Telefonda Yeni Nesil W900i

Son güncelleme: 25.03.2007 08:59
  • Telefondan Walkman olur mu? Sony yaparsa olur. W800 fırtınası hızlanarak devam ediyor. W900i'ye kullanıcı gözüyle baktık. Artıları ve eksileriyle W900i.
    Cep telefonu sektöründe kameralarda belli bir noktaya gelindikten sonra bazı açıkların oluştuğunu söylesek haksız sayılmayız. Piyasalarda zaten yeterince telefon vardı. Akıllı mobilphone, ucuz mobilphone, jon jon mobilphone, deniz kabuğu şeklinde mobilphone... Bu kadar telefona rağmen ben dahil bir çok kişi, müzik özelliklerini içinde barındıran bir telefon bulamadık. Ta ki, Walkman'i dünyaya kazandıran marka olan Sony bu durumdan haberdar olana kadar.

    Zencileri ağır müzik çalarlardan kurtaran Sony
    Zencilerin omuzlarında taşıdıkları kocaman müzik çalarları cepte taşınan Walkman haline getiren Sony, bunu mu yapamayacaktı. Zaten piyasada olan telefonlarda bu özellikler tek tek veya birlikte vardı ama bir müzik telefon olabilmek için daha fazlası gerekiyordu. Telefona bile megabass'ı katacak know-how olmalıydı.


    Bu şartlar altında çıkarılan Walkman telefon özelliği çok tuttu. Neden diye sorarsanız benim cevabım; MP3 çalar taşımaya üşenmek. Nasılsa telefon taşıyorum bir de MP3 çalara üşendiğimden böyle bir telefon bekliyordum. Bu telefonda ise çıkanlardan farklı olarak birçok özellik biraradaydı. (Kapatınca MP3 çalar olabilme, bunun yanında radyoyu barındırabilme, güçlü bir kamera, yanında düşmelerle bozulmucak 512 MB gibi tatminkar ve artırılabilir hafıza kartı ve azımsanmayacak kadar uzun süre dayanan bir batarya). Bunların hepsi bir arada bu telefonun tutması ve bu telefona Walkman denmesine sebep gösterilebilir.


    noimage

    Ayrıca bu telefonu temin edenleri tatmin eden ses kalitesi, megabass gibi detaylarda alanlarda bağımlılık yarattı. Bu bağımlılık kısa süreliydi tabiki. Insanoğlu bu, çiğ süt emmiş onda tatmin duygusu çok çabuk yok olur. Hemen, Edge'si yok!, Görüntülü konuşma yapamıyorum!, 512 MB artık az geliyor, kendi hafızası neden az?, Bluetooth 2.0'ı niye barındırmıyor? diye sorular sormaya başladı. İşte bu noktada, soruları soran insanlara bir cevap olarak çıka geldi W900i.

    W900i'ye değinirken bazı özellikleri bakımından W800i'yi baz aldım. Fakat telefon S700 yapısı örnek alınarak hazırlanmış. Bunun artısı da olmuş tabii ki. Ekran büyüklüğü daha net ve büyük görüntüler olarak dönmüş. 240 x 320 piksellik 256 bin renge sahip bir ekranı var. Büyük bir ekran olması ve telefonun S700 gibi büyük bir telefon gibi yaratılması, boyutlarını da büyük olarak sunmuş. (109 x 49 x 24 mm,148 gr) Bu büyüklük içine birçok yeni özelliğin katılmasıyla bir dezavantajdan çok bir avantaja dönüşmüş.


    Bu kasa içine biri 2 Megapiksel (1632x1280 piksel) otomatik fokuslu, flaşlı ve QVGA video çekme özelliğine sahip, diğeri ise görüntülü konuşma için kullanılan standart kamera olmak üzere 2 kamera konmuş. Polifonik özelliği W800'de 40 kanal iken bu modelde 72 kanala çıkartılmış. Bluetooth 2.0 desteği eklenmiş. USB desteği ve kapalıyken çalma özellikleri korunmuş.


    Bunun yanı sıra 38 MB iç hafızaya sahip olan W800i'den sonra 470 MB + 2 GB'a kadar artırılabilen hafıza kartıyla birlikte Bana 512 yetmez diyenlerin de almasını sağlayacak bir telefon haline gelmiş. Ayrıca MP3 çalar ve radyo özelliği kullanırken illaki telefona bakmak gerektiği hesaba katılmış. Ve telefona bir de uzaktan kumanda cihazı eklenmiş. Bu sayede müzik dinlenirken telefonu sürekli çıkarıp da kanal ve parçaya bakmak gerekmiyor.


    noimage

    Telefonun can alıcı özelliklerine gelmek gerekirse: telefon, 3. nesil olarak piyasaya sürüldüğünden, internet hızı ve tarayıcısı geliştirmiş. GSM 900 / 1800 / 1900 ve UMTS desteği verilmesiyle internet hızı 384 kbps'ye kadar çıkartılmış. Netfront tarayıcısı sayesinde internet sitelerinde tam bir HTML Tarayıcısı gibi gezinilebilir. RSS yayınlarını takip edebilirsiniz. Uzaktan güncelleme desteğiyle telefonun yazılımını güncelleyebilirsiniz.


    Bunların yanı sıra ikinci kamerayla şebekenin desteğiyle video görüşme yapabilirsiniz. Göründüğü gibi diğer telefonlarda biraz unutulan internet desteği, bu telefonda biraz daha üst katmalara çıkıyor. Bu da gayet sevindirici.

    Telefonun diğer bir can alıcı özelliğiyse stili. Bu telefon, görüntü ve renkler acısından bende iyi kanaatler uyandırdı. Gerçekten de ister siyahı ister beyazı olsun her ikiside ayrı bir zerafet içinde. Açılır klavyeyle uyumlu çoğu telefonda unutulan bu özellik, gayet şık olmuş.

    W900i'ye şöyle bir baktık ve...
    W900i bir üçüncü nesil telefon olmak özelliklerinin yanında walkman özelliklerinden de vazgeçmiyor. Bu sayede Hem bir walkman telefonum olsun hem de yeni nesil özelliklerden feragat etmeyeyim diyenlere hitap ediyor.


    Bu telefonla birlikte ayrıca bir çok yan üründe satmayı hedeflediğini duyduğum Sonyericsson, gerçektende iyi bir iş çıkarmış. Telefonun bence en büyük eksisi Symbian içermemesi. Bunun dışında ister internet isterse walkman özellikleriyle 4 -4 lük bir telefon.


    Ben hem kamera, hem MP3 çalar, hem telefon taşıyamam. Hepsi tek bir alette olsun. Bunun yanında diğer güncel özellikleri de olsun diyenler beklemesinler durmadan koşsunlar diyeceğim de telefon, şu an Türkiye piyasasına adım atmadı. Ama Aralık ayı içinde bu telefonun piyasalarda olması bekleniyor.

    Fiyatı: 800 Dolar
    Bilgi için: Sony Ericsson
#08.08.2006 15:20 0 0 0
  • teşekkürler
#16.02.2007 12:35 0 0 0
  • Dediqin qibi insanoqlu doyumsuz

    ßiride ben symbian nie yoooooook :D

    Teşekkürler,,,
#10.03.2007 16:39 0 0 0
  • Teşekkürler Ellerine Sağlık
#25.03.2007 08:59 0 0 0