Doğum günü Kurabiyeleri

Son güncelleme: 10.02.2007 09:19
  • noimage


    Malzemeler:


    250 gr oda sıcaklığında tereyağ1
    150 gr toz şeker
    2 yumurta sarısı
    2 çorba kaşığı süt
    2 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1 çay kaşığı saf vanilya
    500 gr un

    Yapılışı:

    Yağı, yumurtayı, şekeri ve sütü elle çırpın. Başka bir kapta elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Çırpılmış diğer karışımın içine unlu karışımı ekleyerek yoğurun. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra, hamuru iki parça yağlı kağıt arasında, 0,5 cm kalınlığında açın. Sonra yarım saat kadar daha buzdolabında bekletin. . Piştikten sonra üst yüzeyleri ve genel olarak şekilleri çok düzgün oluyor böylelikle. Dolaptan çıkardıktan sonra şekilli kalıplar yardımıyla kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 5-10 dakika önceden ısıtılmış fırının orta rafında 150 C'de, üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
#17.08.2006 10:26 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.08.2006 20:54 0 0 0
  • mükemmel ellerine sağlık su perısı
#21.09.2006 15:57 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#23.09.2006 00:02 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • ellerine saglik
#15.12.2006 22:38 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 09:19 0 0 0