Önemli Komutlari Hizli Baslat Cubuguna Eklemek

Son güncelleme: 14.08.2006 07:05
  • Isyerindeki bilgisayarinizin basindan *** *** ayriliyorsaniz, her defasinda tek bir tiklamayla izinsiz erisimlere kapatabilirsiniz.

    Ipucu: Söz konusu degisiklik icin "rundll" sistem komutundan yararlanmak mümkün. Elbette söz konusu kisayolu masaüstünde olusturmakla da yetinebilirsiniz. Ancak bu durumda etkin durumdaki pencereler yüzünden kisayola dogrudan erisim güclesir. Bu nedenle söz konusu baglantiyi simge seklinde Hizli Baslat cubuguna eklemek daha pratik bir cözümdür.

    Bilgisayarin kilitlenmesinde tek tiklamanin yeterli olmasi icin Windows Gezgini'ni baslattiktan sonra adres satirina %AppData% ifadesini girin ve Git'e tiklayin.

    noimage

    Bu komut kisisel uygulama verilerinin yer aldigi klasöre dogrudan gecis sagliyor. Microsoft Internet Explorer Quick Launch klasörüne girin ve bu konumdayken Dosya / Yeni / Kisayol'a tiklayin.

    noimage

    Ekrana gelen sihirbaz üzerinden bilgisayara erisimi engellemek icin rundll32.exe user32.dll, LockWorkStation komutunu girerek Ileri'ye tiklayin. Bir sonraki adimdan Erisim engelle gibi bir isim belirttikten sonra Son'a tiklayin. Artik kısayol olusturuldu ve Hizli Baslat cubugundaki yerini aldi.

    noimage

    noimage

    Simgeyi degistirmek icin üzerine sag fare tusuyla tiklayin ve acilan menüden Özellikler'i secin. Kisayol sekmesinden Simge degistir'e tiklayin ve seciminizi gerceklestirin.

    noimage

    noimage

    Yeni dügmeye bir kere tiklamaniz bilgisayarin kilitlenmesi icin yeterli olacak ve dogrudan oturum acma ekranina gecilecek. Kullanici adi ve parola girerek, etkin oturumdaki islerinize kaldiginiz yerden devam edebilirsiniz. Bu degisiklik, yalnizca o an oturum acmis olan kullanici icin gecerli oluyor. Bilgisayarinizda oturum acma yetkisine sahip tüm kullanicilar icin ayni islemleri tek bir adimda da gerceklestirebilirsiniz. Bunun icin ayni kisayolu yukaridaki yöntemle fakat bu kez:

    C\Documents and Settings\All Users\Application Data

    klasöründe olusturmalisiniz.
#14.08.2006 07:05 0 0 0