İyi Pasta Yapmanın Püf Noktaları

Son güncelleme: 27.09.2011 07:49
  • iyi pasta nasıl yapılır - kolay pasta nasıl yapılır - pasta yapmanın incelikleriMutfağa ilgi duyan tüm kadınların ortak noktası, özellikle hamur işlerinde çok başarılı olmayı istemektir. Pasta börek tarifleri konusunda çok hassas olan bu hanımlar, en iyiyi isterler. Peki iyi bir pasta yapmanın püf noktaları nelerdir?

    Yaptığınız pastanın çok lezzetli ve çok güzel olmasını istiyorsanız, bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle pasta yapacağınız malzemeleri çok iyi seçin. Kaliteli malzeme, kaliteli pasta demek. Pasta tarifine harfiyen uyun. Malzemelerin ölçülerini doğru kullanın ve bu ölçülerin dışına çıkmayın ki, hamur istendiği gibi olsun.

    Pasta için kullanacağınız unu mutlaka eleyin. Elediğiniz un, hamurun daha iyi kabarmasına ve daha homojen olmasına yarayacak. Ayrıca kek ya da pastaya unu eklemeden önce 1 yemek kaşığı limon suyu eklerseniz kabarmasını, lezzetli ve güzel kokulu olmasını sağlarsınız.

    Keki yapıp, kalıba aktardıktan sonra ısınmış fırına verin. Ama en az 20 dakika fırının kapağını açmayın. Mayalı, kabartma tozu kullanılan hamurlar, fırın kapağı açıldığında sönecektir. Hamurunuzun yapışmasını engellemek için teflon kalıplar kullanmaya özen gösterin. Ayrıca kalıbı önce margarinle yağlayın sonra un serpin Pasta kekini yapma aşamasında yumurta aklarını, yumurta sarılarından mutlaka ayırıp ayrı ayrı çırpın. Yumurta beyazlarını mümkünse cam kasede çırpmaya gayret edin. Yumurta sarılarını da toz şekerle çırpıp, öteki malzemeleri şekerin iyice eridiğine emin olduktan sonra ilave edin.

    Pandispanya keki yapıyorsanız bir gün önceden kekinizi yapın. Bu sayede krema ve diğer malzemeler eklendiğinde sorun yaşamazsınız. Kek ya da pastayı elektrikli fırında pişirecekseniz önce kalıbı önce fırının alt tarafına koyun ve kabarmasını sağlayın. Yaklaşık 20 dakika sonra da fırının üst tarafını kullanabilirsiniz.


    alıntı
#10.06.2011 23:18 0 0 0
  • sag ol
#27.09.2011 07:49 0 0 0