Tabiat Parkları - Gümüşhane Tabiat Parkları - Artabel Gölleri Milli ParkıMilli Park Adı : Artabel Gölleri Tabiat Parkı
İli : Gümüşhane
Kuruluşu : 22.12.1998
Alanı : 5.859 hektar
Konum : Doğu Karadeniz Bölgesinde, Gümüşhane İli, Merkez ve Torul İlçesi sınırları dahilinde bulunmaktadır.
Ulaşım : Gümüşhane iline 50 km.uzaklıkta olan Gülaçar köyü üzerinden sağlanmaktadır. Gülaçar Köyü' ne 5 km.uzaklıkta olup, ulaşım ancak yürüyerek sağlanmaktadır.
Kaynak Değerleri :
Jeolojik ve Jeomorfolojik oluşumlar tabiat parkının ana kaynak değerlerini oluşturmaktadır (V tipi vadiler , keskin sırtlar ve krater gölleri). Bunun yanısıra bölge ormanlarında Sarıçam ve Göknar hakimdir. Endemik bitkilerde bulunmaktadır. Tabiat Parkı yaban hayatı bakımından zengindir. Yırtıcı ve ötücü kuşların yanısıra Boz ayı, Kızıl keçi, Domuz, Kurt, Çakal, Tilki, Gelincik, Sansar, Tavşan, Körfare, ve Cüce Yarasa vs.bulunmaktadır.
Konaklama ve Tesisler:
Saha içerisinde konaklama ünitesi bulunmamaktadır.
Not : Tabiat Parkları ile ilgili olarak sitemizde yer alan bilgiler Milli Parklar Genel Müdürlüğü sitesinden alınmıştır.