Panik Atak ve Belirtileri

Son güncelleme: 19.08.2011 22:02
  • panik atak sebepleri - obsesif kompulsif bozukluk - panik bozukluk - depresyon - panik duygularıGünümüzdeki yaşam şartlarının getirdiği psikolojik problemlerden biriside panik atak. Panik atak sorunu ile karşı karşıya olan kişi oranı ülkemizde ve tüm Dünya'da çok yaygın. Ortalama her 4-5 kişiden birisi panik atak sorunu ile karşı karşıya bulunuyor.

    Panik atak özellikle 25-30 yaşında kendini gösteriyor. Panik atak erkek ve kadınlarda sıkça görülmesine rağmen yapılan bazı araştırmalarda kadınlarda daha fazla görüldüğü ortaya çıkmış durumdadır. Panik atağın çeşitli belirtileri vardır. Bu girişten sonra sizlere bu belirtilerden kısaca bahsedeceğiz.

    Panik atakla birlikte zaman zaman bazı psikolojik rahatsızlıklar görülebiliyor. Bunlardan ilki depresyon, diğeri ise halk arasında takıntı hastalığı olarak bilinen obsesif kompulsif bozukluk. Panik atak krizleri genellikle 2-5 dakika içinde şiddetli yaşanıyor ve ortalama 20 dakika sürüyor. Peki belirtileri nelerdir?

    Çarpıntı, nefes darlığı
    Halsizlik, baş dönmesi
    Ellerde uyuşma ve karıncalanma
    Ayaklarda uyuşma ve karıncalanma
    Korku, kaçma isteği
    Göğüste ağrı, yanma hissi
    Yutma güçlüğü
    Titreme, sallanma, bayılma hissi
    Kızarma, ürperme
    Bulantı, karın ağrıları ve krampları
    Tansiyon yükselme ve düşmeleri
    Bütün bu belirtilere eşlik eden endişe, ölüm korkuları, çaresizlik ve panik duyguları

    Sizler de panik atağın bu belirtilerini kendinizde gözlüyorsanız, en kısa zamanda bir uzmana başvuru yapmakta gecikmeyin.

    alıntı
#19.08.2011 22:02 0 0 0