyle, diğeri şartların bütün grubu etkilemesiyle olur.

    Hangi felsefenin uygulanacağı, şirketin kendi satış elemanının hangi satış uygulamasını yapmasının beklendiğine göre değişir. Yapılan iş eğer dominant yani kabul edilebilen bir ticaret türü ise grup felsefesi, eğer yapılan iş teknik ya da yeni iş ise kişisel felsefe kabul edilir. Her iki satış felsefesi de çaba ve yetenek ister.

    Satış eğitim felsefesinin satış çabalarını planlama, uygulama ve varılan sonuçları değerlemedeki etkinliği güdülen amaçlara, eğitim programının içeriğine ve kullanılan yöntemlere göre değişir. Örneğin bir satış elemanını marketler zincirine göre eğitmek istiyorsak, sübjektif eğitim felsefesini buna uygulamak daha doğru olur. Ancak sübjektif eğitim felsefesi, grup felsefesinden daha fazla yetenek gerektirir.

    Grup eğitim felsefesi daha fazla malzeme ve eğitim yatırımları üzerinde dururken, sübjektif eğitim felsefesi analiz becerilerine ve iç cevaplara yöneliktir. Şartlı eğitim felsefesinin değerlendirmesini yapmak kolaydır. Testlere ve sözlü sınava dayanır.

    Bununla birlikte bu felsefe objektif niteliktedir. Sübjektif eğitim felsefesi ise test veya sözlü olarak yapılamaz. Çünkü bu felsefe kişisel olduğundan tez şeklinde sunulan çalışmalara göre değerlendirilebilir.


    alıntı
#04.06.2011 13:47 0 0 0