Hack'leyen, ardından işe alınan 7 hacker

Son güncelleme: 05.07.2011 10:19
Han Han foto
  • Koca sistemleri çökerttiler, dev şirketlerden iş teklifleri aldılar. İşte o "işe alınan" hacker'lar!


    Jailbreak uygulaması geliştiricisi işe alındı

    Peter Hajas, Android'i andıran Jailbreak'li cihazlara yönelik uyarı uygulaması MobileNotifier'ı geliştirmişti. Uygulamanın çıkışının birkaç ay ardından Hajas, "meyve" şirketine katıldığını Twitter sayfasında yayınladı. Hajas'ın profilinde şu an Apple'da bir stajyer olduğu yazıyor.

    Microsoft, sonra Google Wiimote hacker'ını kaptı

    Johnny Chung Lee, birkaç kalem ve kızılötesi ışık ile Nintendo Wiimote'u 2008'de hack'lemişti. Bunun ardından Kinect'i geliştirmesi için Microsoft tarafından işe alındı. Ocak ayında ise Google onu deneysel uygulamalarında çalışmak üzere transfer etti.

    ABD yönetimi hacker'ı işe aldı

    Black Hat ve DEF CON hacker konferanslarının kurucusu olan Jeff Moss, 1980'de hacker'lara özel bir mesaj panosu işletiyordu. 2009'da HSAC tarafından işe alınan Moss, Eylül ayında ICANN'in CEO'su oldu.

    Facebook, solucan geliştiricisini işe aldı

    Chris Putnam ve arkadaşları, okul yıllarında XSS temelli bir solucan oluşturarak Facebook sayfalarının Myspace gibi görünmesini sağlamıştı. Bunun ardından Facebook'un kurucularından Dustin Moskovitz ile iletişime geçen Putnam, bir zaman sonra okulu bıraktı ve kendini Silikon Vadisi'nde buldu. Putnam artık Facebook'un video uygulamasını geliştirecekti.

    iPhone solucanı geliştiriyordu ve...

    2009 yılında 21 yaşındaki Avustralyalı genç Ashley Towns, bir gün geç saatlere kadar oturdu ve iOS uygulama geliştirme araçlarını indirdi. Ardından bilinen ilk iPhone solucanını meydana getirdi. Virüs, şarkıcı Rick Astley'in yüzünü duvar kağıdınız olarak ayarlıyordu. Bunun ardından Towns, iPhone uygulama geliştiricisi olarak işe alındı.

    O da Twitter solucanı geliştiriyordu...

    2009 yılında 17 yaşındaki lise öğrencisi Michael "Mikeyy" Mooney, binlerce hesaptan tweet gönderen bir Twitter solucanı meydana getirdi. Twitter yardımcı kurucusu Biz Stone, Mooney'in solucanını beğenmişti.

    Mooney, ABC News ile yaptığı röportajda birkaç iş teklifi aldığını, ancak exqSoft Solutions'da web uygulaması geliştiricisi olarak çalışmayı kabul ettiğini söyledi.

    Wired, FBI hacker'ını işe aldı

    Kevin Poulsen, bir yarışmada KIIS-FM rasyo istasyonunu hack'lemeyi başararak bir Porsche kazanmayı başarmıştı. Bunun ardından birkaç kere FBI bilgisayarlarına erişim sağlayan Poulsen, 1991'de tutuklandı ve beş sene hapiste yatmanın yanında 56.000 dolar para cezası ödedi. Cezasını çektikten sonra gazeticiliğe başlayan Poulsen, Wired'da şu an baş editörlük görevinde.
#05.07.2011 10:19 0 0 0