Şike iddialarına görevsizlik kararı

Son güncelleme: 03.08.2006 17:21
  • Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan Özcan Kore'nin şike iddiaları üzerine Denizlispor ile ilgili başlattığı soruşturmada görevsizlik kararı verildi..


    Edinilen bilgiye göre, Kore'nin, Denizlispor Yönetim Kurulu'na hitaben yazdığı mektupta yer alan iddialarla ilgili gazete haberlerinin ihbar kabul edilmesiyle başlatılan soruşturmayı, Cumhuriyet Savcısı Eren Yenice yürüttü.

    ''5149 Sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'' kapsamında yürütülen soruşturmada, şikenin tanımı ve karşılığı bulunamadı.

    Bunun üzerine, konuyla ilgili Türk Ceza Kanunu'na göre de değerlendirme yapıldı. Ancak, burada da böyle bir suçun tanımlaması bulunamayınca, yasal işlem yapılamayacağı sonucuna varılarak görevsizlik kararı verildi.

    Görevsizlik kararıyla birlikte dosya, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderildi. Şike iddialarıyla ilgili son kararı Futbol Federasyonu verecek.

    Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek, savcılığın verdiği görevsizlik kararıyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

    Özcan Kore isimli, ''Denizlispor Yönetim Kuruluna'' başlığıyla yazdığı mektupta, Malatyaspor'un Çek asıllı futbolcularının Gaziantepspor maçında pasif oynamaları için 400 bin avroya anlaştıklarını, yeşil-siyahlı kulüp başkanı Ali İpek'in daha sonra bu parayı kendisine ödemediğini iddia etmiş, bu mektubun gazetelerde yayınlanması üzerine de Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.
#03.08.2006 13:04 0 0 0
  • paylaşım için sağol
#03.08.2006 17:21 0 0 0