Murat Boz

Son güncelleme: 31.01.2008 15:51
  • noimage


    07.03.1980 yılında Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde dünyaya geldim. İlk ve ortaokul öğrenimimi yine burada tamamladıktan sonra 1995-96 eğitim öğretim yılında istanbul anadolu güzel sanatlar lisesi özel yetenek sınavını kazanarak eğitimime İstanbul'da devam etmeye başladım.

    Bu dönem içerisinde Atatürk Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey'de müzikal konserlerde vokal olarak yer aldım. 1998'de Milliyet gazetesi liseler arası müzik ve halk oyunları yarışmasında erkek solist dalında Türkiye birinciliği kazandım. 1999 yılında Bilgi Üniversitesi jazz vocal bölümüne burslu olarak girdim.

    Eğitimime 2003 yılında girdiğim istanbul teknik üniversitesi türk müziği devlet konservatuarı Temel Bilimler bölümünde devam etmekteyim. Şarkı söylemeyi, spor yapmayı yüzmeyi ve hayvanları çok severim..

    Sahne performanslarında ve albümlerinde çalıştıgım kişiler; Shakira, Tarkan Tevetoğlu, Nilüfer, Nazan Öncel, Demet Sağıroğlu, Hande Yener, Nil Karaibrahimgil, Emel Müftüoğlu, Burcu Güneş, Zeynep Dizdar, Zeynep Mansur, Grup Hepsi, Grup Rapsodi, Grup Popcorn...

    Seslendirdiğim reklam müzikleri; Mc donalds, istikbal, Kola Turka...




    Röportaj (Micheal Show): MURAT BOZ - Tarkan'ın Vokalisti Sıkı geliyor ::
    - Röportaj: Murat Boz...
    - Röportaj: Tarkan'dan çok şey öğrendim...
    - Röportaj: Kenan Doğulu çok iyi müzisyen...


    :: MURAT BOZ - Tarkan'ın Vokalisti Sıkı geliyor ::

    2006 yazının yükselen vokallerinden Murat Boz, Tarkan'ın vokalistliğini yaptıktan sonra HEPSİ ile gerçekleştirdiği düet ile dikkatleri çekti, şu sıralar ise single'ında yer alan "Aşkı Bulamam Ben" ile popülerliğini arttırıyor. Sonbaharda çıkacak olan albümü öncesi adını başarı ile duyurmayı başaran Murat Boz bu haftaki konuğumuz.

    Murat Boz Kimdir ? Bize biraz kendini tanıtır mısın ?
    7 mart 1980 yılında Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde dünyaya geldim,balık burcuyum ilk ve ortaöğrenimimi burada tamamladıktan sonra 1995 yılında istanbula geldim, hiç ayrılmamak üzere.

    Müziğe olan ilgin nasıl başladı neden müzik ?
    Müziğe olan ilgim ortaokul yıllarında başladı birtakım yarışmalarda aldıgım birincilikler beni müziğe daha çok ısıttı diyebilirim ancak ilk ilgim babamın pazar sabahları bize radyoda dinlettiği türk sanat müziği şarkılarıyla başladı, onları dinleyip eşlik etmeyi çok severdim her ne kadar şuan Pop'a yönelmiş olsam da .

    Tarkan'ın vokalisti olarak anılmak nasıl bir duygu bu çalışman hakkında biraz detaylı bilgi verir misin ?
    Tarkan'ın vokalisti olarak anılmak gurur verici birşey tabiki benim için,Onunla tam 5 sene geçirdim ve bu 5 sene içinde edindiğim deneyim çok büyük oldu bana her konuda destek oldu, yanımda oldu, dertleşti,bir çok şeyi paylaştı ve tabi çok önemli tiyolar verdi bu piyasa hakkında, hepsi aklımda, hepsi beynimin bir köşesinde yer etti, onun deneyimlerinden faydalanmak çok güzel, yanımda oldugunu bilmek de.

    HEPSİ ile gerçekleştirdiğin düet ile önce sesin tanındı , ama uzun bir süre seni kimse tanıyamadı bu bir taktik miydi ?
    İnsanlar önce benim sesimi Hepsi'nin "Yalan" şarkısına yaptığım düet ile tanıdı daha sonra beni kendi şarkımla gördü.Bunu bir taktik olarak düşünmedik ama böyle bir izlenim ister istemez oluştu beklenmedik güzel tepkiler aldık o vokalim insanların dikkatini çok çekti birçok isme benzettiler oradaki sesimi.. Gökhan özen diyen emre altug diyen hatta mete özgencil diyen bile oldu..ama begenilmese bukadar üstünde durulmazdı bu konunun o yüzden iyi birşey yapabilmişiz diye düşünmüyor değilim.

    Single albüm nasıl oluştu ? Şarkıları nasıl seçtin ?
    En zor aşamamız repertuar aşamasıydı farklı bişey yapmak istedigimiz için çok seçiciydik ekibimle,bu yüzden bu süreç biraz zaman aldı ama iyi bir repertuar oldu albümü bitirdik single fikri ise bu aşamadan sonra oluştu çıkacagımız döneme yakın tarihlerde ardı ardına birçok isim yeni albümleriyle piyasaya çıktılar bu durumu yeni çıkan bir isim oldugum için oturup düşündük ve yaz parçalarını bir single'da toplamaya karar verdik iyi de oldu, çok güzel tepkiler aldık eylül ayınada albümü dinleyicilere sunmuş olacağız.

    Sonbaharda gelecek olan albüm hakkında neler söyleyeceksin ? Kimlerle çalışıyorsun nasıl bir albüm oluyor ?
    Çok başarılı isimlerle çalıştım albümde bunların başında tabiki Tarkan geliyor onun da bir parçasını albümümde seslendireceğim onun dışında Ozan Çolakoğlu albümümün en önemli ismi Nil Karaibrahimgil albümde yine olucak,Ümit Sayın iki parçasıyla bana destek oldu onun dışında Tufan Bayraktar, Serkan Dinçer gibi yeni ama gelecekte çok başarılı olucaklarını düşündüğüm arkadaşlarlada çalıştık.

    Şu an ki çalışmaların nasıl gidiyor single albümünden aldığın tepkiden mutlu musun ?
    Türkiye'de single ile kendini tanıtmaya çalışmak pek de alışılagelmiş bi durum değildi aslında ancak biz çok güzel tepkiler aldık , almaya da devam ediyoruz bence bir iş güzelse alıcısı albüm veya single diye ayırt etmiyor yeter ki samimiyetinizi insanlar anlasınlar..Ayrıca bu piyasa şartlarında yakın gelecekte herkez single çıkarmaya başlıcak diyorum çünkü mp3 ve korsan patlamış durumda aşağıya çekilen fiyatlarıyla singlelar daha mantıklı ve cazip gelecektir insanlara bu benim yorumum ve öngörüm tabiki

    Müzik dünyasına yönelik proje ve hayallerin nelerdir ?
    Benim amacım hiçbir zaman patlamak ve tepeden inmek olmadı amaçladıgım dogrultda şuan emin adımlarla ilerledigimi düşünüyorum elimizde bu yaz reklam olarakda çok ses getiricek bir parça vardı , buda Tarkan'ın parçasıydı ama bununla çıkmayı tercih etmedim..Türkiye'de bu piyasada üzerinize bir etiket bir kere yapışır ve onu üzerinizden çıkartmak gerçekten çok güç olurdu..o yüzden acelem yok sabrediyorum,yavaş yavaş ilerleyip güzel bir kariyer oluşturmak şuanki hedefim


    Kaynak: main-board.com



    Röportaj: Murat Boz

    Geçtiğimiz yıl Hepsi kızlarından dinleyip sevdiğimiz "Yalan"daki erkek vokal, yıllardır başta Tarkan olmak üzere pop müziğimizde birçok sanatçıyla çalışan Murat Boz'a ait. O şimdi yakında yayınlanacak olan ilk albümünün single çalışması "Aşkı Bulamam Ben"le ve bu yazın en çok dinlenilesi hitlerinden biri olmaya aday bu şarkısına çektiği seksi klibiyle konuşuluyor. Doğrusu Nil Karaibrahimgil bu farklı şarkıyla artık sıradanlaşan bildik kalıplardan çok uzakta, Türk pop müziğimizin öncü adımlarından birini daha atmışa benziyor. Murat Boz'un güçlü ve farklı vokaliyle de öne çıkan şarkı, sanatçının ilk albümünden itibaren çok konuşulacağının şimdiden habercisi gibi. Gelin bundan sonrasını onun ağzından dinleyelim.

    - Müziğe nasıl karar verdin? Biyografine baktığımızda eğitimli biri olduğun açıkça görülüyor. Liselerarası müzik yarışmasında aldığın birincilikten sonra mı bu yönde ilerlemeyi düşündün?

    Müziğe aslında ortaokul yıllarında ilgi duymaya başladım. 1995 yılında güzel sanatlar anadolu lisesi müzik bölümüne girdim ve 4 sene keman ve piyano eğitimi aldıktan sonra 1999 yılında Bilgi Üniversitesi jazz vocal bölümünü burslu kazandım. 2 sene burada eğitim aldım ve bu dönemde Tarkan'la da çalışmaya başladım. Yaklaşık 5 sene sürdü ve tabii bu dönemde birçok başka isimle de hem albümlerinde hem de konser performanslarında çalıştım; Emel Müftüoğlu, Demet Sağıroğlu, Nilüfer, Hande Yener, Nil Karaibrahimgil, Burcu Güneş, Nazan Öncel, Zeynep Dizdar, Zeynep Mansur, Hepsi ve Grup Rapsodi bunlardan bazılarıydı. En son ve benim için en önemlisi tabii Shakira ile çalışmış olmamdı. Şu anda İTÜ Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü 2.sınıf öğrencisiyim.

    - İlk parçan ve single'ın "Aşkı Bulamam Ben"le listelere hızlı bir giriş yaptın. Peki bu şarkı ile çıkmaya ve Nil Karaibrahimgil ile çalışmaya nasıl karar verdin?

    Eğlenceli bir parça, albüm için de ilk çıkış olarak bu şarkıyı seçtik. Başka da çok güzel parçalar yer alacak albümde ama bu Nil şarkısını istedik çünkü en inandığımız parça bu oldu. Sözleri çok iddialı, kolay akılda kalıyor ve herkesin söyleyemeyeceği türden çok modern bi parça o yüzden onu seçtik.

    - Single kavramına nasıl bakıyorsun? Bizde müzikseverler single'ları Avrupa'daki gibi önemsemiyorlar pek. Türkiye'de single yayınlamak sence de biraz riskli değil mi?

    Doğrusu bu piyasa şartlarında no-name şarkıcılar için en mantıklısı bence single. Yakın gelecekte de artık bütün şarkıcılar için böyle olacağını düşünüyorum çünkü mp3 ve korsan patlamış vaziyette, bu nedenle ucuza single patlaması yaşanması muhtemeldir en kısa sürede, benim öngörüm ve yorumum bu şekilde...Ancak bizim single çıkarma nedenimiz esasen özellikle bu yıl piyasada bir albüm patlaması olmasıydı. Kenan Doğulu, Demet, Ajda Pekkan, Serdar Ortaç gibi iddialı isimler yeni albümlerini bu yaz başında çıkardılar. Albümümün anlaşılması açısından da yaz parçalarını bir single ile dinleyicilere sunup Ağustos sonu gibi de albümü çıkarmak en mantıklısı gibi geldi bize...

    - Biraz da video klipten bahseder misin, kimlerle çalıştın? Hapsedilmiş kızların ortasında dansetmek fikri oldukça dikkat çekici:)

    Klibin yönetmeni Süleyman Yüksel, aynı zamanda arkadaşımdır da... Bu fikir ondan çıktı, seksi bi klip olmasını istedi ve ortaya ufak bir striptiz şov çıktı:). Tabii masum bir şov bu, kemerler çıkıyor gömlekler uçuyor falanKlip Maslak'ta Film Sokagı stüdyolarında çekildi. Yaklaşık 14 saat sürdü ve çok eğlenceliydi.

    - Albüm hazırlıkları nasıl gidiyor, çıkış tarihi belli mi? Hangi isimlerle çalışıyorsun ve ne türde şarkılar yeralacak?

    Albüm tarihini Ağustos ayı sonu Eylül başı gibi düşünüyoruz tabii net birşey yok henüz, malum her an herşey olabildigi için. Ama şu anda düşünülen tarihler bunlar ve albümde Ümit Sayın'ın iki bestesi var, ikisi de çok güzel şarkılar. Onun dışında Tufan Bayraktar'dan ve Serkan Dinçer'den parçalar var, bir de benim Ozan Çolakoğlu ile birlikte yaptığım bir parçam var.

    ***

    TNN Müzik olarak Murat Boz'a Türk pop müziğine hoş geldin diyor, yüksek kariyerli bir müzik yaşamı diliyoruz. Sanatçı ile ilgili merak ettikleriniz için web sitesi: https://main-board.com

    "Aşkı Bulamam Ben" (Stardium/2006): 1-Aşkı bulamam ben / 2-Umurumda değilsin (Hatço) / 3-Aşkı bulamam ben (Ozinga Remix) / 4-Aşkı bulamam ben (Bebe Remix)








    Tarkan'dan çok şey öğrendim

    Shakira, Tarkan ve Nil Karaibrahimgil gibi isimlere vokal yapan Murat Boz, 'Aşkı Bulamam Ben' isimli ilk single'ıyla müzik piyasasına hızlı girdi. Boz, "Tarkan çok mütevazıdır. Bana her şeyi öğretti" dedi.

    Herkesin dikkatini megastar Tarkan'ın vokalisti olarak çeken Murat Boz, ilk single albümü ile bu yaza damgasını vuranlar arasına girmeyi başardı. Hepsi grubunun 'Yalan' şarkısındaki erkek vokal olarak ünlenen Boz'un, ilk single çalışması 'Aşkı Bulamam Ben'in söz ve müziğinde yine genç ve başarılı bir isim olan Nil Karaibrahimgil'in imzası var. Single'da 'Aşkı Bulamam Ben'in yanı sıra, 'Umrumda Değilsin' adlı şarkı da yer alıyor. Aranjör olarak Türkiye'nin en başarılı isimlerinden Ozan Çolakoğlu ile çalışan Murat Boz, eylüle doğru çıkaracağı yeni albümümün de heyecanını yaşıyor. Yetenekli sanatçı ile müzik üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

    SHAKIRA BENİ İSTEMİŞTİ
    * Sizi Tarkan'ın vokalisti olarak tanıdık. Daha sonra Hepsi'nin sevilen şarkısı 'Yalan' da, sesinizi duyduk. Biraz geriye gidersek müzikle yolunuz nasıl kesişti?
    Müziğe ortaokul yıllarında başladım, o yıllarda Karadeniz Ereğlisi'nde oturuyordum. Müzik yarışmalarına katılıyor, birincilikler alıyordum. Daha sonra müzik hocam beni Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi sınavına hazırladı. Dört sene orada keman ve piyano eğitimi aldım. Daha sonra burslu olarak Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'ne girdim. Şu an İTÜ Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler'de okuyorum.

    * Tarkan'la nasıl tanıştınız?
    Tarkan'la 2001 senesinde 'Karma' albümü sırasında tanıştım. O dönem ben sık sık Levent'te aranjör bir arkadaşımın stüdyosuna gidiyordum, Ozan Çolakoğlu'nun stüdyosu da oradaydı, ara sıra konuşurduk. Tarkan 'Karma'yı çıkarmıştı ve vokalistinden memnun değildi. Ozan benimle çalışmak istediğini söyleyince birlikte çalışmaya başladık ve 5 sene çalıştık.

    * Tarkan'la çalışmak size neler kattı?
    Çok şey kattı, çok büyük bir tecrübeydi benim için. 5 sene boyunca yüzlerce konsere çıktık. Hem o konserler hem de onunla olan ağabey-kardeş ilişkimiz bana çok şey kattı. Tarkan çok mütevazı biridir, paylaşımcıdır, titizdir ve iyi de bir öğretmendir. Bildiği her şeyi öğretir. Stüdyo kayıtlarından röportajlarına kadar her şeyi kapmaya çalıştım. nn Başka kime vokal yaptınız? Bir güzellik yarışması için Türkiye'ye gelen Shakira'ya vokal yaptım. Türkiye'ye geldiğinde adımı duymuş ve beni istemiş. Nil Karaibrahimgil, Hande Yener, Nilüfer, Burcu Güneş, Emel Mütfüoğlu ve Demet Sağıroğlu gibi piyasadaki birçok isimle hem albümlerinde hem de konserlerinde çalışma şansım oldu.

    KIŞA DOĞRU YENİ ALBÜM VAR
    * 'Aşkı Bulamam Ben' ilk single'ınız. Neden albüm yerine single ile çıkmayı tercih ettiniz?
    Özellikle bu yaz piyasaya birçok yeni isim katıldı. Kenan Doğulu, Serdar Ortaç, Demet Akalın ve Ajda Pekkan gibi eski sanatçılar yeni albüm çıkardılar. 'No name' bir isim olduğum için albümle çıkmak istemedim. Kendimi single ile tanıtmak istedim. İnsanlar beni yaz parçalarımla tanısınlar, kışa doğru da albümüm çıkarmak istedim. MP3'ün ve korsanın patlamış olduğu bu piyasa şartlarında single mantıklı bir şey, bu iş yurtdışında da böyle yürüyor zaten.

    * Single'da Nil Karaibrahimgil ile Ozan Çolakoğlu'nun imzası var, böyle başarılı isimlerle yola çıkmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
    Kendimi çok şanslı buluyorum. Ozan Çolakoğlu, müzikal anlamda benim çalışmak istediğim tek aranjör Türkiye'de. Nil Karaibrahimgil benim hem arkadaşım hem de iş arkadaşım. Nil, ilk kez birine şarkı verdi, o da ben oldum. O da en az benim kadar heyecanlı zaten. Daha önce Nil ile birlikte birçok jingle çalışması yapmıştık zaten. Hep bana söylüyordu zaten bir şarkı yapacağını, albüm neredeyse bitmek üzereydi ama ondan henüz bir şarkı gelmemişti. Sonra bir gün şarkı çıktı, geldim okudum ve albüme aldık. ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Kenan Doğulu çok iyi müzisyen

    * Yeni albümünüz de kısa süre içinde piyasada olacak. Albümde kimlerle çalıştınız?
    Yeni albüm için kesin bir tarih yok ama öngördüğümüz tarih ağustos sonu, eylül başı gibi... Şarkılarımız hazır, yeni albümde de Ozan Çolakoğlu ve Nil Karaibrahimgil imzası olacak. Ayrıca Tarkan da bir şarkı verdi. Ümit Sayın, Serkan Dinçer ve Tufan Bayraktar ile çalıştık. Single'daki şarkılarımız da ayrıca albümde yer alacak.

    * Genç bir isim olarak, kendinize örnek aldığınız, beğendiğiniz isimler var mı?
    Duruş olarak Tarkan'ı beğeniyorum, Kenan Doğulu'yu çok başarılı buluyorum, onun iyi bir müzisyen olduğunu düşünüyorum. Çok fazla Türkçe müzik dinleyen bir insan değilim zaten.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    HEM YAKIŞIKLIHEM ÇEKICI

    HEM KARIZMATIKHEM DE IYI BIR SES
    Yakışıklı, çekici, karizmatik, iyi bir ses... Ama o 'Mecnun Olamıyor.' İşte Murat Boz... Önümüzdeki günlerde 'Aşkı Bulamam Ben' isimli single çalışmasıyla ortalığı kasıp kavurmaya hazırlanan Murat Boz'u aslında hepimiz yakınen tanıyoruz.

    Yıllardır Tarkan'ın vokalistliğini yapan Murat Boz 'artık sıra bende' diyor. Bugüne kadar birçok reklam müziği seslendiren, Hepsi grubuyla 'Yalan' isimli parçalarında düet yapan ve kendini bugünlere hazırlayan Murat Boz, karşımıza ilk olarak Stardium/Sariev etiketi altında piyasaya sürülecek olan single çalışması 'Aşkı Bulamam Ben' ile çıkıyor. Söz ve müziği Nil Karaibrahimgil imzalı 'Aşkı Bulamam Ben' in aranjesi ise Ozan Çolakoğlu'na ait. Ayrıca single çalışmasında iki adet de remix versiyonu bulunan 'Aşkı Bulamam Ben', yaza damgasını vurmaya hazırlanıyor.

    Murat Boz single çalışmasının ilk video klibini 'Aşkı Bulamam Ben' isimli çıkış parçasına çekti. Video klibinde Türkiye'nin en iyi yönetmenlerinden 'Süleyman Yüksel' ile çalıştı. Klipte Murat Boz'a üç Brezilya'lı ve üç tanede Çekoslavak model eşlik etti. Çekimleri on dört saat süren video klip için seçilen mekan Film Sokağı Stüdyoları oldu.

    Single çalışmasından kısa bir süre sonra Stardium Muzik/Sariev etiketi altında albüm çalışmasını da piyasaya sürecek olan Murat Boz, çok heyecanlı. Albümünde Türkiye'nin önde gelen müzisyenleriyle çalışan Murat Boz ayrıca kendi imzasını taşıyan parçaları da yorumladı.



    Aşkı Bulamam Ben

    Kimini dudağından
    Kimini gözünden
    Kimini düşündüren zeki sözünden
    Kimini uzun bacak bacaklarından

    Kimini profilden
    Kimini belinden
    Kenarından yada köşesinden
    Kimini kıvır kıvır saçlarından

    Kimini dudağından
    Kimini gözünden
    Kimini düşündüren zeki sözünden
    Kimini uzun bacak bacaklarından

    Kimini göbeğinden
    Kimini sesinden
    Kimini nefesinden
    Kimini serin bakış bakışlarından

    Beğenirim hepsini severim ayıramam
    Seçemedim hiçbirinden vazgeçmedim
    Of aman!
    Ooof

    Na nanı nana na
    Mecnun olamam ben
    Na nanı nana na
    Böyle aşkı bulamam ben
    Na nanı nana na
    Leylaya varamam ben
    Na nanı nana na
    Hiçbirinden cayamam ben

    Kimini dudağından
    Kimini gözünden

    Kimini düşündüren zeki sözünden
    Kimini uzun bacak bacaklarından

    Kimini göbeğinden
    Kimini sesinden
    Kimini nefesinden
    Kimini serin bakış bakışlarından

    Beğenirim hepsini severim ayıramam
    Seçemedim hiçbirinden vazgeçmedim
    Of aman!
    Ooof

    Na nanı nana na
    Mecnun olamam ben
    Na nanı nana na
    Böyle aşkı bulamam ben
    Na nanı nana na
    Leylaya varamam ben
    Na nanı nana na
    Hiçbirinden cayamam ben

    Uğrarım hepsine fazla kalamam
    Soramam telefon karıştırmam
    Bir anda müptela olurum hemde
    Üzmem çünkü yarıştırmam ben

    Na nanı nana na
    Mecnun olamam ben
    Na nanı nana na
    Böyle aşkı bulamam ben
    Na nanı nana na
    Leylaya varamam ben
    Na nanı nana na
    Hiçbirinden cayamam ben

    WEb adres= main-board.com
    main-board.com




    reklamlar silindi

    edit by vatan_42
#13.09.2006 17:16 0 0 0
  • sarkisi güezel yazin zevkle dinledim ama acaba kalici olurmu??
#14.09.2006 12:15 0 0 0
  • harika bi sanatcimiz tskler
#14.09.2006 16:46 0 0 0
  • açıkcası hem tip var hem ses var bayılıyorum buna
#15.09.2006 12:36 0 0 0
  • sağol
#15.09.2006 12:38 0 0 0
  • Rica ederim
#15.06.2007 14:19 0 0 0
  • çok tesekkur ederim
#30.06.2007 09:29 0 0 0
  • Bu adamı hiç sevmem ama emeğine sağlık teşekkürler
#02.07.2007 17:14 0 0 0
  • mükemmel söylüyor. Size de teşekkürler
#08.07.2007 12:47 0 0 0
  • mükemmelsiniz
#08.07.2007 12:50 0 0 0
  • mükemmel olan murat sanırım
#03.09.2007 20:21 0 0 0
  • teşekkür ederim
#05.09.2007 11:29 0 0 0
  • afferim
#14.09.2007 23:21 0 0 0
  • Aşkı bulamam ben ve maxsimum şarkıları güzel. hakkında çok şey söylendi. adam bir kere boş değil. fiziği güzel diye kalıcı olmaması bekleniyor. kendilerine başarılar.
#25.10.2007 18:19 0 0 0
  • keşke eurovisiona girseydi yaaa...kesin ilk 3e girerdik
#31.01.2008 15:51 0 0 0