will mich selbständig machen aber wie??

Son güncelleme: 04.09.2006 18:22
  • Will mich selbstständig machen aber wie??
    yukarda basligimda da dedigim gibi artik kendi isimde calismak istiyorum yani kendime dükkan acmak istiyorum ama hic bir bilgim yok internette bakiyorum ama istedigim birsey bulamadim henüz.
    ya Sonnenbank
    yada modern kiyafet giyim yani üzerine birsey acmak istiyorum ama benim sorunumda su
    acaba devletten para yardimi alabilirmiyim.Sonnenbank acmaya kalkissam nasil olacak bu konularda bilgisi olan varsa lütfen benimle acilen paylassin.
    simdiden tesekkür ederim
#03.09.2006 15:23 0 0 0
  • Bunun icin ilk etapta bagli bulundugun Rathaustan kendine Gewerbe almalisin.

    Kredi olayina gelince sanirim Arbeitsamt 5000 euro civarinda bir tesvik kredisi saglyiordu önceden ama hemen her gün yeni kurallar geliyor bunu en güzeli direk elden ögrenmendir.
    '
    Hayatinin 20 yili esnaf olarak gecmis ve bunun 8 yilini almanyada gecirmis biri olarak bu kararini iyice elden gecirmeni hesabini kitabini iyice yapmani öneririm. Uzaktan hersey güzel görünür ama isin icine girdiginde o sukadar masrafim oluyor dedigin masraflarin en az 2 katina cikacagini bilmeni isterim. Yani olay öyle sadece kirayla bitmiyor.

    Su an diyelimki sosyal yardim aliyorsun bunun tamami kesilecektir.
    Saglik sigortani cebinde karsilamak zorunda kalacaksin ki buda en iyi ihtimalle aylik 200 euro civarindadir. Steuerberater icin ayda nereden baksan en az bi 150 euro ödeyeceksin. Sonnen studio demissin nereden baksan 150 metrekare ye yakin bir yer olacaktir buda en iyi ihtimalle kuru kira sana yerine göre 750 euro civarindan basliyacaktir. Telefon nebenkosten su cöp 100 euro diyelim. Bu solar makinalarin wattlari cok yüksek biliyorsun aylik elektirik faturanda 500 euronun altina inmeyecektir. Böyle bir is yerinde müzikte sart GEZ gebühr aylik 30 euro civari. Tüm esnaflarin mecbur kayiz oldugu INDUSTRIE- UND HANDELSKAMMER olayi var bunun ücreti aklimda yok ama ayda 25 euronun altinda oldugunu sanmiyorum. Bu tür isyerlerinde hijyen cok önemli biliyorsun ve özel dezenfekte ilaclari ile peceteler su gibi tüketiliyor en iyi ihtimalle ayda 200 euro bu malzemelere vereceksin.

    Hic isci calistirmiyacagini varsayar isek cebinden her ay net olarak en az 2000 euro civarinda bir para ister kazan ister kazanma cikacak.Bu sadece benim yüzeysel olarak aklima gelenler birde bunun görünmeyenleri var. Ne kadar ciro yapacagini ümid ediyorsun bu masraflar ciksin ve sanada birseyler kalsin?

    Ve bu makinalarin fiyatlari sanirim her biri 3000 eurodan asagi degil en kötü ihtimalle 5 tane alacagini varsayarsak herhalde 15000 euro da öyle masrafin olacakki actigin konudan dolayi bu paranin cebinde olmadigini kredi cekecegini yada birilerinden borc alacagini var sayiyorum, yukaridaki masrafa birde bunun ödemelerini dahil edeceksin.

    E birde globallesen dünyada büyük balik kücük baligi yutar misali etrafindaki dev salonlar varmi yokmu onlar seni yutarmi yutmazmi bu soruyuda sor kendine. (sakin olaki solar salonundan cikmayan bir sürü arkadasim var onlar gelse yeter gibi yanlislara düsme!)

    Amacim seni sogutmak degil sadece tecrübelerim cok ve neyin icerisine girecegini iyice bilmeni isterim. Yinede son karar senindir
#04.09.2006 18:22 0 0 0