Sosyal Politika Testi - 2

Son güncelleme: 11.09.2011 12:06
  • aöf sosyoloji dersleri - sosyal politika test soruları ve cevapları1-) UÇÖ’nün yürütme organı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Uluslararası konferans
    B) Yönetim Kurulu
    C) Uzmanlar komitesi
    D) Konferans komitesi
    E) UÇÖ bürosu

    2-) Aşağıdakilerden hangisi Uluslararası Çalışma Bürosu’nun görevlerinden biridir?
    A) Konferans gündemini belirlemek
    B) Üye ülkelerle ilişkileri sürdürmek
    C) Örgüt bütçesini hazırlamak
    D) Alınan kararların yerine getirilebilmesi için gerekli önlemleri almak
    E) Sekreterlik ve bürokratik hizmetler sunmak

    3-) Uluslararası Çalışma Örgütü’nün üzerinde yeterli bir uzlaşma sağlanamamış ve gelişmemiş konuları ne tür kararlar arasındadır?
    A) Tavsiye
    B) Mevzuat
    C) Sözleşme
    D) İlan
    E) Doktrin

    4-) Uluslararası Konferans Komitesi Konferans tarafından, üçlü katılım ilkesine uyularak seçilen kaç üyeden oluşur?
    A) 20
    B) 28
    C) 36
    D) 105
    E) 150

    5-) Aşağıdakilerden hangisi Uluslararası Çalışma Örgütü’nün genel denetim yetkisi çerçevesinde oluşturduğu kurallardan birisidir?
    A) Konferans Komitesi
    B) Guvernörler Kurulu
    C) Uluslararası Antlaşmalar Enstitüsü
    D) Uluslararası Araştırmalar Merkezi
    E) Adalet Kurulu

    6-) İşsizlere belirli bir ekonomik güvence sağlayarak onları korumaya yönelik politikalara ne ad evrilir?
    A) Aktif istihdam politikaları
    B) Pasif istihdam politikaları
    C) Toplumsal istihdam politikaları
    D) Ekonomik istihdam politikaları
    E) Geliştirici istihdam politikaları

    7-) Aşağıdakilerden hangisi, iş arayanlar ile işgücü gereksinimlerini güçleştiren etkilerden biri değildir?
    A) Çalışma koşullarındaki farklılıklar
    B) İşgücü gereksinimlerindeki farklılıklar
    C) Gelir düzeyindeki farklılıklar
    D) Sayısal farklılıklar
    E) Coğrafi dağınıklıklar

    8-) Aşağıdakilerden hangisi işsizliğin önlenmesine yönelik olan nüfus politikaları ile ilgili bir uygulama değildir?
    A) Aile planlaması
    B) Doğum kontrollerinin yaygınlaştırılması
    C) Çocuk yardımlarının sınırlandırılması
    D) İşgücünün başka ülkelere gönderilmesi
    E) Girişimciliğin desteklenmesi

    9-) Aşağıdakilerden hangisi esnek çalışma biçimlerinden biri değildir?
    A) Evde çalışma
    B) Part-time çalışma
    C) Fazla çalışma
    D) Çağrı üzerine çalışma
    E) Yoğunlaştırılmış çalışma

    10-) Aşağıdakilerden hangisi gereğinden uzun tutulan iş sürelerinin beraberinde getireceği sakıncalardan birisi değildir?
    A) İş kazaları ve meslek hastalığı riskinin çoğalması
    B) Sosyal yaşama katkı ve katılımın sınırlandırılması
    C) İşletme giderlerinin artması
    D) İşsizlik oranlarının yükselmesi
    E) Üretim düzeyinin azalması

    11-) Haftalık iş süresinin haftanın çalışılan günlerine eşit olarak dağıtılmasına ne ad verilir?
    A) Belirli süreli iş sözleşmesi
    B) İş süresinde yeknesaklık
    C) Süresiz iş süresi
    D) Sürekli iş süresi
    E) Fazla iş süresi

    12-) Bir işyerinde sürdürülen faaliyet kesintisiz olarak günde en çok ne kadar olabilir?
    A) 8 saat
    B) 16 saat
    C) 24 saat
    D) İşgörenlerin normal çalışma süresi kadar
    E) Normal ve fazla süreli çalışmaların toplam süresi kadar

    13-) İşverenin işçisini belirli ve geçici bir süre ile bir başka işverenin emrine verebilmesine olanak tanıyan çalışma biçimine ne ad verilir?
    A) Ödünç çalışma
    B) Yoğunlaştırılmış çalışma
    C) Çağrı üzerine çalışma
    D) İş paylaşımlı çalışma
    E) Tele çalışma

    14-) Aşağıdakilerden hangisi, sosyal politikalarca günümüzde uygun iş süresi uzunluğu olarak kabul edilir?
    A) Günde 7, haftada 36 saat
    B) Günde 7, haftada 42 saat
    C) Günde 7.5, haftada 42 saat
    D) Günde 8, haftada 40 saat
    E) Günde 8, haftada 45 saat

    15-) Bir işyerinde ard arda ya da ayrı zamanlarda, iş sürelerinin başlama ve bitiş zamanları birbirinden farklı işgören gruplarına ne ad verilir?
    A) Posta
    B) Ekip
    C) Tim
    D) Takım
    E) Grup


    Cevaplar:


    1-) B
    2-) E
    3-) A
    4-) E
    5-) A
    6-) B
    7-) C
    8-) E
    9-) C
    10-) E
    11-) B
    12-) C
    13-) A
    14-) D
    15-) A


    alıntı
#11.09.2011 12:06 0 0 0