250 gr oda sıcaklığında tereyağ1
150 gr toz şeker
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı süt
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı saf vanilya
500 gr un
Yapılışı:
Yağı, yumurtayı, şekeri ve sütü elle çırpın. Başka bir kapta elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Çırpılmış diğer karışımın içine unlu karışımı ekleyerek yoğurun. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra, hamuru iki parça yağlı kağıt arasında, 0,5 cm kalınlığında açın. Sonra yarım saat kadar daha buzdolabında bekletin. . Piştikten sonra üst yüzeyleri ve genel olarak şekilleri çok düzgün oluyor böylelikle. Dolaptan çıkardıktan sonra şekilli kalıplar yardımıyla kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 5-10 dakika önceden ısıtılmış fırının orta rafında 150 C'de, üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.