Mazlumder, Fotoğraflarla Somali Duyarlılığını Arttırmaya Çalışıyor

Son güncelleme: 12.08.2011 09:16
  • noimage

    Mazlumder Kayseri Şubesi, Somali'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla, bölgedeki açlık ve kuraklığı gösteren fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisi açtı.

    Somali ve bazı Afrika ülkelerinde yaşanan kuraklık ve sonrasında baş gösteren açlık nedeniyle bütün dünya harekete geçti. Bu kapsamda Türkiye'den de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri kuraklığın yaşandığı ülkelere yardım edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Yardımlaşma duygusunun üst düzeyde olduğu Ramazan ayını da vesile kılan çok sayıda kişi Somali'ye yardım edebilmek için birbiriyle yarışıyor. Bölgedeki manzaraya ışık tutmak için Mazlumder Kayseri Şubesi de, bugün kent merkezinde bir fotoğraf sergisi açtı. Fotoğraf sergisinde bölge insanının yaşadığı sıkıntılar ve açlığı gösteren karelerden oluşan 40 fotoğraf sergileniyor. Açılışta konuşan Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Atalay Şahin, acılar ve sıkıntıların ancak paylaşma ve dayanışma ile azaldığını söyledi.

    Bunun en güçlü örneğini 1999 Marmara depreminde ülke olarak gördüklerini anımsatan Şahin, "Bugün kara kıta Afrika'da açlık ve ölümlere neden olan çok ciddi kuraklık ve kıtlık felaketi ile karşı karşıyayız. Bencilliğe uyup neden niçin şeklinde sorularla oyalanmak yerine sözün bittiği yerde olduğumuzu bilip icraat ve eylemlerimizle oradakilere yardımda bulunmak insanlık görevimizdir. İnsanlığın sınırı, bayrağı veya ülkesi olamaz. "

    Başbakan Erdoğan'ın bu ülkeye gidecek olmasının çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Mazlumder Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Taş da, Türkiye olarak Osmanlı gibi davranmak zorunda olduklarını söyledi.

    Konuşmaların ardından sergilenen fotoğraflar incelendi. Çocuklarıyla birlikte sergiyi gezen bazı aileler de fotoğraflardaki manzara karşısında duygulu anlar yaşadı. 21 Ağustos tarihine kadar açık duracak sergi yakınında Somali'ye yapılacak bağışlar için de bir stant oluşturuldu.
#12.08.2011 09:16 0 0 0