Doğuştan kalp hastalığına tedavi

Son güncelleme: 06.09.2006 11:34
  • Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, doğuştan kalp hastalıklarının artık ameliyatsız tedavi edilebildiğini söyledi.

    Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde görevli Küçükosmanoğlu, teknolojinin gelişmesiyle birlikte doğuştan kalp hastalığının çocuklara işkence olmaktan çıktığını ifade ederek, "Önceki yıllarda doğuştan kalp hastası çocuklar hatta bebekler ameliyat masasına yatıyordu. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte artık ameliyat edilmeden çocuklar tedavi edilebiliyor. Ama ameliyatsız tedavi için kalp hastası çocuklara erken teşhis konulması gerekmektedir. Çünkü hastalık çok ilerlediğinde yine ameliyata başvurmak zorunda kalıyoruz" dedi.

    Hastaların anjiyo yöntemiyle tedavi edildiğine dikkat çeken Küçükosmanoğlu, "Yetişkinler gibi çocuklar da anjiyo olarak kalp hastalığından kurtulabiliyorlar. Ancak her türlü kalp hastası anjiyo edilemiyor sadece seçilmiş vakalar ameliyatsız tedavi edilebiliyor. Anjiyo sayesinde çocukların cildinde herhangi bir iz kalmadan kalp kapakçıkları değişiyor ve kapak darlıkları genişletiliyor. Ameliyatta en az bir hafta hastanede kalmak zorunda kalan hastalar anjiyo ile birlikte tedavinin ertesi günü hastaneden taburcu oluyorlar. Kalp ameliyatlarında büyük bir sorun olan kan bulma problemi ise anjiyo sayesinde ortadan kalkmış oldu" diye konuştu.
#06.09.2006 07:04 0 0 0
  • tıpta ki bu yeni gelişmeler sevindirici,
    teşekkürler özlemcim
#06.09.2006 11:34 0 0 0